Πολιτική «θύελλα» για την υπόθεση Πολάκη – Στουρνάρα

Διαστάσεις έχει αρχίσει να παίρνει το μπρα-ντε-φερ μεταξύ του αναπληρωτή Παύλου Πολάκη και του Γιάννη Στουρνάρα, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να εξαπολύει νέα επίθεση εναντίον του κεντρικού τραπεζίτη και το Μαξίμου να απαντά στο αίτημά του για παρέμβαση του πρωθυπουργού.

 

Το πρωί της Τρίτης, ο Γιάννης Στουρνάρας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «ανήκουστη προσπάθεια να επηρεαστεί η διοίκηση της ΤτΕ» ενώ παράλληλα ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση να παρέμβουν.

Λίγη ώρα αργότερα, το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής. Τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές».

Είχε προηγηθεί η απάντηση του Παύλου Πολάκη στον κεντρικό τραπεζίτη, μέσω κοινωνικών δικτύων.

Στην ανάρτησή του, ο κ. Πολάκης ξεκαθαρίζει πως όντως τηλεφώνησε στον κ. Στουρνάρα και πως το περιεχόμενο στης συνομιλίας είναι αληθές. «Είναι απολύτως ψευδές ότι κατέγραψα την συνομιλία μας ή ότι απείλησα τον κο Στουρνάρα» τονίζει, ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός, και συνεχίζει: «Ο κος Στουρνάρας καλό είναι να θυμάται την ανεξαρτησία του θεσμού που εκπροσωπεί και όταν στήνει σκευωρίες εναντίον μελών της κυβέρνησης και όχι μόνο όποτε τον βολεύει».

Διαβάστε Επίσης  Προεκλογικός σχεδιασμός στην Πειραιώς

Κάνει δε λόγο για προσπάθεια σπίλωσης από πλευράς του κ. Στουρνάρα, λέγοντας πως διέταξε έρευνα για το δάνειο που νομίμως έλαβε και «έσπευσε αυτό να το διαρρεύσει στα ΜΜΕ με επίσημη διαρροή της ΤτΕ».

«Ακολούθως φρόντισε να διαρρεύσει ότι ουδέν μεπτόν ευρέθη μόνο μόλις τελείωσαν τα δελτία των ειδήσεων. Και σήμερα πετάει τη μπάλα στην εξέδρα διαδίδοντας ότι δήθεν εγώ τον ηχογραφούσα εν άγνοια του» έγραψε ο κ. Πολάκης, και συμπλήρωσε: «Αφού δε μπόρεσε να με πλήξει με το δάνειο, φροντίζει να επιχειρήσει να με πλήξει με ανόητες διαρροές περί δήθεν ηχογράφησης και εκβιασμών.

Για άλλη μια φορά ξεκαθαρίζω : Εγώ μιλάω καθαρά και ευθέως σε όλους. Δεν εκβιάζω. Ζητάω και διεκδικώ το δίκιο και το σωστό. Και λέω ευθέως και ξανά στο κο Διοικητή: Αν έσπευσε να ελέγξει μόνο το δικό μου δάνειο και δεν θα πράξει το ίδιο και με τα δάνεια του κου Μητσοτακη, της κας Σπυρακη, του Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς και το δάνειο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, θα αποδείξει ότι δεν ενεργεί ως ανεξάρτητος τραπεζίτης ως όφειλε αλλά ως στέλεχος ακόμη της κυβέρνησης Σαμαρά.

Και μάλιστα ως κάτι ακόμη χειρότερο: Ως διώκτης μου, μόνο και μόνο επειδή βγάζω στη φόρα τις παρανομίες του ΚΕΛΠΝΟ στις οποίες δυστυχώς για αυτόν εμπλέκεται η σύζυγος του. Με δυο λόγια ο κος Στουρνάρας χρησιμοποιεί την ΤτΕ ως όχημα σπίλωσης και δίωξης πολιτικών του αντιπάλων αλλά και ως ασπίδα απέναντι στις ανομίες της συζύγου του. Αν λοιπόν για κάποιον οφείλουν να παρέμβουν οι δικαστικές αρχές δεν είναι για εμένα αλλά για τον κο Στουρνάρα».

Διαβάστε Επίσης  Ανασχηματισμός: Αυτοί που έμειναν εκτός κυβερνητικού σχήματος

Παρέμβαση Πολάκη και στη Βουλή

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην υπόθεση και από τη Βουλή.

«Επειδή εδώ και 3-4 μέρες έχει εξαπολυθεί μία τεράστια επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα μου, αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω. Κοιτάξτε ποια είναι η μεγάλη εικόνα. Βγαίνει ο Τσουκάτος στο δικαστήριο και λέει ότι το 2000 στο ΠΑΣΟΚ, πήρε 16 δισεκατομμύρια δραχμές από εταιρείες, που κρατάνε την ανωνυμία τους, οι οποίες και σήμερα χρηματοδοτούν πολιτικά κόμματα, για να κάνει εκλογές το κόμμα. Βγαίνει στην επιφάνεια ότι το “Πρώτο Θέμα” χρηματοδοτήθηκε από εφοπλιστή, με 1,8 εκατ. ευρώ.Βγαίνει ότι ο ίδιος εφοπλιστής έχει χρηματοδοτήσει την εταιρεία της Μαρέβα Μητσοτάκη με 800 χιλ. ευρώ. Και ποιο είναι το θέμα των ημερών; Ότι εγώ πήρα δάνειο 100.000 ευρώ» είπε στη Βουλή ο κ. Πολάκης, και συνέχισε: «Που είναι οι υπερασπιστές των προσωπικών δικαιωμάτων να υπερασπίσουν την κατακρεούργησή μου και αυτή της οικογένειάς μου;».

Επιβεβαίωσε, μάλιστα, για ακόμη μια φορά τη συνομιλία, όπως αυτή δημοσιεύτηκε από το «Ντοκουμέντο».

«Δεν υπάρχει διάψευση του περιεχομένου της συνομιλίας» τόνισε ο κ. Πολάκης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα γελοιότητες τα περί κακουργηματικής πράξης.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *