Λουίζα για αδυνάτισμα: Βότανο για να διώξετε τα περιττά κιλά και την κυτταρίτιδα

Λουίζα για αδυνάτισμα: Βότανο για να διώξετε τα περιττά κιλά και την κυτταρίτιδα

Η καταγωγή της λουίζας είναι από τη Λατινική Αμερική και έφτασε στην Ευρώπη τον 17ο αιώνα μ.Χ. από Ισπανούς και Πορτογάλους εξερευνητές. Καλλιεργήθηκε αρχικά για την παραγωγή αιθέριου ελαίου. Είναι φαρμακευτικό και αρωματικό φυτό με πολλές χρήσεις από τη μαγειρική έως των καλλωπισμό. Ανθίζει τους καλοκαιρινούς μήνες που είναι και η ιδανική περίοδος συλλογής της.

Φαρμακευτικές ιδιότητες

Τα άνθη της είναι μικρά και λευκά. Χρησιμοποιείται ευρέως για παθήσεις του στομάχου, σταματά την διάρροια και επίσης δρα ως αντιπυρετικό και διουρητικό. Οι φαρμακευτικές ιδιότητες της λουίζας χρησιμοποιούνται για να αντιμετωπιστούν πόνοι στο λαιμό, ασθένειες της αναπνευστικής οδού, για καρδιακές παθήσεις όπως η στηθάγχη, σε περιπτώσεις αρθρίτιδας, αναιμίας, για να αντιμετωπιστεί ο πυρετός, πεπτικές διαταραχές, συμπτώματα της εμμηνόπαυσης ή της ακανόνιστης εμμηνόρροιας κ. ά. Είναι χωνευτική και βοηθά στην καταπολέμιση της κακοσμίας του στόματος.

Διαβάστε Επίσης  Χημική δίαιτα τριών ημέρων

Λουίζα για αδυνάτισμα

Τα τελευταία χρόνια την χρησιμοποιούν ευρέως στο αδυνάτισμα λόγω της έντονης διουρητικής της δράσης, με τον ισχυρισμό της καύσης του λίπους. Η διουρητική της δράση αυξάνει τον μεταβολισμό και συμβάλει στην αποβολή υγρών που είναι αποθηκευμένα στους λιπώδης ιστούς. Δύο ποτήρια ημερησίως λουίζας (πρωί – βράδυ) μειώνουν το αίσθημα της πείνας. Φυσικά δεν θα πρέπει να παραλείψετε να τη συνδυάζετε με ισορροπημένη διατροφή και άσκηση.

Διαβάστε Επίσης  Ψωμί & δίαιτα – Πάνε μαζί;

Αφέψημα: Βράστε τα φύλλα της λουίζας με νερό για 5 λεπτά, σουρώστε το και πιείτε το.

Έγχυμα: Αφού βράσετε ένα φλιτζάνι νερό προσθέτετε 1 κ.γ βότανο. Πιείτε το κατά προτίμηση 20 λεπτά πριν από τα γεύματά σας, για 1-2 μήνες, και θα δείτε αλλαγές στο βάρος σας.

Μπορείτε εύκολα να βρείτε λουΐζα σε φυτώρια ή σουπερμάρκετ, αποξηραμένη σε φαρμακεία και καταστήματα βιολογικών ειδών, σε μορφή αιθέριου ελαίου και βάμματος. Μπορείτε επίσης να καλλιεργήσετε το δικό σας γλαστράκι λουίζας στην κουζίνα σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *