«Μαγικό» βότανο κατά του καρκίνου και του διαβήτη

μαϊντανός.fiftififti.eu

«Μαγικό» βότανο κατά του καρκίνου και του διαβήτη

 

Ο καρκίνος είναι μία από τις πιο ισχυρές ασθένειες και αρκετά δύσκολη στην καταπολέμησή της. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον διαβήτη. Γι’ αυτό, καλό είναι να προλαμβάνουμε κάποιες καταστάσεις προτού κάνουν την εμφάνισή τους και είναι αργά!

 

Γνωρίζατε πως υπάρχουν λαχανικά, τα οποία με τα συστατικά τους παρέχουν στον οργανισμό μας μία ασπίδα προστασίας απ’ όλες αυτές τις ανεπιθύμητες ασθένειες; Το πιο ισχυρό όπλο από το οποίο θα λάβετε και θρεπτικές ουσίες και σημαντικά οφέλη για την υγεία σας είναι ο μαϊντανός.

 

Επιβάλλετε στην καθημερινότητά σας τον μαϊντανό

 

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε στην Εθνική Βάση Δεδομένων Θρεπτικών Συστατικών του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας, τα 10 κλωναράκια μαϊντανού περιέχουν 4 θερμίδες, 0,3 γραμμάρια πρωτεΐνης, 0,1 γραμμάρια λίπους, 0,6 γραμμάρια υδατανθράκων, 0,3 γραμμάρια φυτικών ινών και 0,1 γραμμάρια ζάχαρης. Και παρέχουν στον οργανισμό: το 205% της ημερήσιας ανάγκης ενός ενήλικα σε βιταμίνη «Κ», το 22% της βιταμίνης C και το 17% της βιταμίνης Α.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί πρέπει να εντάξετε το μαύρο τσάι στην καθημερινότητά σας

 

Μαϊντανός Vs Διαβήτης

Ένα από τα συστατικά που εμπεριέχεται στον μαϊντανό είναι η μυρικετίνη, μία φλαβονόλη που έχει αποδειχτεί ιδανική για την θεραπεία και την πρόληψη του διαβήτη. Έρευνες που έχουν γίνει σε ζώα, όπως είναι η «in vitro», απέδειξαν ότι η ουσία αυτή έχει την ιδιότητα να μειώνει την συγκέντρωση σακχάρων στο αίμα, και την αντίσταση στην ινσουλίνη.

Επίσης, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και μειώνει τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα. Άλλα μπαχαρικά και λαχανικά που βοηθούν στην καταπολέμηση του διαβήτη είναι: ο βασιλικός, η κανέλα, το χαμομήλι και το κύμινο!

 

Μαϊντανός Vs Καρκίνος

Η μυρικετίνη παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο ακόμα και στην καταπολέμηση του καρκίνου, αφού η φλαβονόλη που περιέχει ο μαϊντανός θεωρείται πως έχει χημειοπροληπτική επίδραση για τον καρκίνο του δέρματος! Η υψηλή περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη απέδειξε ότι εμποδίζει τις καρκινογόνες επιδράσεις των ετεροκυκλικών αμινών.

Διαβάστε Επίσης   Δενδρολίβανο: το βότανο που ενισχύει τη μνήμη κατά 75%

 

Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι στις Η.Π.Α., για να καταφέρετε να μειώσετε το μέγεθος ενός όγκου –όπως σε μία επιθετική μορφή καρκίνου του μαστού– το μυστικό βρίσκεται στην φυσική χημική ουσία του μαϊντανού, με την ονομασία απιγενίνη και, όπως μας αποκάλυψαν οι ερευνητές, η απιγενίνη είναι μια πολλά υποσχόμενη μη τοξική θεραπεία για τον καρκίνο στο μέλλον!

Ακόμα να έχετε κατά νου κι άλλα λαχανικά και φρούτα κατά του καρκίνου, όπως είναι: οι γλυκοπατάτες, τα μαύρα φραγκοστάφυλα και τα βακκίνια, τα οποία διαθέτουν μεγάλη περιεκτικότητα σε μυρικετίνη ανά 100 γραμμάρια.

 

ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *