Σωματική κακοσμία: Πως να την αντιμετωπίσετε φυσικά

Σωματική κακοσμία: Πως να την αντιμετωπίσετε φυσικά

Ατομική υγιεινή

Μια φυσική λύση για να αποφύγετε ή να μειώσετε τη σωματική κακοσμία είναι να δώσετε μεγαλύτερη έμφαση στην προσωπική σας υγιεινή. Αν κάνετε μπάνιο μία φορά τη μέρα, δοκιμάστε να κάνετε μπάνιο δύο φορές τη μέρα το καλοκαίρι, για παράδειγμα. Επίσης, μπορείτε να πλένετε τις προβληματικές περιοχές με σαπούνι και νερό. Πρώτα με ένα ουδέτερο σαπούνι και μετά με ένα αρωματισμένο σαπούνι (αν αυτό δεν προκαλεί ερεθισμό στο δέρμα).

Διαβάστε Επίσης  17 Αντιγηραντικές Τροφές για Νεανική Επιδερμίδα

Προσπαθείτε να μη χρησιμοποιείτε αποσμητικά με αεροζόλ ή σε μορφή κρέμας στις μασχάλες. Αυτά κλείνουν τους πόρους στην περιοχή και προκαλούν χειρότερη οσμή. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος. Δηλαδή, κάθε φορά που χρησιμοποιείτε αποσμητικό κλείνετε τους πόρους και η κακοσμία αυξάνεται, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιήσετε περισσότερο αποσμητικό κ.ο.κ.. Επιλέγετε φυσικά ή σπιτικά αποσμητικά. Να μια συνταγή που είναι πάντα αποτελεσματική. Απλώς αναμείξτε:

5 φύλλα μέντα
5 φύλλα δεντρολίβανο
1 φλιτζάνι βραστό νερό (250 ml)
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει, στραγγίστε το και βάλτε το σε ένα βάζο. Κάθε μέρα μουσκεύετε ένα κομμάτι βαμβάκι με το υγρό και τρίβετε με αυτό τις μασχάλες και τα πόδια σας.

Διαβάστε Επίσης  Συνταγή για σπιτικό ζελέ αλόης βέρα

Μπορείτε επίσης να παίρνετε μαζί σας επιπλέον ρούχα για να αλλάζετε, αν πρόκειται να είστε εκτός σπιτιού όλη τη μέρα. Τα αιθέρια έλαια (για παράδειγμα, η λεβάντα) μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τη σωματική κακοσμία.

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *