Φυσικές θεραπείες για τους κιρσούς

Φυσικές θεραπείες για τους κιρσούς

Αυτή η θεραπεία είναι αποτελεσματική αν έχετε υπομονή και τη χρησιμοποιείτε τακτικά. Πέραν από το να βελτιώνει την εμφάνιση των κιρσών είναι χρήσιμη και στο να τους αποτρέπει από το να χειροτερεύουν.

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να φτιάξετε μια αλοιφή από σκόρδο και λεμόνι για τους κιρσούς;

Εκτός του ότι είναι φυσική και σπιτική, είναι και πάρα πολύ αποτελεσματική αν τη χρησιμοποιείτε τακτικά. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να αποτρέψετε προβλήματα με το κυκλοφορικό και ν’ αποκτήσετε νεανικά πόδια!

Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μαζί σας τη συνταγή γι’ αυτή την κρέμα. Θα μιλήσουμε επίσης για τις υγιεινές ιδιότητες που έχουν το σκόρδο και το λεμόνι. Και τα δυο αυτά φαρμακευτικά συστατικά ξεχωρίζουν για τις καλλυντικές τους χρήσεις στο σπίτι.

Δοκιμάστε αυτή την αλοιφή από σκόρδο και λεμόνι! Είναι πραγματικά πολύ απλή και θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα!

Φυσικές θεραπείες

Αν θέλετε ν’ αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο τους κιρσούς θα πρέπει να θυμάστε τα ακόλουθα:

Να έχετε πάντα μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, προϊόντα ολικής αλέσεως, όσπρια, και ξηρούς καρπούς.

Επίσης πολύ σημαντική είναι η συχνή άσκηση.

Κόψτε τις κακές συνήθειες όπως το αλκοόλ ή το κάπνισμα.

Αποφύγετε να έχετε την ίδια στάση του σώματος για μεγάλες χρονικές περιόδους, είναι είστε όρθιοι είτε κάθεστε.

Να φοράτε ρούχα και παπούτσια των οποίων το μέγεθος ταιριάζει σωστά.

Συμπληρώματα ή φαρμακευτικά φυτά μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος και τη φλεβική επιστροφή.

Πέραν του να λάβετε υπόψη σας τις παραπάνω συμβουλές και οδηγίες, μπορείτε να τις ενισχύσετε με μια πολύ απλή φυσική, σπιτική θεραπεία. Πρόκειται για μια αλοιφή από σκόρδο και λεμόνι για κιρσούς και μπορείτε να τη φτιάξετε μόνοι σας πολύ φθηνά.

Διαβάστε Επίσης  Κακοσμία ποδιών: Δείτε πως να την αντιμετωπίσετε!

Θεραπευτικά συστατικά

Θα χρησιμοποιήσουμε 5 συστατικά για να παρασκευάσουμε την αλοιφή από σκόρδο και λεμόνι. Κάθε συστατικό έχει υψηλή φαρμακευτική αξία για την πρόληψη και αντιμετώπιση των κιρσών:

Σκόρδο: Το σκόρδο είναι πολύ αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση των κιρσών, είτε τρώγοντάς το είτε εφαρμόζοντάς το τοπικά. Αυτή η υπερτροφή έχει μια αγγειοδιασταλτική και ρευστοποιητική επίδραση στο αίμα και έτσι βελτιώνει την κυκλοφορία.

Λεμόνι: Το λεμόνι βοηθά και αυτό στην κυκλοφορία του αίματος χάρη στην περιεκτικότητά του σε κιτρικό οξύ. Επιπλέον, είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό αντιοξειδωτικό και βοηθά απαλλάσσοντάς σας από κηλίδες στο δέρμα.
Ελαιόλαδο: Το ελαιόλαδο αποτελεί τη λιπαρή βάση της αλοιφή. Δίνει τη σωστή υφή στη λοσιόν για να μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα. Χρησιμοποιείται επίσης για την πολτοποίηση του σκόρδου. Έτσι, δεν χρειάζεται να εφαρμόσετε απευθείας το σκόρδο. Τα μονοακόρεστα λιπαρά του θρέφουν εις βάθος το δέρμα δίνοντάς του ελαστικότητα. Όπως αναφέρει στη μελέτη της η Δρ. Lily Zhong το ελαιόλαδο έχει επίσης αντιφλεγμονώδη δράση και άλλα οφέλη για το δέρμα.

Αλόη βέρα: Η αλόη βέρα είναι το ιδανικότερο συστατικό για τη γαλακτωματοποίηση του ελαιόλαδου και έτσι γίνει ευκολότερη η χρήση της αλοιφής. Προσδίδει επίσης φρεσκάδα και καταπραΰνει τη φλεγμονή, ενυδατώνοντας και προστατεύοντας ταυτόχρονα το δέρμα. Μπορείτε να εξάγετε το ζελέ φυσικά από τα στελέχη του ίδιου του φυτού ή μπορείτε να το αγοράσετε. Ωστόσο, θα πρέπει να είναι όσο πιο αγνό γίνεται.

Αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου: Το τελικό συστατικό αυτής της αλοιφής είναι το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου. Αυτό το αγνό εκχύλισμα είναι το πιο αποτελεσματικό για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και την ενθάρρυνση της καλής οξυγόνωσης της περιοχής που θα το εφαρμόσετε. Επιπροσθέτως, βοηθά στη βελτίωση της οσμής της αλοιφής, κρύβοντας τη μυρωδιά του σκόρδου. Αν δεν σας βρίσκεται εύκαιρο αυτό το αιθέριο έλαιο μπορείτε να προσθέσετε φρέσκο δενδρολίβανο όταν χτυπάτε με το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο γουδί.

Διαβάστε Επίσης  Ασιατική σεντέλα για την αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων

 

Αλοιφή από σκόρδο και λεμόνι για τους κιρσούς

Συστατικά
10 σκελίδες σκόρδο
Το χυμό από 1 λεμόνι
1 ποτήρι ελαιόλαδο (200 ml)
½ ποτήρι ζελέ αλόη βέρα (100 ml)
20 σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου

Τρόπος παρασκευής
Αρχικά, ξεφλουδίστε το σκόρδο και ψιλοκόψτε το.
Έπειτα, στύψτε το λεμόνι για να πάρετε τον χυμό του.
Βάλτε και τα δύο συστατικά σε μια γυάλινη κανάτα με ελαιόλαδο και ανακινήστε καλά για να τα ανακατέψετε. Στη συνέχεια σφραγίστε αεροστεγώς την κανάτα.
Αφήστε το μείγμα για 21 ημέρες σε ένα σκοτεινό σημείο.
Μόλις περάσει αυτό το διάστημα, σουρώστε το υγρό για να αφαιρέσετε το σκόρδο. Μπορείτε να πετάξετε το σκόρδο πλέον.
Προσθέστε το ζελέ από αλόη βέρα στο λάδι και ανακατέψτε καλά ώστε να πάρετε μια καλή υφή στην αλοιφή.
Προσθέστε το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου για να βελτιώσετε το άρωμα.
Εφαρμογή
Κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο, εφαρμόστε την αλοιφή για τους κιρσούς πάνω στην επηρεασμένη περιοχή και καλύψτε με έναν επίδεσμο ή ένα πανί.
Αν δε σας ενοχλεί η μυρωδιά μπορείτε να επαναλάβετε την εφαρμογή και το πρωί.

Αυτή η θεραπεία είναι αποτελεσματική αν έχετε υπομονή και τη χρησιμοποιείτε τακτικά. Πέραν από το να βελτιώνει την εμφάνιση των κιρσών είναι χρήσιμη και στο να τους αποτρέπει από το να χειροτερεύουν.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *