Σπιτικές θεραπείες για βήχα με φλέγματα

Σπιτικές θεραπείες για βήχα με φλέγματα

 

Μπορείτε να ωφεληθείτε  από  φυσικές συνταγές για την απομάκρυνση των φλεγμάτων (όταν έχουν λευκό χρώμα, το ηπιότερο επίπεδο) κατά την διάρκεια του βήχα.

 

Θεραπεία με ατμό

Είναι μια από τις πιο παλιές και συγχρόνως πιο δραστικές σπιτικές θεραπείες για να πείτε αντίο στα φλέγματα. Ακολουθώντας τις προτάσεις του Εθνικού Ινστιτούτο Καρδιάς, Πνεύμονος και Αίματος των ΗΠΑ μπορείτε να δημιουργήσετε τους ατμούς με νερό ή μπορείτε επίσης να ρίξετε μια χούφτα χονδρό αλάτι ή συγκεκριμένα βότανα για αναπνευστικά προβλήματα, όπως μέντα, ευκάλυπτο, βατόμουρα, θυμάρι και μολόχα. Βάζετε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει.

Όταν το νερό κοχλάζει, βάζετε το πρόσωπο σας κοντά και καλύπτετε το κεφάλι σας με μια πετσέτα σαν να φτιάχνετε μια σκηνή. Προσέχετε μην καείτε.

 

Θεραπεία με μέλι και πιπέρι

Και τα δυο στοιχεία έχουν μια ισχυρή αποχρεμπτική ικανότητα. Αυτό ισχύει ειδικά για το μέλι όπως αναφέρεται σε μελέτη της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης. Αυτή η ιδιότητα βοηθάει στην εξαγωγή των φλεγμάτων με το βήχα. Ανακατεύετε μια κουταλιά της σούπας μέλι με μια πρέζα μαύρο πιπέρι και το παίρνετε δυο φορές την ημέρα.

Διαβάστε Επίσης  Νεραντζιά για το στομαχόπονο και τη χώνεψη

Θεραπεία με κρεμμύδι

Το κρεμμύδι είναι απολυμαντικό και αντιφλεγμονώδες, ειδικά για το αναπνευστικό σύστημα. Για την θεραπεία του βήχα με φλέγματα, μπορείτε να ωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματά του με διάφορους τρόπους. Ένας είναι πολύ απλός: το κόβετε στη μέση και μυρίζετε κατευθείαν το άρωμα. Ένας άλλος εναλλακτικός τρόπος είναι να φτιάξετε τσάι με κρεμμύδι σε τέσσερα φλιτζάνια βρασμένο νερό. Συμπληρωματικά πιείτε και τρία φλιτζάνια την ημέρα από τσάι με μέλι, λεμόνι και τζίντζερ.

 

Θεραπεία με σκόρδο

Η θεραπεία αυτή αποτελεί έναν άλλο σύμμαχο για τους ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα. Επειδή το σκόρδο έχει πολλές πολύτιμες ουσίες που το κάνουν φυσικό αντιβιοτικό. Μπορείτε να κόψετε μια σκελίδα και να την φάτε ωμή ή να την προσθέσετε στις σαλάτες. Μερικοί προτιμούν να το κάνουν τσάι με βραστό νερό, παρόμοια με την συνταγή για το κρεμμύδι πιο πάνω. Παρόλα αυτά όμως βάσει ερευνών δεν υπάρχουν επαρκής ιατρικές ενδείξεις πως το σκόρδο αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τον βήχα.

Διαβάστε Επίσης  Βιταμίνη Ε, μια από τις βιταμίνες που θεραπεύουν τους πνεύμονες

 

Θεραπεία με γάλα και τζίντζερ

Θα χρειαστείτε μια μικρή φέτα από πιπερόριζα κι ένα ποτήρι πολύ ζεστό γάλα. Το πρώτο από τα δυο συστατικά έχει αποχρεμπτικές ιδιότητες κι αν προσθέσουμε ζεστό γάλα αυτό μπορεί να απομακρύνει τα φλέγματα που σας ενοχλούν τόσο πολύ. Είναι μια υπέροχη θεραπεία για πριν το βραδινό σας ύπνο. Αναμειγνύετε τα δυο υλικά και πίνετε το ρόφημα πριν κρυώσει. Θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε και να αναπνέετε καλύτερα.

Δοκιμάστε κάποια από αυτές την επόμενη φορά που θα έρθετε αντιμέτωποι με το βήχα.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *