Ξαπλώστε τσακωμένοι, κάνει θαύματα!

Ξαπλώστε τσακωμένοι, κάνει θαύματα!

Ναι, αλλιώς τα έχεις μάθει, και εξ ιδίας πείρας, και επειδή πάντα οι μαμάδες μας συμβούλευαν ποτέ μην πέφτετε στο ίδιο κρεβάτι για ύπνο μαλωμένοι.

Οι εποχές και οι σχέσεις όμως αλλάξανε, και η επιστήμη εξελισσόμενη, ανακαλύπτει αίφνης τα θαυματουργά οφέλη του ζευγαριού, που αφότου έχει σκοτωθεί και ανταλλάξει λόγια και πολλά άλλα, βρίσκονται πλάτη με πλάτη στην κρεβατοκάμαρα.

Ο Brandon Peters, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Stanford, μελέτησε τα οφέλη από τη συνύπαρξη ενός τσακωμένου ζευγαριού σε περιορισμένο χώρο.

Και κατέληξε στο ότι η ένταση που έχει δημιουργηθεί μετά το μακελειό μεταξύ σας, δεν χειροτερεύει τα πράγματα, αφήνοντας και τους δυο σας άυπνους, αλλά (κάτσε και σημείωνε):

Η ψυχική κούραση που δεν εκτονώνεται πουθενά, διοχετεύεται στον οργανισμό και τον εξαντλεί σε χρόνο ρεκόρ. Θυμήσου πόσο πιο εύκολα κοιμάσαι, όταν έχεις πλαντάξει στο κλάμα, και θα με καταλάβεις. Συνεπώς, αν τον ακούσεις να ροχαλίζει στο πεντάλεπτο, δεν είναι λόγω αναισθησίας, αλλά ψυχικής κόπωσης.

Το make up sex που ενδεχομένως ακολουθεί (πριν τον ύπνο, σωστά), είναι εξαιρετικά ποιοτικότερο και πληρέστερο, ακριβώς γιατί προσπαθείς να δώσεις όλη σου την ώθηση και να διοχετεύσεις τα συναισθήματα σου στο έτερον ήμισυ, με το οποίο μέχρι πριν λίγο σφαζόσασταν. Και ναι, το ότι το καλύτερο sex γίνεται μετά από έναν ξεγυρισμένο καβγά, δεν είναι καθόλου, μα καθόλου μύθος…

Διαβάστε Επίσης  Σεξουαλική χημεία. Γιατί δεν σου έχει τύχει;

Το να αποφύγεις να φέρεις τον καβγά στα άκρα, και να επιλέξεις το καταφύγιο του υπνοδωματίου σου, από την άλλη, υπογραμμίζει ο δόκτορας, σε βοηθάει να αποφεύγεις να πεις πράγματα που θα μετανιώσεις και να λάβεις αποφάσεις που δεν θα μπορείς να ανακαλέσεις. Ουσιαστικά, σφυρίζεις ένα time out και δίνεις όλο το χρόνο και σε αυτόν, αλλά και σε εσένα να αντιμετωπίσετε τα πράγματα πιο ψύχραιμα, και λίγο πιο ήρεμοι, και πάντως μακριά από το σημείο καμπής της έκρηξης που είχε προηγηθεί.

Ναι, οι αμοιβαίες υποχωρήσεις έρχονται πολύ πιο εύκολα, αν δώσεις χρόνο στον εαυτό σου να σκεφτεί, να τα βάλει κάτω και να αποφασίσει ότι, τις περισσότερες φορές, δεν αξίζει καν τον κόπο να χαλιέστε και να τρώγεστε για ανούσια ζητήματα. Όσο κι αν η παρουσία του λίγα εκατοστά παραπέρα σε εκνευρίζει η στάση σου είναι υγιέστερη από το να του κατεβάζεις όλο το σύνθετο με τα καλά σερβίτσια της μαμάς στο κεφάλι. Και σου δίνει το χρόνο να ανασυνταχθείς και να χαράξεις μια πιο επωφελή στρατηγική…

Αυτό ίσως να είναι και το δυνατότερο συν στην όλη υπόθεση, καταλήγει η έρευνα:θέτεις μία άνω τελεία, δηλώνοντας ότι δεν επιθυμείς να συνεχίσεις σε πιθανό δρόμο χωρίς γυρισμό, και η λευκή σημαία της προσωρινής ανακωχής ορθώνεται. Το αν ο ίδιος θα επιλέξει να την αποδεχτεί, σου δείχνει σε κάθε περίπτωση τις προθέσεις του, και σε απενοχοποιεί για τα επόμενα βήματα σου, από εκεί και πέρα. Και πάλι δύο σε ένα το όφελος…

Διαβάστε Επίσης  Το μυστικό για δυνατές σχέσεις

Δεν το αντέχεις, να τον αισθάνεσαι δίπλα σου παγωμένο; Μπορείς κάλλιστα να συνεχίσεις να τσακώνεσαι. Δύσκολα ωστόσο θα καταλήξεις σε ευνοϊκότερο αποτέλεσμα, το φαντάζεσαι, πιστεύω.
Να ζητήσεις συγγνώμη, και να πετάξεις λευκή πετσέτα; Είναι μία λύση, που σκοντάφτει όμως στο πιθανό του πείσμα, και δεν πρέπει να το κάνεις, ιδίως όταν ο ίδιος έχει το λάθος και είναι διπλά πεισματάρης και ξεροκέφαλος, ώστε να το παραδεχτεί.

Το make up sex φαντάζει πιο ευοίωνο, ιδίως όταν τα πράγματα δεν είναι τόσο σοβαρά, και λαμβάνεις τα vibes που σου δείχνουν ότι πρόκειται να ανταποκριθεί. Αν πάλι δεν είσαι βέβαιη, δεν πειράζει, κλείσε τα μάτια σου και αφέσου. Δεν χρειάζεται να βγάλεις το φίδι από την τρύπα αμέσως, δώσε τον απαιτούμενο χρόνο και εκμεταλλεύσου τον για να αντιμετωπίσεις το ζήτημα που σας έχει κάνει άνω κάτω από μία πιθανώς εντελώς διαφορετική οπτική γωνία.

Το πρωί με το καλό θα δείξει, αν η έρευνα αποδεικνύεται αναξιόπιστη, ή μπορείς να την πετάξεις κι αυτή στον κάλαθο των αχρήστων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΔΩ

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *