Που οφείλεται η χαμηλή λίμπιντο στη γυναίκα;

Που οφείλεται η χαμηλή λίμπιντο στη γυναίκα;

Πολλά ζευγάρια νιώθουν σωματικά και συναισθηματικά απόμακρα, όταν δεν έχουν τακτική σεξουαλική δραστηριότητα, και η χαμηλή λίμπιντο μπορεί να περιπλέξει τα πράγματα με την προσθήκη οδυνηρών συναισθημάτων και για τους δύο συντρόφους.

Η γυναίκα μπορεί να αισθάνεται ένοχη για το ότι δεν είναι σεξουαλικά διαθέσιμη και μπορεί να αποφεύγει ακόμη και να αγγίζει τον σύντροφό της με το φόβο ότι θα του δώσει το λανθασμένο μήνυμα ότι ενδιαφέρεται για σεξουαλική δραστηριότητα.

Ως επακόλουθο ο άνδρας μπορεί να αισθάνεται απόρριψη και ότι δεν είναι αγαπητός ως αποτέλεσμα της συντρόφου του που δεν θέλει να έχει σεξουαλική επαφή με τον ίδιο, ανεξάρτητα από τα δηλωμένα συναισθήματα αγάπης γι ‘αυτόν. Ποιο κάτω είναι μερικοί λόγοι για την έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας στις γυναίκες.

1. Ορμονικό

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια γυναίκα μπορεί να βιώνει μια ορμονική ανισορροπία που επηρεάζει τη λίμπιντο της. Αν και η εφηβεία και η εμμηνόπαυση είναι σημαντικά ορόσημα που χαρακτηρίζονται από δραματικές ορμονικές αλλαγές, οι γυναίκες είναι συνεχώς σε εξέλιξη μέσα από τις ορμονικές διακυμάνσεις καθ ‘όλη τους τη ζωή. Η τεστοστερόνη, που συνδέεται συχνά με την ανδρική λίμπιντο, δεν είναι παρούσα μόνο στις γυναίκες, αλλά είναι απαραίτητη για την γυναικεία λίμπιντο και το έλλειμμα της μπορεί να μεταφραστεί σε μειωμένο ή ελάχιστο ενδιαφέρον για σεξ.

Διαβάστε Επίσης  Σκασμένες φτέρνες: Επτά τρόποι που λύνουν το πρόβλημα

2. Ιατρικές Παθήσεις

Πολλές ασθένειες και ιατρικές παθήσεις μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο. Παραδείγματα αυτών περιλαμβάνουν την υπέρταση, την παχυσαρκία, τον καρκίνο, και τις καρδιαγγειακές και νευρολογικές παθήσεις. Ακολουθώντας μια καθιστική ζωή, με τις πολλές αρνητικές επιπτώσεις της στην υγεία, μπορεί επίσης να προκαλέσει μειωμένη λίμπιντο.

3. Φάρμακα

Ενώ οι παρενέργειες διαφέρουν από άτομο σε άτομο, πολλά φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων αντικαταθλιπτικών και αγχολυτικών, έχουν παρενέργειες που επηρεάζουν τη λίμπιντο σας. Τα δια του στόματος αντισυλληπτικά (χάπια αντισύλληψης), τα οποία ουσιαστικά χειραγωγούν τα επίπεδα ορμονών στο σώμα σας, μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη λίμπιντο. Εάν παίρνετε οποιαδήποτε φάρμακα και αντιμετωπίζετε χαμηλή λίμπιντο, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με άλλες επιλογές.

4. Ψυχολογικά

Πολλές ψυχολογικές συνθήκες μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο. Η κατάθλιψη, για παράδειγμα, συχνά έχει ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται ανηδονία, η οποία είναι η ανικανότητα να απολαύσετε τις δραστηριότητες που συνήθιζαν να σας είναι ευχάριστες, και που μπορεί να περιλαμβάνουν το σεξ. Τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, αν και μπορούν να ενισχύσουν τη διάθεση ενός ατόμου, μπορούν να ισοπεδώσουν τη λίμπιντο. Παθήσεις όπως το άγχος ή διαταραχή μετα-τραυματικού στρες, ή ακόμα και η ανορεξία μπορούν ασφαλώς να συμβάλουν στη λίμπιντο μιας γυναίκας. Επιπλέον, οι θρησκευτικές και προσωπικές πεποιθήσεις σχετικά με τη σεξουαλικότητα μπορούν επίσης να παίζουν ρόλο στο πώς μια γυναίκα βιώνει την λίμπιντο της.

Διαβάστε Επίσης  Τρίχες στο πρόσωπο: Πότε εμφανίζονται στις γυναίκες;

5. Καθημερινοί Στρεσσογόνοι Παράγοντες

Μερικές φορές οι προκλήσεις της ζωής μπορεί να βάλουν το σεξ στο κάτω μέρος της λίστας των πραγμάτων που κάνουμε. Η κόπωση και οι αμέτρητες ευθύνες μπορεί να κάνουν ορισμένες γυναίκες να έχουν πολύ μειωμένη λίμπιντο, και ειδικά αν φροντίζουν άλλα άτομα πάντα βάζουν πρώτα τις ανάγκες των άλλων. Αν μια σχέση με έναν σύντροφο περνάει δυσκολία ή υπάρχει δυσαρέσκεια και αγανάκτηση στη σχέση, μπορεί επίσης να συμβάλει στη μειωμένη λίμπιντο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *