Τα βότανα που κάνουν καλό στην καρδιά

Τα βότανα που κάνουν καλό στην καρδιά

 

Την καλή λειτουργία της καρδιάς, πέρα από τη συστηματική γυμναστική και τη σωστή διατροφή, μπορούν να την ενισχύσουν και ορισμένα φυσικά συστατικά που υπάρχουν σε διάφορα «θαυματουργά», όπως θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε, βότανα.

Δείτε μερικά από αυτά:

Ρίγανη

Είναι πλούσια πηγή ινών που καταπολεμούν τη χοληστερόλη, ενώ περιέχει μεγάλες ποσότητεςαντιοξειδωτικών και βιταμίνης C. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και έτσι βοηθούν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Επίσης, η ρίγανη καταπολεμάει τη φλεγμονή και προστατεύει την καρδιά από την «κακή» χοληστερόλη (LDL).

Διαβάστε Επίσης  Ο χυμός κόλιανδρου βοηθά στην καύση λίπους

Σκόρδο

Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μίας σκελίδας σκόρδου ημερησίως (το οποίο μεταφράζεται χονδρικά σε 500-1000 mg σε μορφή σκόνης) είναι καλό για να διατηρείται σε υγιή επίπεδα η χοληστερόλη στο αίμα. Παρόμοιες μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι το σκόρδο ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση. Η τακτική κατανάλωση σκόρδου αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την αθηροσκλήρωση καθώς «μαλακώνει» τις αρτηρίες και διασπά τη χοληστερόλη και το λίπος που προσκολλάται στα εσωτερικά τοιχώματά τους.

Λεβάντα

Το έλαιο από λεβάντα είναι γνωστό για τις αντισηπτικές, αντιβακτηριακές και καταπραϋντικές του ιδιότητες. Επίσης συμβάλλει στην ενίσχυση των καρδιακών μυών και αυτό με τη σειρά του βελτιώνει τη συστολή και τη χαλάρωση των αρτηριών και των κοιλιών της καρδιάς. Οι καταπραϋντικές του ιδιότητες βοηθούν επίσης στη μείωση της ταχυπαλμίας και της υπέρτασης.

Διαβάστε Επίσης  Αθηρωματική πλάκα: Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται διατροφικά

Ginseng

Έρευνες έχουν δείξει σαφή συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης ginseng και της μειωμένης αρτηριακής πίεσης, καθώς και του μειωμένου κινδύνου καρδιακής νόσου. Ωστόσο, προτού καταναλώσετε ginseng συμβουλευτείτε το γιατρό σας, επειδή σε ορισμένους ανθρώπους προκαλεί αύξηση της πίεσης.

Πηγή: healthpro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *