Κακοκαιρία: Σαρώνει η «Ωκεανίς» – 6.000 κεραυνοί στο Νότιο Αιγαίο

Κακοκαιρία: Σαρώνει η «Ωκεανίς» – 6.000 κεραυνοί στο Νότιο Αιγαίο

Δείτε που θα είναι κλειστά τα σχολεία – Παραμένουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – «Πνίγηκαν» τα Χανιά – 256 κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστική

Παραμένουν τα προβλήματα από την κακοκαιρία, που πλήττει τη χώρα με χιονοπτώσεις, βροχές και θυελλώδεις ανέμους, ενώ η πυροσβεστική προχώρησε στον απεγκλωβισμό δεκάδων ατόμων σε όλη την επικράτεια.

Ιδιαίτερα έντονη είναι η ηλεκτρική δραστηριότητα στο Νότιο Αιγαίο, όπου από την αρχή της ημέρας έχουν καταγραφεί σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών περίπου 6000 κεραυνοί.

256 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Σε 256 ανέρχονται οι κλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική, από τις 6:00 το πρωί έως αυτή την ώρα, για παροχή βοήθειας σε πολίτες και αφαίρεση αντικειμένων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Ειδικότερα, οι κλήσεις στην Πυροσβεστική, από την Αττική, για παροχή βοήθειας ανέρχονται έως τώρα σε 90 και σε 54 για αφαίρεση αντικειμένων, ενώ στην περιφέρεια είναι 22 και 6, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική κατά το τελευταίο 12ωρο, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα, η υπηρεσίασε όλη την επικράτεια, δέχθηκε 147 κλήσεις για κοπές δέντρων και 109 κλήσεις για απομακρύνσεις αντικειμένων.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Κλειστές είναι και οι γραμμές Αγ. Μαρίνας-Νέας Στύρας, Ρίου-Αντιρρίου, Βόλου-Σποράδων, Κυλλήνης-Ζακύνθου, Κυλλήνης-Κεφαλονιάς, Κεραμωτής Καβάλας-Λιμένα Θάσου, Πρίνου-Θάσου και Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης.

Διαβάστε Επίσης  Σήμερα 25 Ιανουαρίου εορτάζει ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Σύμφωνα με το Λιμενικό, νεότερη ενημέρωση θα υπάρξει πλέον το πρωί της Δευτέρας.

Κλειστά σχολεία

Χαλκιδική: Με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Αριστοτέλη ενημερώνει ότι αύριο Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 θα παραμείνουν κλειστά τα Νηπιαγωγεία, ΚΔΑΠ, Παιδικοί Σταθμοί, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια στα παρακάτω χωριά του Δήμου: Αρναία, Παλαιοχώρι, Νεοχώρι, Στάγειρα, Στρατονίκη, Στανός, Βαρβάρα, Μεγάλη Παναγία, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Λήμνος: Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης αποφάσισε αύριο, Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, να παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί.

Φλώρινα: Με ανακοίνωσή της η δημοτικά αρχή κάνει γνωστό ότι τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9.00 π. μ. λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.
Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Λάρισα: Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου με απόφαση του Δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου, λόγω του παγετού και των άσχημων καιρικών φαινομένων, τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στις τοπικές κοινότητες Αιγάνης, Αμπελακίων και Καλλιπεύκης, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί η μετακίνηση των μαθητών με λεωφορείο από τις τοπικές κοινότητες Ραψάνης – Αιγάνης – Καρίτσας με προορισμό το Γυμνάσιο Λύκειο Πυργετού, Αμπελακίων με προορισμό το Γυμνάσιο – Λύκειο Γόννων και Ελάτειας με προορισμό το Γυμνάσιο-Λύκειο Μακρυχωρίου.

Διαβάστε Επίσης  Σπάρτη ζωντανές Web Κάμερες

Μαγνησία: Αύριο Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού θα παραμείνουν κλειστά, με απόφαση του Δημάρχου Δ.Εσερίδη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου: Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) του Δήμου μας, θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονόπτωσης – παγετού) που επικρατούν σε ολόκληρη της περιοχή του Δήμου.

Οι Δήμοι Ρήγα Φεραίου και Ν. Πηλίου θα εκτιμήσουν την κατάσταση στα σχολικά συγκροτήματα σήμερα το μεσημέρι έως το απόγευμα και θα εκδώσουν σχετική ανακοίνωση.

Φθιώτιδα: Κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019 τα σχολεία της Αμφίκλειας δεν θα λειτουργήσουν, λόγω μεγάλης χιονόπτωσης.(Νηπιαγωγείο-Δημοτικό & Γυμνάσιο-Λύκειο)

Σαμοθράκη: Τα σχολεία στην Σαμοθράκη θα παραμείνουν κλειστά, αφού η κυκλοφορία στο νησί είναι αδύνατη και επικίνδυνη.

Πνίγηκαν για ακόμη μια φορά τα Χανιά

Έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, ειδικά από το επαρχιακό οδικό δίκτυο οπου κανένα σημείο δεν είναι ασφαλές για διέλευση, απηύθυνε μέσω του Flashnews.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Βουλγαράκη, ήδη έχουν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα σε Κίσσαμο, Κυδωνία και Χανιά από καταπτώσεις βράχων και πλημμύρες στους δρόμους ενώ εκτάκτως θα ανοίξει η γέφυρα στον Αλικιανό, καθώς σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση στο Φουρνέ και θα πρέπει τεχνικά συνεργεία να μεταβούν στο σημείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *