Με επιχορήγηση του υπουργείου ΨΗΠΤΕ γίνεται ταινία το βιβλίο του Βαρουφάκη για το 2015

Με επιχορήγηση του υπουργείου ΨΗΠΤΕ γίνεται ταινία το βιβλίο του Βαρουφάκη για το 2015

Απάντηση στην κριτική που έχει δεχθεί, με αφορμή την επιχορήγηση της ταινίας του Κώστα Γαβρά που στηρίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, έδωσε ο Νίκος Παππάς.

Όπως έγινε γνωστό, μέσω του νόμου για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης επιχορηγεί κατά 35% (629.561,45 ευρώ) την ταινία η οποία αναφέρεται στην πρώτη θητεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Η είδηση της επιχορήγησης έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με τον Νίκο Παππά να απαντά πως «είμαστε ευτυχείς που ο Κώστας Γαβράς επέλεξε την Ελλάδα για τη νέα του ταινία».

Διαβάστε Επίσης  Μητσοτάκης: Βλάπτει σοβαρά τη χώρα η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος

Μετά από μεγάλη αναζήτηση ο Κώστας Γαβράς κατέληξε στους πρωταγωνιστές της νέας του ταινίας «Ενήλικοι στο δωμάτιο» της οποίας τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει.

Τα γυρίσματα που θα διαρκέσουν δώδεκα εβδομάδες θα γίνουν εκτός από την Αθήνα, στις Βρυξέλλες, τη Ρίγα, τη Φρανκφούρτη και το Λονδίνο.

«Η ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας: ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων του Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή».

Αυτά είναι τα λόγια του Κώστα Γαβρά στο σημείωμα του που αναγγέλλει τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, με θέμα την ελληνική κρίση.

Διαβάστε Επίσης  Αλλάξανε τα πλάνα μου…

 Ο Χρήστος Λούλης θα είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI)

Ο Χρήστος Λούλης θα είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης

Ο Χρήστος Λούλης θα υποδυθεί το Γιάνη Βαρουφάκη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης τον Αλέξη Τσίπρα, ο Δημήτρης Τάρλοου τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η Βαλέρια Γκολίνο τη Δανάη Στράτου, η Ζοσιάν Πινσόν την Κριστίν Λαγκαρντ, ο Ούλριχ Τουκούρ το Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μετά από πολλές συζητήσεις και φημολογίες όπως αυτή που ήθελε το Γιάννη Στάνκογλου να υποδύεται το Γιάνη Βαρουφάκη, το κάστ της ταινίας φαίνεται να έχει ήδη διαμορφωθεί με Έλληνες και ξένους ηθοποιούς.

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης θα υποδυθεί τον Αλέξη Τσίπρα 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *