Πανεύκολο κόλπο για να ξεφορτωθείτε τα καμένα λίπη στη στιγμή!

Πανεύκολο κόλπο για να ξεφορτωθείτε τα καμένα λίπη στη στιγμή!

Καμένα λίπη ή κανένα λίπος; Σας παρουσιάζουμε τον πιο εύκολο τρόπο για να τα ξεφορτωθείτε στο λεπτό!

Εντάξει, όταν ο μάγειρας είναι ερωτευμένος ή αφηρημένος φαίνεται. Και όχι μόνο από το έξτρα αλάτι στο φαγητό, αλλά και γιατί καμιά φορά αυτό που σερβίρει μπορεί να έχει μια πιο… φλαμπέ γεύση. Ακόμα, όμως, κι αν η αιτία του κακού δεν είναι ο έρωτας ή η αφηρημάδα, αλλά το τηλεφώνημα με την καλύτερη φίλη σας ή ένα σημαντικό γεγονός που σας κόλλησε στην τηλεόραση, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: το φαγητό σας έχει αφήσει τα σημάδια του στο τηγάνι ή την κατσαρόλα σας. Διαβάστε παρακάτω…

Ναι, ναι, μιλάμε για τα… καμένα λίπη τα οποία από τη στιγμή που κάνουν κατάληψη στα σκεύη σας μοιάζουν σχετικά απρόθυμα να ξεκουμπιστούν από εκεί. Αυτό, όμως, συνέβαινε μέχρι σήμερα και μέχρι το ακόλουθο tip που θα σας βοηθήσει να ξεφορτωθείτε τα καμένα λίπη στο πι και φι. Κι όλα αυτά χάρη σε ένα υλικό που οι χρήσεις του ξεπερνούν κατά πολύ αυτό που υπόσχεται: το baby oil. Δείτε εδώ τι άλλο μπορείτε να κάνετε με αυτό το «υγρό» μαγικό φίλτρο.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να ξεβουλώσετε έναν φραγμένο νεροχύτη

Βaby oil VS Καμένα λίπη, σημειώσατε 1-0.

Για να εξαφανίσετε, λοιπόν, τα καμένα λίπη από την επιφάνεια κάθε σκεύους σας δεν έχετε παρά να ρίξετε μερικές σταγόνες baby oil και λίγο νερό σε ένα σφουγγάρι. Πατήστε λίγο το σφουγγάρι για να δημιουργήσετε αφρό και, στη συνέχεια, τρίψτε καλά το βρόμικο σκεύος. Αφήστε τον αφρό να δράσει για λίγο προτού το ξεπλύνετε καλά και σύντομα θα δείτε το σκεύος σας να λάμπει

Ακόμα και όταν απλώνετε στα ταψιά σας λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο, τα αλείφετε με βούτυρο ή άλλες λιπαρές ουσίες, μετά από αρκετές χρήσεις-όσο καλά και αν (νομίζετε) ότι τα πλένετε-, συνήθως καταλήγουν με καμένα λίπη τα οποία δεν καθαρίζονται και τόσο εύκολα. Μήπως λοιπόν κάτι δεν κάνετε σωστά;

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να δώσετε τέλος στα (πολλά) καμένα λίπη.

Ξεκινήστε πλένοντας πρώτα το ταψί στο χέρι όπως κάνετε πάντα. Αυτό θα αφαιρέσει τα περισσότερα υπολείμματα φαγητού και λίπη.
2. Στη συνέχεια φτιάξτε ένα μίγμα από baking soda και λευκό ξίδι. Η υφή του μίγματος πρέπει να είναι παρόμοια με αυτή ενός κρεμώδους ντρέσινγκ.
3. Απλώνετε το μίγμα στο ταψί σας δίνοντας περισσότερη προσοχή στα πιο βρώμικα σημεία. Πασπαλίζετε στο ταψί και πούδρα καθαρίσματος για ανοξείδωτα σκεύη. Το σκεύος θα πρέπει να μείνει για αρκετή ώρα στο νεροχύτη σας, ωστόσο, αν δεν υπάρχει χώρος, η διαδικασία μπορεί να γίνει εναλλακτικά στην μπανιέρα.
4. Αφήνετε το μίγμα να δράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι -κατά προτίμηση με σκληρή επιφάνεια- τρίβετε πολύ καλά και πλένετε. Αν υπάρχει «επίμονη» βρωμιά, επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.

Διαβάστε Επίσης  Έξυπνος και απλός τρόπος να καθαρίσετε τη σχάρα του φούρνου σας πανεύκολα

Βέβαια, αν τα ταψιά σας είναι πολύ ταλαιπωρημένα μην περιμένετε να επανέλθουν πλήρως στην αρχική τους κατάσταση και να γίνουν σαν καινούρια. Ειδικά οι γωνίες δεν είναι εύκολο να καθαριστούν. Για να μην φτάσετε λοιπόν σε αυτό το σημεία, καλό θα είναι να αφιερώνετε λίγο παραπάνω χρόνο στο καθάρισμά τους από τα πρώτα πλυσίματα.

Διαβάστε περισσότερα θέματα για το σπίτι στο Youweekly.gr!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *