10 τρόφιμα-αντιβίωση για τη γρίπη

10 τρόφιμα-αντιβίωση για τη γρίπη

Οσοι δεν την έχουν πατήσει ακόμη με τη γρίπη, σίγουρα φλερτάρουν άγρια με αυτή. Και πάντα, κάθε φορά που ο ιός μας ρίχνει κάτω αναρωτιώμαστε όλοι τι μπορούμε να κάνουμε για να περάσει γρηγορότερα.

Πριν έρθει η ώρα της αντιβίωσης υπάρχουν στο ντουλάπι μας κάποια άλλα… φυσικά αντιβιοτικά τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν να τα βγάλουμε πέρα.

Δείτε τα παρακάτω:

Τζίνσενγκ

Ένα από τα πιο εκπληκτικά φάρμακα για τη γρίπη, το Τζίνσενγκ περιέχει στοιχεία που στοχεύουν στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Αυτή η θεραπεία βοηθά στην ενίσχυση της παραγωγής αντισωμάτων που βοηθούν με τη σειρά τους στην αντιμετώπιση μολύνσεων όπως η γρίπη.

Ενυδατικά υγρά

Η γρίπη σας αφήνει εξαιρετικά αφυδατωμένους. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε όσο περισσότερα υγρά μπορείτε για να βοηθήσετε στη γρήγορη θεραπεία της γρίπης. Μπορείτε να πιείτε νερό, χυμούς και άλλα «ποτά» που περιέχουν ηλεκτρολύτες. Τα καυτά ποτά (τσάι, ζεστό νερό( είναι ιδιαίτερα ευεργετικά ως φάρμακα για τη φυσική γρίπη, επειδή η υγρασία βοηθάει στην καταπολέμηση της συμφόρησης. Ένα κοινό φάρμακο για τη θεραπεία της γρίπης είναι το ζεστό νερό με λεμόνι και μέλι.

Διαβάστε Επίσης  Λύσεις για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας κατά την εγκυμοσύνη

Σαμπούκος

Αυτό το βότανο είναι γνωστό ως το καλύτερο γιατρικό για τη γρίπη. Οι καρποί του έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α, Β και C ενώ παράλληλα διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μηλόξυδο

Το ξίδι μηλίτη από μήλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο για τη γρίπη όταν αναμειγνύεται με νερό και λαμβάνεται κάθε τρεις ώρες. Βάλτε μια κουταλιά σούπας ένα ποτήρι νερό και πιείτε τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα.

Τζίντζερ

Προσθέστε μερικές φέτες ακατέργαστη ρίζα τζίντζερ σε βραστό νερό, φτιάξτε δηλαδή ένα τσάι και αυτό θα σας ανακουφίσει από τον πονόλαιμο και το βήχα. Αυτό το φάρμακο για τη γρίπη μπορεί επίσης να βοηθήσει με τη ναυτία.

Μέλι

Το μέλι έχει αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Αποτελεί φάρμακο για την καταπολέμηση της γρίπης και είναι επίσης ένα κατασταλτικό του βήχα.

Oscillococcinum

Οι φαν του λένε ότι αυτό το ομοιοπαθητικό φάρμακο μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων της γρίπης όπως πόνους στο σώμα, πυρετό, πονοκεφάλους, ρίγη και κόπωση.

Διαβάστε Επίσης  Μάσκες – Τι είναι οι FFP2 ή KΝ95 – Πόσο μειώνεται ο κίνδυνος να κολλήσεις

Εκχύλισμα φύλλων ελιάς

Περιέχει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές και αντιικές ιδιότητες, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Scientia Pharmaceutica. Αυτός ο συνδυασμός το καθιστά εξαιρετικό φάρμακο για τη γρίπη.

Προβιοτικά

Δεδομένου ότι τα προβιοτικά διατηρούν το έντερο υγιές, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Μια έκθεση του 2011 ανέλυσε δέκα μελέτες και διαπίστωσε ότι τα προβιοτικά ήταν πιο αποτελεσματικά στην πρόληψη οξείας λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος από ό, τι ένα φάρμακο. Ενώ η έρευνα σχετικά με το πόσο καλά τα προβιοτικά προλαμβάνουν τη γρίπη συνεχίζεται, η κατανάλωση περισσότερων τροφίμων πλούσιων σε προβιοτικά, όπως το γιαούρτι, σίγουρα δεν βλάπτει. Το Πανεπιστημιακό Health News προτείνει την επιλογή ενός προβιοτικού που περιέχει τόσο τα είδη βακτηρίων Lactobacillus όσο και Bifidobacterium.

Ξεκούραση

Ακούστε το σώμα σας όταν έχετε τη γρίπη. Ξεκουραστείτε.

Εάν αισθάνεστε καλύτερα και δεν έχετε πυρετό, η ελαφριά άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε από τη βλέννα στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *