Ορκίστηκαν οι 6 νέοι υπουργοί της κυβέρνησης

Ορκίστηκαν οι 6 νέοι υπουργοί της κυβέρνησης.fiftififti.eu

Ορκίστηκαν οι 6 νέοι υπουργοί της κυβέρνησης

Στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έγινε την Δευτέρα το απόγευμα η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης.

Οι αλλαγές και τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση, που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο είναι:

– Στο Υπουργείο Εξωτερικών νέος Υπουργός ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

– Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ευρωπαϊκή Πολιτική η Σία Αναγνωστοπούλου.

– Στο Υπουργείο Εσωτερικών Υφυπουργός με αρμοδιότητα Μακεδονίας – Θράκης η Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

– Στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υφυπουργός ο Κωνσταντίνος Μπάρκας.

Διαβάστε Επίσης  ΣΥΡΙΖΑ: «Όνειρο θερινής νυκτός» οι προτάσεις Μητσοτάκη για την Παιδεία

– Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών Υφυπουργός ο Θάνος Μωραϊτης.

– Στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής Υφυπουργός ο Άγγελος Τόλκας.

«Αποδέχθηκα την πρόσκληση του πρωθυπουργού, γιατί πιστεύω βαθιά ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας» δήλωσε ο νέος υφυπουργός Μεταφορών Θάνος Μωραΐτης, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία.

«Γι αυτούς τους λόγους είμαι εδώ και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις. Στρατηγικός αντίπαλος είναι η ακροδεξιά και ο βαλκανικός νεοφιλελευθερισμός της Νέας Δημοκρατίας. Να διαμορφώσουμε όρους μιας προοδευτικής διακυβέρνησης μακράς πνοής που έχει ανάγκη η κοινωνία» συνέχισε ο κ. Μωραϊτης. Όταν οι δημοσιογράφοι του είπαν πως οι ψηφοφόροι στην εκλογική του περιφέρεια τον επέλεξαν με άλλο κόμμα, τόνισε πως δεν επέλεξαν με άλλο κόμμα και θα μιλήσει γι’ αυτό εκτενώς τις επόμενες μέρες.

Διαβάστε Επίσης  Απάντηση Μαξίμου με ειρωνείες στον Βαγγέλη Μαρινάκη

«Είναι μεγάλη μου τιμή που με επέλεξε ο πρωθυπουργός τη μεγάλη στιγμή για την Ευρώπη. Ελπίζω να ανταπεξέλθω. Είναι μεγάλη πρόκληση ο καλπασμός της Ακροδεξιάς, το Brexit, πώς θα πάει η Ευρώπη και ποιο ρόλο θα παίξει η Ελλάδα», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *