Ερωτοχτυπημένη η δικηγόρος της Μαφίας των Φυλακών.Οι διάλογοι είναι αποκαλυπτικοί

Ερωτοχτυπημένη η δικηγόρος της Μαφίας των Φυλακών.Οι διάλογοι είναι αποκαλυπτικοί

Στον Κορυδαλλό βρίσκεται έγκλειστη η δικηγόρος Χρυσούλα Κιουμουρτζή, η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση της «Μαφίας των Φυλακών». Σύμφωνα με μαγνητοφωνημένα αποσπάσματα που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία, η δικηγόρος φαίνεται πως είχε αναπτύξει ερωτική σχέση με τον αρχιμαφιόζο Αλβανό κρατούμενο Κλοντιάν Λεκοτσάι, τον οποίο και εκπροσωπούσε νομικά.

Οι διάλογοι είναι αποκαλυπτικοί:

1ος Διάλογος

-45ΧΡΟΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Καλημέρα, μωράκι μου.

-ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΦΙΑΣ: Καλημέρα.

-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Μια χαρά σε ακούω. Εσύ είσαι άνδρας για πρωινή δουλειά, τέλος.

-ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΦΙΑΣ: Μακάρι.

-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Σ’ αγαπώ πολύ και δεν θέλω να σε χάσω.

Οι δυο τους ονειρεύονταν να ζήσουν μαζί και φαίνεται πως σχεδίαζαν την απόδραση του Αλβανού κακοποιού.

2ος Διάλογος

– 45ΧΡΟΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Ζω για τις στιγμές που θα είμαστε οι δυο μας. Που θα ζούμε εμείς οι δύο. Δεν χρειάζεται καν να δουλεύεις. Θα δουλεύω εγώ για ‘σένα.

– ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΦΙΑΣ: Ναι, μωρό μου. Θα γίνει, θα γίνει κάποια στιγμή.

-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Σ’ αγαπώ πολύ και κάθομαι και φτιάχνω τραγουδάκια για ‘σένα.

-ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΦΙΑΣ: Κι εγώ φτιάχνω για ‘σένα τραγουδάκια.

– ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Είσαι ο άνδρας της ζωής μου. Ζω για τις στιγμές που θα είμαστε μαζί.

Η δικηγόρος διαψεύδει τον κοριό της ΕΥΠ

Ωστόσο, η ήδη προφυλακισμένη δικηγόρος διαψεύδει από τον Κορυδαλλό τα αποκαλυπτικά ηχητικά ντοκουμέντα που έχουν καταγράψει οι υπηρεσίες ασφαλείας, σε μια προφανή προσπάθεια να αποφύγει κι άλλες, προσωπικού χαρακτήρα, εμπλοκές στην ήδη βεβαρημένη ποινικά ανάμειξή της στην υπόθεση της «Μαφίας των Φυλακών».

«Δεν υπήρχε ερωτική σχέση, σκεφτόταν την αυτοκτονία, προσπαθούσα να τον ενθαρρύνω και να του μιλάω με πάρα πολύ όμορφο τρόπο» δήλωσε μέσα από τη φυλακή η Χρυσούλα Κιουμουρτζή μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star.

«Δεν είχαμε ερωτική σχέση» είπε η δικηγόρος

Σε ερώτηση εάν υπήρχε ερωτική σχέση με τον κατηγορούμενο, η δικηγόρος απάντησε: «Δεν υπήρχε ερωτική σχέση με τον κατηγορούμενο, διότι αυτός ήταν σε καθεστώς κράτησης και δεν θα μπορούσε να υπήρχε ερωτική σχέση.

Διαβάστε Επίσης  Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια - Υπήρξαν «Έλληνες οπαδοί-συνεργοί» των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

»Προσπαθούσα να τον ενθαρρύνω, γιατί ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, γιατί μου είχε εκμυστηρευθεί -και υπάρχει και αυτό σε διαλόγους- ότι σκεφτόταν την αυτοκτονία. Προσπαθούσα να τον ενθαρρύνω και να του μιλάω με πάρα πολύ όμορφο τρόπο χωρίς να ξεπερνάω τα όρια.

»Οποιαδήποτε ερωτική σχέση να είχα με οποιονδήποτε, πιο πάνω έχω τις αξίες μου. Και να είχα και μην είχα, πάλι εγώ κάποιες αξίες δεν θα τις παραβίαζα για κανέναν.

»Αν θέλεις να ενθαρρύνεις έναν άνθρωπο και να τον βοηθήσεις, είναι κακό; Έχει σχέση με την απόδραση και τη δολοφονία; Αν ήμουν ερωτευμένη, λέω εγώ, θα έκανα τα πάντα για αυτόν χωρίς στοιχεία; Η σχέση μας ήταν στο πλαίσιο της δικηγορικής μου ιδιότητας και προσπαθούσα να τον ενθαρρύνω και να τον ανεβάσω ψυχολογικά».

«Πολλές από τις φορές που συνομιλούσαμε ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και καταλάβαινα, του έλεγα να κόψει την πρέζα, μου έλεγε ότι φοβάται για τη ζωή του από τον… μην τον δηλητηριάσουν. Γιατί τον άκουγα να είναι μαστουρωμένος στις συνομιλίες, όταν, δε, μου έλεγε κάτι που παρέκκλινε από τις σχέσεις δικηγόρου και κρατουμένου, κατανοούσα και το απέδιδα στη χρήση ναρκωτικών ουσιών» είπε μεταξύ άλλων η 45χρονη.

Ο αρχηγός της αλβανικής μαφίας δύο μέρες πριν από τη δίκη Ζαφειρόπουλου ζήτησε από τη δικηγόρο του πληροφορίες για τους χώρους του Εφετείου κι αν υπάρχουν ΜΑΤ. Εκείνη ανυποψίαστη, όπως αποκάλυψε, του τις έδωσε.

«Λέει ότι κατόπτευα τον χώρο του Εφετείου. Εγώ ανυποψίαστη, όταν με ρώτησε για κάποιο δωμάτιο στο Εφετείο πού βρίσκεται, του είπα είναι εκεί. Όταν διακόπτεται το δικαστήριο και τους μεταφέρουν σε κάποιο δωμάτιο, εγώ ανυποψίαστη του απάντησα τη θέση του δωματίου στον χώρο.

Το δωμάτιο αυτό βρίσκεται κοντά στην έξοδο, του απάντησα τελείως ανυποψίαστη. Εξάλλου, πώς θα ήταν δυνατόν σε μία αίθουσα στην οποία γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος κατά την είσοδο σε αυτή, τόσο σωματικός όσο και στις αποσκευές. Μας άδειαζαν τις τσάντες. Πώς θα ήταν δυνατόν εγώ και με πάνοπλους αστυνομικούς, οι οποίοι συνόδευαν τους κατηγορουμένους με προτεταμένα τα όπλα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας να σκεφτώ, να διανοηθώ ότι αυτός με ρωτούσε για τη θέση του δωματίου, για τη διαρρύθμιση του Εφετείου, προκειμένου να αποδράσει.

Διαβάστε Επίσης  Τον Φεβρουάριο η δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Υπάρχει διάλογος που λέει ”σε παρακαλώ μπορείς να μου φέρεις ένα στυλό” και λέω ”όχι, δεν προλαβαίνω να αγοράσω κανένα στυλό, γιατί εγώ τώρα έρχομαι στο δικαστήριο”. Εμείς οι δικηγόροι δεν ξεχωρίζουμε τους σκληρούς ή μαλακούς κακοποιούς. Είμαι ένας πραγματικός λειτουργός της Δικαιοσύνης, που μάλλον το κράτος δεν θέλει τέτοιους, δεν μπορώ να δικαιολογήσω ότι ένας άνθρωπος θα βοηθήσει έναν άλλον δεν μπορεί δεν το δέχεται» είπε σε συνέντευξή της μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού η δικηγόρος.

Η προετοιμασία της απόδρασης του αρχιμαφιόζου

Σχέδιο απόδρασης από τα δικαστήρια της Ευελπίδων προετοίμαζε, όπως προκύπτει από τη σχετική δικογραφία, ο «εγκέφαλος» της αποκαλούμενης «Μαφίας των Φυλακών».

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται η 45χρονη προφυλακισμένη δικηγόρος με την οποία φαίνεται να είχε αναπτυχθεί και ερωτικό ειδύλλιο, καθώς έχει καταγραφεί στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες να του περιγράφει με λεπτομέρειες πού βρίσκονταν οι έξοδοι στο κτήριο των δικαστηρίων της Ευελπίδων όπου θα μεταφερόταν, πού οδηγούσαν αυτές, αλλά και πόση αστυνομική δύναμη ήταν παρούσα.

Σε άλλη τηλεφωνική τους επικοινωνία, της ζήτησε να προμηθευτεί στυλό και να του τα δώσει. Σε αυτά σχεδίαζε να τοποθετήσει λάμες, όπως έχει καταγραφεί σε συνομιλία με άλλο μέλος του κυκλώματος, με σκοπό να πραγματοποιήσει επίθεση εντός δικαστηρίων, πιθανόν σε βάρος του δικηγόρου Μάκη Βορίδη και του Αριστείδη Φλώρου, κατά τη διάρκεια της δίκης για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

πηγή

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *