Σαρώνει την Ελλάδα η Ωκεανίς – Θυελλώδεις άνεμοι

Σαρώνει την Ελλάδα η Ωκεανίς – Θυελλώδεις άνεμοι

Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει την Ελλάδα.

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται από το πρωί η βόρεια Ελλάδα ενώ από το μεσημέρι η κακοκαιρία «χτυπά» και την Αττική.

Όπως έγινε γνωστό, διακόπηκε λόγω χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων, στην λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω ενώ λόγω χιονόπτωσης έκλεισε και η περιφερειακή οδός Πεντέλης- Νέας Μάκρης.

Σε ισχύ τέθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών και λεωφορείων άνω των 3,5 τόνων σε τμήματα του οδικού δικτύου Χαλκιδικής λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Διαβάστε Επίσης  Β. Αποστόλου: Αποσύρεται το ν/σ για τα ζώα συντροφιάς

Λεωφορεία και αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν από τα χιόνια στο Στόμιο.

Όπως καταγγέλλουν επιβάτες, οι αρχές ενημερώθηκαν από τις 10.30 το πρωί για το πρόβλημα στη μετακίνηση, όμως το εκχιονιστικό έφθασε εκεί μόλις πέντε λεπτά πριν από τις 3 το μεσημέρι.

Εγκλωβισμένοι για περίπου 4,5 ώρες παρέμειναν οι επιβάτες πέντε λεωφορείων και δεκάδων οχημάτων στην ιερά μονή του Αγίου Δημητρίου στο Στόμιο στη Λάρισα, λόγω της χιονόπτωσης.

Ριπές ανέμου πάνω από 100 χλμ/ώρα

Θυελλώδεις και πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι πνέουν, σύμφωνα με τις μετρήσεις που κατέγραψαν οι σταθμοί του meteo, ενώ οι ριπές σε πολλές περιοχές ξεπερνούν τα 100 χλμ/ώρα.

Οι πιο ισχυρές ριπές καταγράφηκαν στη Σαμοθράκη με 121χλμ/ώρα, την Πορταριά, με 119 χλμ/ώρα, τη Μακρινίτσα, με 109 χλμ/ώρα και τη Σιμωνόπετρα, με 92 χιλιόμετρα την ώρα.

Τα προβλήματα καταγράφονται στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, ενώ οι άνεμοι δεν πλήττουν μόνον το Αιγαίο αλλά και τις ηπειρωτικές περιοχές.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *