Ποινικές διώξεις σε Δούρου, Ψινάκη και ακόμη 18 άτομα για το Μάτι

Ποινικές διώξεις σε Δούρου, Ψινάκη και ακόμη 18 άτομα για το Μάτι

Ποινικές διώξεις σε βάρος 20 προσώπων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, άσκησαν οι εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, η οποία οδήγησε στο θάνατο περισσότερους από 100 ανθρώπους.

Πέραν της Ρ. Δούρου και του Ηλ. Ψινάκη, οι διώξεις για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονίες από αμέλεια και σωματικές βλάβες από αμέλεια με επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου, βαρύνουν τον δήμαρχο Ραφήνας Ευάγγελο Μπουρνούς τον πρώην αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρη Τζερούδη, τον νυν αρχηγό της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλο, που τότε ήταν υπαρχηγός καθώς και τον τότε γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη.

Διαβάστε Επίσης  Σπάει τη σιωπή του ο Μάνος Δασκαλάκης: Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα – Θέλω να μάθω την αλήθεια

Στη δίωξη επίσης περιλαμβάνεται ο 65χρονος ,που έβαλε τη φωτιά στο Νταού Πεντέλης από όπου ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά και κατέληξε να κατακάψει το Μάτι και τη γύρω περιοχή.

Για τα αδικήματα αυτά ο νόμος προβλέπει ποινές ως πέντε χρόνια φυλάκισης που όμως μπορεί υπό εξαιρετικές περιστάσεις να φθάσουν ως και τα δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, το εισαγγελικό πόρισμα των εισαγγελέων πρωτοδικών Ν. Φιστοπουλου και Κ. Σπυροπουλου -αριθμεί 293 σελίδες- αναφέρεται σε ύπαρξη ευθυνών πριν και κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.

Διαβάστε Επίσης  Αθήνα – Θεσσαλονίκη με τρένο, τι αλλάζει από σήμερα στα δρομολόγια

Επιπλέον, ευθύνες φέρεται να επιρρίπτουν οι εισαγγελείς για έλλειψη συντονισμού, σωρεία παραλείψεων και λαθών κατά την αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς από Πυροσβεστικό Σώμα, ΕΛΑΣ, Περιφέρεια, τους δύο Δημους της περιοχής (Ραφήνα, Μαραθώνα) και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προσταςίας.

Η υπόθεση θα διαβιβαστεί σε ανακριτή, λόγω της σοβαρότητάς της και παρά το γεγονός, ότι οι κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *