Πώς θα καταλάβεις ότι σου λέει ψέματα

Πώς θα καταλάβεις ότι σου λέει ψέματα

Η εμπιστοσύνη είναι πολύ σημαντικό πράγμα για κάθε σχέση και σε περίπτωση που χαθεί, δύσκολα ξανακερδίζεται. Αν έχεις υποψίες ότι ο/η σύντροφος σου λέει ψέματα αλλά δεν είσαι σίγουρος, μπορείς να ακολουθήσεις τις παρακάτω μεθόδους για να βεβαιωθείς:

Παρατήρησε τυχόν ασυμμετρίες:

Όταν χαμογελάμε, κατσουφιάζουμε ή σηκώνουμε τους ώμους μας απορημένοι συνήθως οι κινήσεις μας είναι συμμετρικές. Οποιαδήποτε κίνηση γέρνει ελαφρώς προς μια από τις δύο πλευρές υποδηλώνει πιθανό ψέμα.

«Παγωμένο» χαμόγελο:

Έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο ένας στους 10 ανθρώπους μπορούν να κινήσουν τους μύες των ματιών τους για να προσποιηθούν ένα χαμόγελο. Με άλλα λόγια αν κάποιος φαίνεται να χαμογελά αλλά δε σχηματίζονται ρυτίδες έκφρασης στο πρόσωπο τους, το πιθανότερο είναι ότι το χαμόγελο του δεν είναι αληθινό.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να αντιδράσετε εάν η φίλη σας βγαίνει με τον πρώην σας;

Πρόσεξε αν είναι σκεπτικός:

Παρόλο που επικρατεί η άποψη ότι όταν κάποιος ψεύδεται είναι αγχωμένος, τις περισσότερες φορές κάτι τέτοιο δε συμβαίνει ή τουλάχιστον δεν είναι εμφανές. Αυτό που ισχύει είναι ότι όταν κάποιος λέει ψέματα εμφανίζεται πολύ σκεπτικός αφού προσπαθεί με κάθε τρόπο να δώσει μια καλή εξήγηση και να καλύψει τα ψέματα του χωρίς να προδοθεί.

Απόφυγε το τηλέφωνο:

Αν έχεις υποψίες ότι σου λέει ψέματα απόφυγε κάθε είδους τηλεφωνική επικοινωνία (κλήση, SMS) και προτίμησε να βρεθείτε πρόσωπο με πρόσωπο. Ο λόγος είναι ότι είναι πολύ ευκολότερο κάποιος να πει ψέματα μέσω τηλεφώνου παρά από κοντά.

Διαβάστε Επίσης  «Στρες»: το προφίλ του σύγχρονου δολοφόνου

Διάβασε τη μετέπειτα συμπεριφορά του:

Αν παρατηρήσεις ότι ο σύντροφος σου είναι ασυνήθιστα ευδιάθετος ή ανακουφισμένος μετά την κουβέντα σας, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην ήταν απόλυτα ειλικρινής απέναντι σου…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *