Δεν σας αγαπούν; Οι καλύτερες συμβουλές για να αφήσετε τη σχέση

 

Αν δεν σας αγαπούν, μερικές φορές είναι καλύτερα να δώσετε τέλος στη σχέση, να απομακρυνθείτε και να προχωρήσετε μπροστά πριν πληγωθείτε.

Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή που συνειδητοποιείτε ότι κάποιοι άνθρωποι που εμπιστευόσασταν απόλυτα δεν είναι αυτοί που νομίζατε. Αισθάνεστε ότι δεν σας αγαπούν και τη στιγμή εκείνη αποφασίζετε ότι είναι καιρός να δώσετε τέλος στην τοξική φιλία ή σχέση μια για πάντα. Παρακάτω θα βρείτε τις καλύτερες συμβουλές για να αφήσετε πίσω σας τους ανθρώπους που δεν σας αγαπούν.

Όπως ισχύει για κάθε σχέση, μια υγιής φιλία πρέπει να είναι θετική για σας. Ναι, προφανώς θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές στη σχέση σας. Αν, όμως, οι κρίσεις αυτές διαρκούν πολύ ή είναι πολύ συχνές, θα πρέπει πραγματικά να σταματήσετε και να σκεφτείτε αν είναι καλύτερα να αφήσετε πίσω σας τους ανθρώπους που δεν σας αγαπούν.

Προφανώς αυτό είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη. Εξάλλου, μιλάμε για ανθρώπους με τους οποίους έχετε ήδη μια μακροχρόνια σχέση, ανθρώπους με τους οποίους έχετε μοιραστεί πολλές στιγμές. Παρ’ όλα αυτά είστε δυνατοί και ικανοί να βρείτε ανθρώπους που σας σέβονται για αυτό που είστε και σας αγαπούν με τα ελαττώματά σας.

Αν, λοιπόν, συνειδητοποιήσετε ότι κάποιοι άνθρωποι δεν σας αγαπούν, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να τους αφήσετε πίσω σας!

Δεν σας αγαπούν; Οι καλύτερες συμβουλές για να αφήσετε τη σχέση

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να αφήσετε πίσω σας τους ανθρώπους που δεν σας αγαπούν. Έχετέ τες υπόψη σας, επειδή όλοι θα βρεθούμε σε τέτοιου είδους καταστάσεις.

1. Ο αποχωρισμός είναι θετικός και για τους δυο σας

Όταν πρόκειται για φιλική σχέση, είναι απολύτως φυσιολογικό να πιστεύετε ότι η φιλία σας θα διαρκέσει για πάντα. Ωστόσο, όπως συμβαίνει και στις ερωτικές σχέσεις, μερικές φορές οι φιλίες φτάνουν στο τέλος τους και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για αυτό.

Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάτε ότι θα χάσετε ανθρώπους κατά τη διάρκεια της ζωής σας .

Διαβάστε Επίσης  Μήπως έχετε βρει το άλλο σας μισό; Ποια είναι τα σημάδια

2. Εστιάστε στις υγιείς σχέσεις σας

Όταν αποφασίζετε να δώσετε τέλος σε μια τοξική φιλία, πρέπει να προσπαθήσετε να εστιάσετε στους άλλους ανθρώπους στη ζωή σας.

Γενικά, είναι συχνά χρήσιμο να εστιάζετε στις υγιείς σχέσεις που θέλετε να έχετε και στους ανθρώπους που σας βοηθούν να εξελιχτείτε. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να τους κρατήσετε στη ζωή σας και να περνάτε μαζί τους όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο: 7 σημάδια ότι πρέπει να δώσετε τέλος σε μια φιλία.

3. Μην κρατάτε κακία

Μπορεί να είναι δύσκολο να δεχτούμε ότι μια φιλία αποδείχτηκε κακή. Εξάλλου, υποτίθεται ότι το συγκεκριμένο άτομο έπρεπε να είναι εκεί για σας, όμως σας απογοήτευσε. Οπωσδήποτε αυτό μπορεί να προκαλέσει κάποια πικρία μέσα σας, όμως πρέπει να την αφήσετε πίσω σας.

Σας προτείνουμε να συγχωρέσετε το άτομο αυτό που δεν έπαιξε τον ρόλο του, να απαλλαγείτε από την ενοχή και να προχωρήσετε μπροστά.

4. Μην περιμένετε συγγνώμη

Αν κάποιο φιλικό πρόσωπο σας πληγώσει τόσο που αποφασίζετε να το βγάλετε από τη ζωή σας, τότε δεν πρέπει να περιμένετε ότι ως εκ θαύματος θα σας ζητήσει συγγνώμη.

Μην ελπίζετε καν ότι θα ομολογήσει ότι έκανε λάθος ή ότι σας φέρθηκε άσχημα. Φυσικά, κάτι τέτοιο θα ήταν θαυμάσιο, όμως μπορείτε να καταλήξετε να αισθάνεστε ακόμα περισσότερη πικρία, αν αυτή η συγγνώμη δεν έρθει ποτέ.

“Το να αγαπάτε ανθρώπους που δεν σας αγαπούν… είναι σαν να προσπαθείτε να πετάξετε με ένα σπασμένο φτερό”.

5. Ακολουθήστε τη ροή των πραγμάτων

Δεν πρέπει να συνεχίσετε να βασανίζεστε, όταν συνειδητοποιήσετε ότι δεν σας αγαπούν. Απλώς τερματίστε αμέσως τη σχέση και δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να προχωρήσει μπροστά. Βασικά, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας είναι να πειστείτε ότι αξίζετε κάτι καλύτερο.

Αν και αυτό είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη, πρόκειται για το πρώτο βήμα για να ξεπεράσετε τη λύπη.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί δεν τον αφήνεις να βγει με τους φίλους του; Τι φοβάσαι;

6. Πρέπει να επιτρέψετε στον εαυτό σας να αισθανθεί άσχημα

Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε λυπημένοι για το τέλος μιας σχέσης. Μάλιστα, είναι καλό να βρίσκεστε σε επαφή με τα συναισθήματά σας, καθώς και να αφιερώσετε χρόνο για να σκεφτείτε τι μάθατε από αυτή την εμπειρία. Το να συνειδητοποιήσετε τι σας έκανε να αισθανθείτε τόσο άσχημα θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τέτοιου είδους καταστάσεις στο μέλλον.

Είναι καλό να τιμάτε τα οδυνηρά συναισθήματα που μπορεί να έχετε και να επιτρέψετε στον εαυτό σας να τα βιώσει αντί να προσπαθείτε να τα καταπιέσετε. Θα πρέπει επίσης να τα αποδεχτείτε ως μέρος της εμπειρίας και να δώσετε στον εαυτό σας τον χρόνο που χρειάζεται για να τα ξεπεράσει.

7. Φροντίστε τον εαυτό σας

Το πιο σημαντικό πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας. Εστιάστε στην καλλιέργεια της αγάπης για τον εαυτό σας και του αυτοσεβασμού. Θυμίστε στον εαυτό σας ότι αξίζετε υγιείς σχέσεις. Δεν είναι εύκολο να προχωρήσετε μπροστά, ενώ συχνά μετά από έναν χωρισμό παραβλέπουμε τη σωματική και τη συναισθηματική υγεία μας.

Φροντίζετε τον εαυτό σας κάθε μέρα. Να ξεκουράζεστε αρκετά και να τρώτε θρεπτικές τροφές. Πρέπει να καλύπτετε τις προσωπικές ανάγκες σας.

8. Αντιμετωπίστε την πραγματικότητα

Πρέπει να μπορείτε να δέχεστε τα πράγματα όπως είναι, αν θέλετε να προχωρήσετε μπροστά. Πολλοί άνθρωποι παραμένουν σε μη υγιείς σχέσεις επειδή ελπίζουν ότι μπορούν με κάποιον τρόπο να αλλάξουν την κατάσταση.

Όμως, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε κανέναν, ειδικά αν δεν επιθυμεί ο ίδιος να αλλάξει. Αν η σχέση δεν προχωράει, έχετε την επιλογή να την τερματίσετε και να προχωρήσετε μπροστά. Αυτό πραγματικά εξαρτάται από σας.

Εν συντομία, θα λέγαμε ότι, είτε πρόκειται για τον/τη σύντροφο ή για κάποιον φίλο/κάποια φίλη, δεν πρέπει να διστάζετε να αφήσετε πίσω σας τους ανθρώπους που δεν σας αγαπούν. Πρέπει να δίνετε στον εαυτό σας τη μεγαλύτερη αξία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *