Καιρός: Πότε θα «χτυπήσει» το νέο κύμα κακοκαιρίας

Καιρός: Πότε θα «χτυπήσει» το νέο κύμα κακοκαιρίας

 

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να «σαρώσει» τη χώρα τις επόμενες ημέρες.

Κύρια χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, οι οποίες σε πολλές περιοχές θα έχουν έντονο χαρακτήρα.

Ο καιρός σήμερα

Στην Αττική αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών, κυρίως στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Επίσης  Καιρός: Επιμένει η κακοκαιρία και σήμερα - Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Στο ιόνιο νεφώσεις με σποραδικές καταιγίδες νωρίς το πρωί και στη συνεχεία από το απόγευμα τοπικές βροχές και τη νύχτα στα βόρεια και πάλι σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο 6 και αργά τη νύχτα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η ελάχιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε Επίσης  Καιρός: Σε κλοιό κακοκαιρίας σήμερα όλη η χώρα

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες τοπικά 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Στα βόρεια αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. στα νοτιά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Δείτε στους προγνωστικούς χάρτες πού και πότε θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *