Πώς τα smartphones προκαλούν ρυτίδες στο δέρμα μας

Πώς τα smartphones προκαλούν ρυτίδες στο δέρμα μας

Τα smartphones πλέον είναι κομμάτι της ζωής μας και δεν μπορούμε χωρίς αυτά. Είτε για δουλειά, είτε social media σκρολάρισμα, είτε για gaming στεκόμαστε πάνω από την οθόνη του ίσως το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Έχετε σκεφτεί όμως αν υπάρχει κάποια επίδραση στην υγεία του δέρματός μας;

Δερματολόγοι της Μεγάλης Βρετανίας υποστηρίζουν ότι το συνεχές σκύψιμο πάνω από τις οθόνες των smartphones και tablets προκαλεί ρυτίδες γύρω από το λαιμό, αλλά και χαλάρωση του δέρματος του προσώπου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σακούλιασμα.

Διαβάστε Επίσης  Scrub με βρώμη και ελαιόλαδο

Ενώ το πρόβλημα των ρυτίδων φαίνεται να απασχολούσε στο παρελθόν κυρίως άτομα της μέσης ηλικίας, πλέον έχει γίνει εφιάλτης για τη νεολαία, μιας και πολλές φορές η χρήση των smartphones μπορεί να είναι και απαραίτητη, ιδίως σε μια εποχή όπου ακόμα και βιβλία υπάρχουν πλέον και σε ηλεκτρονική έκδοση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι γαλλική εταιρία καλλυντικών έχει δημιουργήσει μια κρέμα προσώπου ειδικά για την αποφυγή ρυτίδων από το «μπλε φως». Η κρέμα αυτή περιέχει ειδικά συστατικά, τα οποία βοηθούν στο να παραμείνει το δέρμα ελαστικό και να μην χαλαρώνει εξαιτίας της πολύωρης χρήσης των smartphones και άλλων παρόμοιων συσκευών.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να εφαρμόσετε σωστά self tan

Παρόλο που η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και προσπαθεί να μας κυριαρχήσει, δεν θα πρέπει να κάνουμε κατάχρηση αυτής. Η χρήση των smartphones είναι μεν αναγκαία, αλλά δεν είναι η μόνη. Αναγκαία είναι και η υγεία μας και μιας και δε θέλουμε να δείχνουμε γερασμένοι από τα 20 μας. Kαλό είναι να αντικαθιστούμε τη χρήση του κινητού με οτιδήποτε άλλο μπορεί να μας βοηθήσει και να κάνει την ίδια δουλειά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *