Τι να κάνουμε για να μην ξεφλουδίζουνε τα νύχια μας

Τι να κάνουμε για να μην ξεφλουδίζουνε τα νύχια μας.fiftififti.eu

Τι να κάνουμε για να μην ξεφλουδίζουνε τα νύχια μας

Συνήθως η ήπια έλλειψη σιδήρου είναι η αιτία που κάνει τα νύχια μας να ξεφλουδίζουν. Όμως υπάρχουν και άλλοι λόγοι που ευθύνονται για τα άσχημα και κάνουν τα νύχια μας να σπάνε και να δείχνουν άσχημα και απεριποίητα

Μπορεί λοιπόν τα νύχια μας να σπάνε και να ξεφλουδίζουν όταν:

Πλένουμε συνεχώς τα χέρια και δεν τα σκουπίζουμε καλά
Πλένουμε συχνά τα πιάτα χωρίς προστατευτικά γάντια
Δεν χρησιμοποιούμε κάποιο ειδικό προϊόν και προτιμούμε να δαγκώσουμε τα μανό από τα νύχια μας για να το βγάλουμε
Φοράμε συχνά τζελ νύχια ή ακρυλικά νύχια
Ανοίγουμε ή σηκώνουμε πράγματα με τα νύχια μας
τα γυαλίζουμε ή κάνουμε μπάφερ πολύ συχνά
Τα εκθέτουμε σε διάφορα χημικά προϊόντα
Τα εκθέτουμε σε ζεστή και υγρή ατμόσφαιρα

Τι μπορούμε να κάνουμε για να τα θεραπεύσουμε:

Τριμάρουμε τα νύχια μας. Τα κονταίνουμε και κάνουμε στρογγυλές τις άκρες με μια λίμα για να μη πιαστεί κάπου το νύχι που έχει το πρόβλημα και καταστραφεί εντελώς. Τα νύχια δεν μεγαλώνουν πολύ γρήγορα – όχι παραπάνω δηλαδή από 3 χιλιοστά κάθε μήνα και η περίοδος ανανέωσης ενός νυχιού μπορεί να πάρει από 3 έως 6 μήνες.

Διαβάστε Επίσης  Τα οφέλη από το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου

Ενυδάτωση. Όπως το αφυδατωμένο δέρμα ξεφλουδίζει το ίδιο συμβαίνει και όταν είναι τα νύχια μας αφυδατωμένα. Απλώνουμε ενυδατικό λάδι στις παρανυχίδες και τα νύχια μας κάθε βράδυ για να τα βοηθήσουμε.

Αποφεύγουμε χημικά. Τα προϊόντα καθαρισμού αλλά και μερικά καθαριστικά για τα πιάτα μπορεί να περιέχουν ουσίες που ξηραίνουν και προκαλούν το ξεφλούδισμα ή το σπάσιμο τους. Δεν μπορούμε να μην καθαρίζουμε το σπίτι ή τα πιάτα μας μπορούμε όμως να χρησιμοποιούμε λιγότερο δραστικά προϊόντα ή χρησιμοποιούμε

Γάντια κουζίνας. Η ασπίδα προστασίας για τα νύχια ιδιαίτερα εάν τα εκθέτουμε σε προϊόντα καθαρισμού ή στην υγρασία και τα νερά. Μπορεί να είναι πλαστικά, γάντια μιας χρήσης ή γάντια από λάτεξ. Σε περίπτωση που μας ενοχλεί η επαφή με το πλαστικό προμηθευόμαστε γάντια με βαμβακερή επένδυση.

Διαβάστε Επίσης  Μάσκα για αδύναμα κι εύθραυστα μαλλιά

Αποφεύγουμε το ξεβαφτικό νυχιών: Εάν βάφουμε και ξεβάφουμε τα νύχια μας κάθε δύο εβδομάδες είναι πιθανό να αρχίσουν να σπάνε. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να σταματάμε μια στο τόσο και να μην βάφουμε – ξεβάφουμε τα νύχια μας ώσπου να πάρουν τα πάνω τους και κυρίως να αποφεύγουμε τα προϊόντα που έχουν ασετόν.

Μερικές φορές όμως, νύχια σπασμένα υποδεικνύουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Γι’ αυτό απευθυνόμαστε στον γιατρό μας εάν υποψιαζόμαστε πως πάσχουμε από:

Σιδηροπενική αναιμία
Αφυδάτωση
Υποθυρεοειδισμό
Πνευμονοπάθεια (η οποία συνδέεται και με τα κίτρινα νύχια)
Πάθηση στα νεφρά (η οποία εκδηλώνεται και με καφέ χρωματισμό στα νύχια)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *