5 αιθέρια έλαια που ανακουφίζουν από την οσφυαλγία

5 αιθέρια έλαια που ανακουφίζουν από την οσφυαλγία

Η οσφυαλγία επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο. Μπορεί να είναι οξεία ή χρόνια. Ορισμένα αιθέρια έλαια όμως έχει βρεθεί ότι ανακουφίζουν από πολλά από τα συμπτώματα του πόνου στη μέση. Πριν φυσικά τα χρησιμοποιήσετε, ρωτήστε τον γιατρό σας, ειδικά αν λαμβάνετε κάποια άλλη φαρμακευτική αγωγή.

Τα 5 καλύτερα αιθέρια έλαια που ανακουφίζουν από την οσφυαλγία

1. Αιθέριο έλαιο τζίντζερ

Το τζίντζερ έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Λειτουργεί αναλγητικά τόσο στη χρόνια, όσο και στην οξεία φλεγμονή, σύμφωνα με μια έρευνα που εξέτασε τη χρήση του Σουηδικού μασάζ με αιθέριο ελαίου τζίντζερ σε ενήλικες με χρόνια οσφυαλγία, σε σύγκριση με το παραδοσιακό μασάζ. Φυσικά αυτό το έλαιο χρειάζεται να αναμιγνύεται με έλαιο βάσης, όπως αμυγδαλέλαιο, jojoba ή λιβάνι.

2. Λεβάντα

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας έχει ένα γλυκό, λουλουδένιο άρωμα και χρησιμοποιείται για πολλές παθήσεις στην πρακτική της αρωματοθεραπείας, αλλά μία από τις λιγότερο γνωστές ιδιότητές του είναι η ανακούφιση από τον πόνο στη μέση, καθώς είναι αναλγητικό και αντιφλεγμονώδες. Αραιώστε το αιθέριο έλαιο της λεβάντας σε ένα έλαιο βάσης όπως βερίκοκου. Για καλύτερο αποτέλεσμα, συνδυάστε με Ρωμαϊκό χαμομήλι και γλυκιά μαντζουράνα.

Διαβάστε Επίσης  Αφέψημα αγκινάρας για την καταπολέμηση της λιπώδους διήθησης

3. Μέντα

Το αιθέριο έλαιο της μέντας είναι πιθανότατα ένα από τα δημοφιλέστερα έλαια, αλλά πιθανότατα και το πιο ισχυρό. Περιέχει υψηλότερα επίπεδα χημικών ισχυρών ουσιών, όπως μινθόλη και μενθόνη. Το μινθέλαιο βοηθά στην ανακούφιση συμπτωμάτων της οσφυαλγίας όταν χρησιμοποιείται συνδυαστικά με άλλα έλαια. Όπως και τα υπόλοιπα αιθέρια έλαια, η μέντα έχει αναλγητική και αντιφλεγμονώδη δράση.

Ωστόσο, η μέντα χρειάζεται να αποφεύγεται στην εγκυμοσύνη, αλλά και στα μωρά, διότι μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, αραιώστε το σε έλαιο βάσης πριν το εφαρμόσετε στο δέρμα και χρησιμοποιήστε μέτριες ποσότητες.

4. Ρωμαϊκό χαμομήλι

Το ρωμαϊκό χαμομήλι μοιάζει σε εμφάνιση με το γερμανικό, έχει το ίδιο άρωμα και γεύση αλλά σε αντίθεση με το γερμανικό χαμομήλι είναι πολυετές φυτό και όχι μονοετές. Έχει έντονο άρωμα σαν της μαργαρίτας. Το χαμομήλι χρησιμοποιείται παραδοσιακά λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του και αποδεικνύεται χρήσιμο και στην οστεοπόρωση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με λεβάντα και λιβάνι

Διαβάστε Επίσης  Έλαιο ρίγανης: Οι ιδιότητές του και πως να φτιάξετε

5. Γλυκιά μαντζουράνα

Η γλυκιά μαντζουράνα είναι άλλο ένα μικρό βότανο που σχετίζεται με τη μέντα και τη λεβάντα. Τα φύλλα και τα άνθη του είναι αυτά που εκχυλίζονται. Το αιθέριο έλαιό του έχει ένα ζεστό και πικάντικο άρωμα, αν και λιγότερο έντονο από εκείνο του τζίντζερ. Σε συνδυασμό με άλλα αιθέρια έλαια, η γλυκιά μαντζουράνα έχει αποδειχθεί ότι παράγει ένα καταπραϋντικό αποτέλεσμα στον πόνο της μέσης. Είναι όμως καλύτερα να αποφύγετε τη χρήση του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα αιθέρια έλαια για ανακούφιση από τον πόνο

Πάντα να τα αραιώνετε με ένα έλαιο βάσης πριν τα απλώσετε στην επιδερμίδα. Αμυγδαλέλαιο, βερίκοκο και λιβάνι αποτελούν κάποιες από τις καλύτερες επιλογές. Τα άτομα τρίτης ηλικίας χρειάζεται να χρησιμοποιούν μόνο το 1% του διαλύματος. Αν εμφανίσετε αρνητικές επιδράσεις (όπως ναυτία, εξανθήματα, πονοκέφαλο κλπ.), σταματήστε άμεσα τη χρήση και συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *