Έχεις μικρή κουζίνα; 8 πολύ απλοί τρόποι για να τη μεγαλώσεις

Έχεις μικρή κουζίνα; 8 πολύ απλοί τρόποι για να τη μεγαλώσεις

Πολλά διαμερίσματα διαθέτουν μικρές κουζίνες. Τις περισσότερες φορές, oι χώροι όπου μαγειρεύουμε δεν είναι αρκετά μεγάλοι και έτσι πρέπει να αυτοσχεδιάσουμε. Το Bright Side έχει συλλέξει κάποιες ιδέες από διακοσμητές και από αρχιτέκτονες εσωτερικού χώρου για να οργανώσει το χώρο της κουζίνας ενός μικρού διαμερίσματος και να τον αξιοποιήσει στο έπακρο.

1. Εντοιχισμένες συσκευές

Μπορείτε να κάνετε όλες τις συσκευές σας εντοιχισμένες: ψυγείο, φούρνο μικροκυμάτων και πλυντήριο πιάτων. Οι συσκευές μπορούν να κρύβονται πίσω από τις πόρτες ντουλαπιών και να φαίνονται υπέροχες.

 

2. Διάτρητος πίνακας

O διάτρητος πίνακας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μπορείς να έχεις πρόσβαση σε όλα τα σκεύη σου και να απελευθερώσεις το ξεχωριστό συρτάρι ή το ντουλάπι για κάποια άλλη χρήση.

Διαβάστε Επίσης  Οι πιο σημαντικοί κανόνες ασφαλείας για το σπίτι

3. Μετατροπή επίπλων και συρταριών

Τα ντουλάπια κουζίνας δεν χρησιμοποιούνται πάντα όπως πρέπει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σχεδιαστές προσφέρουν ειδικά διαμορφωμένα συρτάρια και έπιπλα τα οποία μετατρέπονται σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Και αυτό γιατί κάθε πόντος μετράει όταν μια κουζίνα είναι μικρή.

4. Πρόσθεσε ράφια

Τα κρεμαστά ράφια βοηθούν πολύ στην αποθήκευση των πραγμάτων. Μπορείς να κρεμάσεις σκεύη σε ράφια και να βάλεις και κάποια διακοσμητικά ανάμεσα.

5. Αφαίρεσε την πόρτα της κουζίνας

Απλά αφαίρεσε την πόρτα εντελώς – αν το κάνεις αυτό, πραγματικά θα κερδίσεις χώρο και θα κάνει την κουζίνα σου να φαίνεται μεγαλύτερη. Αν φοβάσαι τις μυρωδιές της κουζίνας που πηγαίνουν στο υπόλοιπο διαμέρισμα, χρησιμοποίησε ένα καλό σύστημα εξαερισμού: λειτουργεί καλύτερα από οποιαδήποτε πόρτα.

Διαβάστε Επίσης  Καθαρίζουμε την κεραμική εστία της κουζίνας με 2 υλικά

 

6. Φωτισμός

Οι κρεμαστές λάμπες και τα σποτάκια είναι οι καλύτερες επιλογές. Αυτός ο φωτισμός όχι μόνο φαίνεται καλός, αλλά μεγαλώνει επίσης τον ελεύθερο χώρο που έχεις

7. Κρεμαστά ντουλάπια

Η αφαίρεση των κρεμαστών ντουλαπιών είναι η πιο δημοφιλής συμβουλή που παρέχεται σε άτομα που διαθέτουν μικρές κουζίνες. Δεν συμφωνούμε: χρησιμοποίησε τα με έξυπνο τρόπο και επίλεξε αυτά με τις διαφανείς τζαμένιες πόρτες (ή με αμμοβολή).

8. Βάλε κουρτίνες ρόμαν

Οι κουρτίνες ρόμαν σε αντίθεση με τις κλασικές, απελευθερώνουν χώρο και θα κάνουν την κουζίνα σου να φαίνεται πιο φωτεινή

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *