Αδυνάτισμα χωρίς πείνα: 6 τρόποι για να το πετύχετε

Αδυνάτισμα χωρίς πείνα: 6 τρόποι για να το πετύχετε

Αν θέλετε ν’ αδυνατίσετε, θα πρέπει να ξεχωρίζετε την πείνα και τη δίψα. Αν χρειαστεί να φάτε κάτι, πιείτε πρώτα ένα ποτήρι νερό για να βεβαιωθείτε πως όντως πεινάτε.

Μπορείτε να κάνετε το τέλειο αδυνάτισμα χωρίς καθόλου πείνα. Όλοι πιστεύουν ότι το αδυνάτισμα σημαίνει πείνα. Η αλήθεια είναι ότι αν αισθανόμαστε πείνα συνέχεια, θα κάνουμε τον μεταβολισμό μας όλο και πιο αργό, πράγμα που στην πραγματικότητα θα κάνει πιο εύκολη την πρόσληψη βάρους.

Σ’ αυτό το άρθρο, θα σας δώσουμε 6 απλές στρατηγικές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να πετύχετε καλύτερο τρόπο ζωής. Θα δείτε ότι το το αδυνάτισμα χωρίς πείνα είναι εφικτό.

1. Αποφύγετε την παράλειψη γευμάτων

Η παράληψη γευμάτων ενεργοποιεί τον μηχανισμό αποθήκευσης ενέργειας του σώματος. Με άλλα λόγια, το σώμα μας προσπαθεί να δαπανήσει λιγότερη ενέργεια και επιπλέον, το επόμενο γεύμα μας θα είναι βαρύτερο εξαιτίας των πόνων πείνας.

Το σώμα σας θα προσπαθήσει επίσης ν’ αποθηκεύσει την ενέργεια που παίρνει, ειδικά ως λίπος το οποίο θα αποθηκευτεί στην κοιλιά. Τα αποθέματα λίπους αυξάνουν τον κίνδυνο να υποφέρετε από λιπώδη ηπατική νόσο και καρδιαγγειακές παθήσεις.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, το αποτέλεσμα της παράληψης γευμάτων οδηγεί στην πρόσληψη κιλών.

Μια στρατηγική για αδυνάτισμα χωρίς πείνα είναι να τρώτε 3 κύρια γεύματα την ημέρα (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό) με ένα σνακ ενδιάμεσα.
Τρώγοντας έτσι, θα αποκτήσετε όλες τις θρεπτικές ουσίες τις οποίες χρειάζεστε, θα αποτρέψετε τις αλλαγές του μεταβολισμού και θα διατηρείτε το ιδανικό σας βάρος.

2. Να τρώτε αρκετές φυτικές ίνες για αδυνάτισμα χωρίς πείνα

Τα λαχανικά και τα φρούτα σας προμηθεύουν με ίνες οι οποίες θα σας κάνουν να μασήσετε πιο διεξοδικά το φαγητό σας, όπως επίσης και τον εγκέφαλό σας να αισθανθεί ικανοποίηση με μικρότερη μερίδα.

Από τη μεριά του στομάχου, οι διαλυτές ίνες βοηθούν το στομάχι ν’ αδειάσει και αυξάνουν τη διαστολή του, κάτι το οποίο παρατείνει το αίσθημα πληρότητας.

Στο μικρό έντερο, το φαγητό χρειάζεται παραπάνω χρόνο να περάσει, γι’ αυτό παίρνοντας αρκετές ίνες δημιουργείται ένα κολλώδες στρώμα που θα βοηθήσει στη μειωμένη απορρόφηση γλυκόζης, λιπιδίων και αμινοξέων.

Διαβάστε Επίσης  Η πρωινή γυμναστική μας αδυνατίζει!

Τέλος, οι ίνες διεγείρουν την παραγωγή χολικών αλάτων και οδηγούν σε μικρότερα επίπεδα χοληστερίνης. Διαβάστε εδώ το άρθρο των Howarth, Saltzman και Roberts που συσχετίζει την πρόσληψη φυτικών ινών με την απώλεια βάρους.

Το να βάλετε ίνες στην καθημερινή σας διατροφή είναι σημαντικό για το αδυνάτισμα χωρίς πείνα. Μπορείτε να βρείτε ίνες σε δημητριακά, λαχανικά και φρούτα.

3. Προσέξτε την ποιότητα των τροφών σας

Συνήθως τα παραπανίσια κιλά είναι το αποτέλεσμα ανθυγιεινών επιλογών στα γεύματα ή στα σνακ.

Αν τρώτε συχνά γλυκά με επεξεργασμένη ζάχαρη και υψηλά επίπεδα κορεσμένων λιπαρών, θα καταλήξετε με παραπάνω αποθέματα λίπους. Αυτό έχει άμεση επίπτωση στο βάρος και την υγεία σας.

Έτσι, το να μάθετε πώς να κάνετε καλύτερες διατροφικές επιλογές, ειδικά όταν τρώτε σνακ, θα σας βοηθήσει πολύ στο αδυνάτισμα χωρίς να αισθάνεστε πείνα. Να τρώτε τροφές οι οποίες να είναι καλές πηγές θρεπτικών ουσιών, υψηλής ποιότητας υδατανθράκων και ινών όπως:

Φρούτα
Κράκερ ολικής αλέσεως
Λαχανικά
Άπαχες πρωτεΐνες όπως ορισμένα είδη τυριών, τόνος και γιαούρτι
Ζεστά εγχύματα όπως πράσινο τσάι ή χαμομήλι
Σοκολάτα με τουλάχιστον 70% κακάο
Ξηροί καρποί και σπόροι
Αν έχετε αδυναμία για γλυκά ή πολύ αλμυρές τροφές και αντιμετωπίζετε συχνά λιγούρες, επιλέξτε πιο σπιτικές εναλλακτικές:

Χρησιμοποιήστε μέλι ως γλυκαντικό.
Παρασκευάστε τα αλμυρά σας σνακ στο σπίτι. Μπορείτε να προσθέσετε ακόμη και μια έξτρα δόση μπαχαρικών για ν’ ανεβάσετε τη γεύση.
Χρησιμοποιήστε φρούτα για να γλυκάνετε τα πιάτα σας αντί ζάχαρης.
4. Ελέγξτε το άγχος σας
Πολλές φορές το μεγαλύτερο εμπόδιο στο αδυνάτισμα είναι αυτό το φρικτό αίσθημα άγχους που εμφανίζεται ορισμένες στιγμές μέσα στην ημέρα και ειδικά το απόγευμα.

Η πραγματική ρίζα του άγχους το οποίο προέρχεται από το φαγητό είναι άγνωστη.

Ωστόσο, οι ειδικοί έχουν κάποιες υποθέσεις που συνδέονται με το άγχος:

Ψυχοσωματική άνεση.
Απόσπαση προσοχής.
Προσπάθεια απόκρυψης άλλων συναισθημάτων.
Αν και δεν είναι εύκολος ο έλεγχος του άγχους, δεν είναι και αδύνατος. Η ύπαρξη θέλησης είναι απολύτως απαραίτητη για την επιτυχία.

Διαβάστε Επίσης  Μια σούπα την ημέρα, τα κιλά τα κάνει πέρα: 7 σούπερ συνταγές για σίγουρο αδυνάτισμα

Το αδυνάτισμα χωρίς πείνα απαιτεί να βάζετε στόχους τους οποίους μπορείτε να πιάσετε εύκολα αλλά ταυτόχρονα θα σας κάνουν να βγήκε από την άνεσή σας. Να θυμάστε ότι τρώτε για να ζήσετε, όχι το αντίστροφο.

5. Πίνετε επαρκείς ποσότητες νερού

Το 70% του ανθρωπίνου σώματος είναι φτιαγμένο από νερό, κάτι που το κάνει αναπόσπαστο υγρό για τη ζωή. Όμως, αποτυγχάνουμε πολύ συχνά να πάρουμε έστω και τη μισή ποσότητα νερού απ’ αυτή που χρειάζεται το σώμα μας για να λειτουργήσει σωστά.

Το αποτέλεσμα είναι, κάποιες φορές, να μπερδεύετε την πείνα με τη δίψα.

Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, η σύγχυση οφείλεται στο ότι οι ίδιοι νευρωνικοί μηχανισμοί που στέλνουν το σήμα της δίψας, διεγείρουν και την πείνα. Αυτοί οι μηχανισμοί δεν είναι επιλεκτικοί.

Για να μπορέσετε να επιτύχετε αδυνάτισμα χωρίς πείνα, είναι σημαντικό να πίνετε λίγο νερό όταν αισθάνεστε πείνα, όπως επίσης και αφότου φάτε.

Η ιδανική ποσότητα νερού είναι μεταξύ 6 και 8 ποτηριών την ημέρα.

6. Προγραμματίστε τα γεύματά σας

Το αδυνάτισμα χωρίς πείνα απαιτεί ν’ αρχίσετε να προγραμματίζετε τα γεύματά σας ακόμη και πριν πάτε στο σούπερ μάρκετ. Προσπαθήστε να σχεδιάσετε ένα εβδομαδιαίο μενού πριν βρείτε για ψώνια. Με τον προγραμματισμό, θα μάθετε τα προϊόντα και τις ποσότητες που θα χρειαστείτε.

Αν έχετε πρόγραμμα, θα ξοδέψετε λιγότερο χρόνο στην επιλογή τροφίμων στο σούπερ μάρκετ. Στη συνέχεια, μπορείτε να προετοιμάσετε τα γεύματά σας και να τα έχετε έτοιμα για τις ώρες φαγητού ή να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο σας για να τα ζεστάνετε αργότερα.

Ο σχεδιασμός σας επιτρέπει να σκεφτείτε εναλλακτικά φαγητά που σας αρέσουν, όπως επίσης και για το πώς να τα παρασκευάσετε ώστε να μη βαριέστε ό,τι τρώτε.

Εξασκείστε αυτές τις απλές στρατηγικές και θα επιτύχετε το τέλειο αδυνάτισμα χωρίς πείνα σε χρόνο ρεκόρ.

Αποφύγετε το φαινόμενο επαναπρόσληψης κιλών. Θα διατηρήσετε τους μυς σας και θα καίτε το λίπος αποτελεσματικότερα.

Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε αυτές τις 6 στρατηγικές από σήμερα;

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *