Τσίπρας: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Τσίπρας: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

«Εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας», επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν έχει υπάρξει θέμα για το οποίο δεν έχει ακολουθήσει την «πεπατημένη της κινδυνολογίας».

«Τρία χρόνια τώρα ζητάτε εκλογές. Ζητήσατε και σήμερα, επεκτείνοντας μάλιστα το αίτημα σας και για τη Βενεζουέλα. Εκεί μπορεί να γίνουν πιο γρήγορα. Στην Ελλάδα πάντως θα γίνουν εκλογές στο τέλος της τετραετίας», είπε χαρακτηριστικά.

«Στην κάλπη των ευρωπαϊκών εκλογών θα υποστείτε μια δεινή διάψευση των προσδοκιών σας, διότι όλος ο λαός θα κατανοήσει ότι το σχήμα που είχατε στήσει με ψευδείς μετρήσεις ήταν μια φενάκη που εσείς στήσατε προκειμένου να δημιουργήσετε μια ψευδή εικόνα», δήλωσε ο κ. Τσίπρας

«Θα πέσετε για άλλη μια φορά στην παγίδα που πάτε να στήσετε στην κυβέρνηση» είπε ο πρωθυπουργός από τα πρώτα λεπτά της ομιλίας του, στο πλαίσιο της συζήτησης επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών για κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν υπάρχει θέμα για το οποίο δεν έχει ακολουθήσει την πεπατημένη της κινδυνολογίας. «Ακόμη και για τον κρίσιμο τομέα της υγείας και την εποχική γρίπη κινδυνολογείτε», είπε ο πρωθυπουργός, με αφορμή την αναφορά του προέδρου της ΝΔ στα θύματα της γρίπης, η οποία προκάλεσε και παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.

«Σας απάντησε με την πρέπουσα σοβαρότητα ο υπουργός Υγείας», είπε αναφορικά με την παρέμβαση που ζήτησε και έκανε προηγουμένως ο κ. Ξανθός. Ο πρωθυπουργός απέρριψε παράλληλα τη θέση που είχε εκφράσει προηγουμενώς ο κ. Μητσοτάκης για τον αριθμό των κλινών στα νοσοκομεία, επί των οποίων προέβη σε σύγκριση.

«Η επιλογή της Βόρειας Μακεδονίας να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ είναι δημοκρατικό δικαίωμα της εκλεγμένης τους κυβέρνησης και αποτελεί ταυτόχρονα και επιλογή να γίνει μια στρατιωτικά σύμμαχος χώρα με την Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε Επίσης  Τσίπρας στον Alpha: Ο Μητσοτάκης τo «τερμάτισε» με το 7ήμερο – Τον Οκτώβριο οι εθνικές εκλογές

«Σεβόμαστε την επιλογή τους και όχι μόνο δεν τους εμποδίζουμε αλλά δηλώνουμε ότι θα είμαστε εμείς οι γείτονές τους αυτοί που θα τους καθοδηγήσουμε, θα τους εκπαιδεύσουμε και θα τους βοηθήσουμε με υλικό και τεχνογνωσία, σε αυτή τους την επιλογή», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Την επόμενη των εκλογών θα έχετε μεγάλο πρόβλημα να εξηγήσετε στο κόμμα σας και τον λαό πώς διαψεύστηκαν οι προσδοκίες που είχατε καλλιεργήσει. Έχετε πέσει μέσα σε όλες τις παγίδες που έχετε στήσει», είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις αξιολογήσεις, στο θέμα των συντάξεων, στο θέμα της εξόδου από το μνημόνιο, το θέμα της εξόδου της χώρας στις αγορές.

«Έχουν διαψευστεί όλα τα αφηγήματα σας. Τα περί “σικέ διαζυγίου” με τον κ. Καμμένο, που έλεγε ο κ. Μητσοτάκης, μετά έγινε από εκείνον “εκβιαστικό διαζύγιο”», ανέφερε. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε προς τον κ. Μητσοτάκη ότι «με τις πλάτες του κ. Βέμπερ έρχεται ο πρόεδρος της ΝΔ να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα».

«4,5% δεν είχατε υπογράψει;», του είπε.

«Τα εθνικά θέματα είναι ένα πεδίο στην πολιτική αντιπαράθεση που για χρόνια όλες οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις σε αυτή τη χώρα, πορεύθηκαν με ευθύνη και σύνεση», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι φυσικά και υπάρχουν διαφορές, που προκύπτουν από την ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα κάθε παράταξης.

«Προσπαθήσατε να καλύψετε την ατυχή δήλωση του κ. Γεωργιάδη ότι δεν αναγνωρίζει τη “Βόρεια Μακεδονία” και προκειμένου να το εξηγήσετε μας είπατε ότι δεν θα καλωσορίσετε ποτέ τον “Σκοπιανό” πρωθυπουργό στην Ελλάδα και με ρωτήσατε αν θα τον αποκαλέσω “Μακεδόνα”», συνέχισε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα τον αποκαλεί όπως του δίνει το δικαίωμα η Συμφωνία των Πρεσπών και όπως θα τον αποκαλούν όλοι οι άλλοι ηγέτες. Θα τον καλωσορίσει δηλαδή ως τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, ως τον Σλαβομακεδόνα πρωθυπουργό, «αλλά εσείς αυτό δεν θα το κάνετε ποτέ, θα τον καλωσορίζετε ως “Σκοπιανό”».

Διαβάστε Επίσης  Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο του πρωθυπουργού

«Πράγματι δεν θα το κάνετε γιατί δεν σας αφήνει η εθνικιστική τάση του κόμματος σας και δεύτερον γιατί δεν θα γίνετε ποτέ πρωθυπουργός», τόνισε.

Σχετικά με την αναφορά του κ. Μητσοτάκη για τον ΥΠΕΘΑ, για το εάν θα καλωσορίσει στο ΝΑΤΟ το «μακεδονικό στρατό», του καταλόγισε πάλι «σκοπίμως ανακρίβειες».

Είπε ότι «η επίσημη ονομασία στο ΝΑΤΟ θα είναι στρατός της Βόρειας Μακεδονίας. Φιλικός και σύμμαχος προς την Ελλάδα, που δεν θα στρέφει τα βέλη του προς την Ελλάδα, που δεν θα πρέπει να κοιτάει και να λοξοκοιτάει σε τρίτες δυνάμεις στην περιοχή, αλλά με τις σύμμαχες δυνάμεις πυλώνα σταθερότητα και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή».

«Βολές» κατά της Φώφης Γεννηματά

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός έστρεψε τα «πυρά» του και κατά του Κινήματος Αλλαγής.

«Εσείς, κυρία Γεννηματά,σε ποιον ακριβώς χώρο ανήκετε στο ευρωπαϊκό στερέωμα; Ακούγοντας τις θέσεις του κ. Μητσοτάκη, καταλαβαίνω ότι υπογράφετε και την τελευταία τελεία όλων όσων λέει. Η κριτική που ασκείτε σε όλα τα θέματα στην κυβέρνηση είναι από την πρώτη λέξη ως την τελευταία τελεία ταυτόσημη με αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης», ανέφερε.

Όμως στην Ευρώπη υπάρχουν σοσιαλιστικά κόμματα που δεν ταυτίζονται με αυτές τις θέσεις και σήμερα σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Βέμπερ, ο Ούντο Μπούλμαν είπε ότι:

«Ο κ. Βέμπερ θα πρέπει να σταματήσει να φαντασιώνεται σενάρια για την ανατροπή του σημερινού πρωθυπουργού, η κυβέρνηση του οποίου οδήγησε την Ελλάδα έξω από την κρίση. Aναρωτιόμαστε αν ο στόχος σας για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ που σημαίνει νίκη της ΝΔ, τι θα πείτε στον κόσμο σας», είπε προς την Φώφη Γεννηματά.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *