Πόσο πρέπει να περπατάτε για να χάσετε βάρος;

Πόσο πρέπει να περπατάτε για να χάσετε βάρος;

Αν δεν είστε συνηθισμένοι στο περπάτημα ή σε κάποιο άθλημα, πρέπει να ξεκινήσετε σταδιακά και να αυξάνετε σταθερά την ένταση καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στη ρουτίνα άσκησης.

Σίγουρα θα θέλατε να ασκείστε περισσότερο. Όμως, το να αρχίσετε πραγματικά να περπατάτε για να χάσετε βάρος είναι ένα άλλο θέμα.

Ο λόγος πιθανώς είναι ότι είναι δύσκολο να αλλάξετε ξαφνικά την καθιερωμένη ρουτίνα σας. Η αντικατάσταση των πρόχειρων τροφών με μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση απαιτεί θέληση. Όμως, πάνω από όλα, απαιτεί επιμονή.

Είναι ανώφελο να τηρείτε κάθε μικρή λεπτομέρεια της καινούργιας σας ρουτίνας κατά τις πρώτες εβδομάδες και έπειτα να επιστρέφετε στον παλιό καθιστικό τρόπο ζωής.

Στην πραγματικότητα, το να αρχίσετε να περπατάτε για να χάσετε βάρος είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι φαίνεται. Δεν χρειάζεται να επενδύσετε σε κάποιο πολυτελές γυμναστήριο ή σε κρέμες αδυνατίσματος. Θέλετε να μάθετε τι πραγματικά χρειάζεστε; Ένα πράγμα μόνο: ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΤΕ.

Αν βαρεθήκατε το περιττό συσσωρευμένο λίπος και έχετε δοκιμάσει τα πάντα αλλά δεν μπορείτε να κάνετε την κοιλιά να εξαφανιστεί, είναι καιρός να μπείτε σε κίνηση. Πρέπει να κάψετε λίπος όχι μόνο σε ένα σημείο αλλά σε όλο το σώμα σας για να μπορέσετε να φορέσετε ρούχα μικρότερου μεγέθους.

Για ποιον λόγο πρέπει να περπατάτε; Το περπάτημα είναι αεροβική άσκηση, κάτι που σημαίνει ότι γυμνάζει τους περισσότερους από τους μύες σας. Επομένως, μπορείτε να περπατάτε για να χάσετε βάρος καίγοντας πολλές θερμίδες, οξυγονώνοντας το σώμα σας και διατηρώντας υγιή τη λειτουργία της καρδιάς σας. Όπως αναφέρει στην έρευνά του και ο Δρ. Damon L. Swift η άσκηση παρέχει αμέτρητα οφέλη για την υγεία.

Διαβάστε Επίσης  Μηλόξιδο: 4 λόγοι που σας βοηθά να αδυνατίσετε

Ποιος μπορεί να περπατάει για να χάσει βάρος;

Έχει αποδειχτεί ιατρικά ότι το περπάτημα είναι ασφαλές και υγιεινό για όλους -είτε για ανθρώπους συνηθισμένους στην άσκηση είτε για ανθρώπους που δεν έχουν επιδοθεί ποτέ στη ζωή τους σε κάποια σωματική δραστηριότητα.

Ωστόσο συνιστάται να επισκεφτείτε έναν γιατρό για να αξιολογηθεί η κατάσταση της υγείας σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αποκλειστεί η ύπαρξη κάποιας σωματικής διαταραχής, είτε αναπνευστικής είτε καρδιολογικής φύσης.

Πόσο συχνά θα πρέπει να περπατάτε για να χάσετε βάρος;

Θα πρέπει να ενεργείτε σύμφωνα με τη φυσική σας κατάσταση. Αν έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που γυμναστήκατε, αποφύγετε το περπάτημα μεγάλων αποστάσεων. Ξεκινήστε περπατώντας για σύντομα διαστήματα (10-15 λεπτά) με μέτρια ταχύτητα.

Ή, μπορείτε να αρχίσετε να περπατάτε δύο φορές την εβδομάδα και σιγά-σιγά να αυξήσετε τη συχνότητα. Το κλειδί είναι να συνεχίσετε τη ρουτίνα αυτή.

Αν περπατάτε τουλάχιστον τριάντα λεπτά τη μέρα και προσέχετε τη διατροφή σας, μπορείτε να χάσετε μέχρι και εννέα κιλά σε πέντε μήνες.

Χρησιμοποιήστε ένα ποδόμετρο

Το ποδόμετρο είναι ειδικά σχεδιασμένο να μετράει τον αριθμό των βημάτων κατά τη διάρκεια του περπατήματος, καθώς επίσης και την ταχύτητα, την απόσταση και τον ρυθμό.

Έτσι, μπορεί να σας παρακινήσει να θέσετε στόχους. Για παράδειγμα, μπορείτε να αυξήσετε τον αριθμό και την ταχύτητα των βημάτων που κάνετε μέσα σε μια μέρα καθώς περπατάτε για να χάσετε βάρος.

Μπορείτε να πάρετε το ποδόμετρο μαζί σας στη δουλειά ή να το έχετε επάνω σας όταν κάνετε τις δουλειές του σπιτιού. Στο τέλος της μέρας θα σας δείξει πόσα βήματα κάνατε και την ποσότητα των θερμίδων που κάψατε. Επίσης, έτσι θα ξέρετε αν την επόμενη φορά θα χρειαστεί να αυξήσετε την ένταση της κίνησης προκειμένου να πετύχετε τον στόχο σας.

Διαβάστε Επίσης  Γλυκοπατάτα VS Πατάτα: Ποια να επιλέξεις

 

Οι ωφέλειες του περπατήματος

Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα προστατεύοντάς μας από ασθένειες.
Επιταχύνει τον μεταβολισμό βοηθώντας μας να αποφύγουμε την παχυσαρκία.
Δυναμώνει τα οστά. Έτσι αποφεύγουμε τα κατάγματα και προλαμβάνουμε την οστεοπόρωση.
Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και δυναμώνει την καρδιά.
Προλαμβάνει το άγχος, την ανησυχία ή την κατάθλιψη χάρη στην παραγωγή ενδορφινών.

 

Συστάσεις

Περπατάτε για να χάσετε βάρος – Γυναίκα κάνει ζέσταμα
Αφού δείτε τον γιατρό, θέστε έναν στόχο, χωρίς όμως να πιέζετε υπερβολικά τον εαυτό σας.
Σε καμία περίπτωση μη σταματήσετε να περπατάτε. Αν δεν μπορέσατε να περπατήσετε καθόλου μέσα στην εβδομάδα, τότε οργανώστε εκ νέου το πρόγραμμά σας και θέστε μικρότερους στόχους.
Φορέστε άνετα ρούχα και παπούτσια.
Μην ξεχνάτε να κάνετε ζέσταμα τουλάχιστον 5 λεπτών πριν ξεκινήσετε το περπάτημα.
Προσέχετε τι τρώτε, μειώστε την κατανάλωση λίπους και κάντε την υγιεινή διατροφή συνήθεια.
Φροντίστε να έχετε καλή στάση σώματος: ίσια η πλάτη, μέσα η κοιλιά και χαλαροί οι βραχίονες.
Ελέγχετε την αναπνοή σας. Εισπνέετε και εκπνέετε ακολουθώντας τον ρυθμό του περπατήματος.
Σημείωση: Μην αγνοείτε το σώμα σας. Αν παρουσιαστούν συμπτώματα ζάλης, υψηλής αρτηριακής πίεσης ή υπερβολικής κόπωσης, πρέπει να σταματήσετε ή να μειώσετε την ταχύτητα του περπατήματός σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *