O καιρός το τριήμερο από το Σάββατο έως τη Δευτέρα 25 Μαρτίου

O καιρός το τριήμερο από το Σάββατο έως τη Δευτέρα 25 Μαρτίου

Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν κατά το τριήμερο από το Σάββατο έως τη Δευτέρα 25 Μαρτίου. Το μοναδικό πρόβλημα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Aστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), θα αποτελούν οι ενισχυμένοι άνεμοι στα πελάγη, που ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στο Αιγαίο.

Γι’ αυτό, το meteo προτρέπει όσους έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν, να επικοινωνήσουν έγκαιρα με τα κατά τόπους λιμεναρχεία για πληροφορίες σχετικά με την εκτέλεση του δρομολογίου τους.

Διαβάστε Επίσης  Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Ποιες περιοχές θα χτυπήσει σήμερα - Κλειστά σχολεία και τηλεργασία

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές μόνο νεφώσεις θα υπάρχουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και απόγευμα κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά.

Σποραδικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά και την Κρήτη το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, φτάνοντας τους 20 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα και τους 18 στη Θεσσαλονίκη. H ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις νυχτερινές ώρες και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Διαβάστε Επίσης  Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Ενισχυμένοι θα είναι οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, ιδιαιτέρως την Κυριακή, οπότε αναμένεται να φτάσουν τοπικά τα εννέα μποφόρ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Το Σάββατο, οι βόρειοι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα οκτώ μποφόρ, ενώ τη Δευτέρα μόνο τοπικά θα φτάνουν τα οκτώ μποφόρ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *