Θρίαμβος για τον Στέφανο Τσιτσιπά και το ελληνικό τένις. – Προκρίθηκε στα ημιτελικά

Θρίαμβος για τον Στέφανο Τσιτσιπά και το ελληνικό τένις.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του τένις προκρίθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (ώρα Ελλάδος), στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν.

Ούτε ο Ισπανός Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ (Νο.24 της παγκόσμιας κατάταξης) μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στην ξέφρενη πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στα κορτ της Αυστραλίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε σε ένα παιχνίδι που κράτησε 3 ώρες και 14 λεπτά, του Ισπανού με 3-1 σετ (7-5, 4-6, 6-4, 7-6).

Διαβάστε Επίσης  Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

O Τσιτσιπάς απλά… έπεσε στο court και αποθεώθηκε απο ολόκληρο το γήπεδο, μην μπορώντας να πιστέψει τι έχει συμβεί.

«Ζω το ονειρό μου», είπε χαρακτηριστικά.

Θα είναι ο πρώτος ημιτελικός του σε Grand Slam και εκεί θα περιμένει τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα σε Ράφαελ Ναδάλ και Φράνσις Τιαφό.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν εκπληκτικός σε ένα ακόμα παιχνίδι διάρκειας 3 ωρών και 14 λεπτών στην Μελβούρνη, που έγινε σε 24 βαθμούς θερμοκρασία, απέναντι σε έναν αντίπαλο, που επίσης έπαιζε στον πρώτο του προημιτελικό σε Major αλλά στα 30 του χρόνια, φτάνοντας από εννέα νίκες στη σειρά και έχοντας επικρατήσει μέσα στο 2019 των Τζόκοβιτς, Βαβρίνκα και Τσίλιτς, ενώ έχει κατακτήσει και το τουρνουά της Ντόχα.

Διαβάστε Επίσης  Αναβλήθηκε η δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη

 

Να σημειωθεί ότι για μία ακόμα φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε την συμπαράσταση των Ελλήνων ομογενών της Μελβούρνης,που πανηγύρισαν τον ιστορικό θρίαμβο του 20χρονου πρωταθλητής μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *