Αγωνία στην Κρήτη για τους 4 αγνοούμενους: «Τρέξτε, πνιγόμαστε» – Η δραματική έκκληση στο τηλέφωνο

Αγωνία στην Κρήτη για τους 4 αγνοούμενους: «Τρέξτε, πνιγόμαστε» – Η δραματική έκκληση στο τηλέφωνο

«Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τον εντοπισμό τους» λέει η Πυροσβεστική

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού και της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων που αγνοούνται από τα ξημερώματα, όταν το αυτοκίνητο που επέβαιναν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην περιοχή του Γεροπόταμου, στην Μεσαρά Κρήτης.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, όπως τόνισε ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης πρόκειται για τέσσερα άτομα: η οδηγός του οχήματος με τον άνδρα της, η αδελφή της και η μητέρα της.

Διαβάστε Επίσης  Σήμερα, 10 Μαρτίου, εορτάζει η Οσία Αναστασία η Πατρικία

Τραγική λεπτομέρεια της υπόθεσης είναι ότι ένα από τα θύματα τηλεφώνησε την ώρα που τους είχε παρασύρει ο ποταμός, λέγοντας «ελάτε γιατί πνιγόμαστε», όπως μεταδίδει το flashnews.gr.

Τα συγκεκριμένα άτομα δεν γνώριζαν την περιοχή, καθώς είχαν έρθει από το Ηράκλειο.

Σύμφωνα, με τον κύριο Λαγουδάκη, οι έρευνες ξεκίνησαν λίγο μετά τη 1 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου με 30 πυροσβέστες, άνδρες της ΕΜΑΚ και ένα σκάφος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Aρχές χρησιμοποιούν drone, ενώ έχει σηκωθεί και ελικόπτερο Agusta-Bell.

«Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό»

«Από τη 1:00 τα ξημερώματα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων που αγνοούνται. Στην επιχείρηση συμμετέχουν όλες οι αρμόδιες Αρχές, ενώ οι προσπάθειές μας γίνονται, κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε μια ακτίνα 16 χιλιομέτρων», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κύριος Νίκος Λαγουδάκης.

Διαβάστε Επίσης  Αγία Αικατερίνη: Το βασανιστήριο και οι θρύλοι

Και προσθέτει: «Η περιοχή είναι δύσβατη, ενώ τα νερά είναι ορμητικά και υπάρχει πολλή λάσπη. Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλές καλαμιές. Οπως προανέφερα οι έρευνές μας γίνονται αυτή την ώρα σε μια μεγάλη ακτίνα 16 χιλιομέτρων. Στην τεράστια επιχείρηση που πραγματοποιείται συμμετέχουν 30 πυροσβέστες με 7 οχήματα, δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας, ένα ελικόπτερο της Αεροπορίας, ένα σκάφος της ΕΜΑΚ, καθώς και drone».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *