Αγριοκάστανο-Αγριοκαστανιά: Ιδανικό για φλεβίτιδα, αιμορροΐδες, κιρσούς, κακή κυκλοφορία αίματος

Αγριοκάστανο-Αγριοκαστανιά: Ιδανικό για φλεβίτιδα, αιμορροΐδες, κιρσούς, κακή κυκλοφορία αίματος

Αγριοκάστανο-Αγριοκαστανιά: Ιδανικό για φλεβίτιδα, αιμορροΐδες, κιρσούς, κακή κυκλοφορία αίματος

Η Αγριοκαστανιά ή Ιπποκαστανιά ή Πικροκαστανιά – (Aesculus hippocastanum), είναι ένα μεγάλο φυλλοβόλο δέντρο με οδοντωτά φύλλα και λευκά-ροζ άνθη σε σχήμα πυραμίδας, που απαντάται αυτοφυής κυρίως στα Βαλκάνια.

Ένα πανέμορφο δέντρο το οποίο μας δίνει την δυνατότητα να χαρούμε και να δούμε τι σημαίνει Φύση! Βέβαια, δεν κάνει μόνο αυτό! Όπως και το 70% περίπου των φυτών- δέντρων που θεωρούνται βότανα για τον άνθρωπο, έτσι και ετούτο εδώ το δέντρο, έχει και αυτό αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

O φλοιός της περιέχει διάφορες ουσίες, όπως αισκουλίνη, κουμαρίνη, και βιταμίνη P, οι οποίες διαθέτουν θεραπευτικές ιδιότητες. Η βιταμίνη P δυναμώνει τα τριχοειδή αγγεία, βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος, καταπραΰνει τους πόνους που προκαλούνται από αιμορροϊδες, αντιμετωπίζει τους κιρσούς και συμβάλλει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων, που σχετίζονται με τη φλεβική ανεπάρκεια.

Ο καρπός της αγριοκαστανιάς περιέχει τανίνη, αισκουλίνη, φραξίνη και άμυλο. Βοηθά στη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζεται καλύτερα η φλεβίτιδα, οι αιμορροΐδες, οι κιρσοί και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με τη φλεβική ανεπάρκεια και την κακή κυκλοφορία του αίματος.

Ποιες βιταμίνες διευκολύνουν την κυκλοφορία του αίματος

Κακή κυκλοφορία αίματος: Ποιες ασθένειες προκαλεί και πως αντιμετωπίζεται

Η Αγριοκαστανιά είναι ίσως ένα από τα λιγοστά βότανα που καταπολεμά μαζί ιδιαίτερα τους κιρσούς και τη φλεβίτιδα που είναι πραγματικά κάτι πάρα πολύ δύσκολο να αντιμετωπισθεί και δύσκολα μπορεί να εγγυηθεί ένα βότανο ότι το κάνει από μόνο του χωρίς τη συνέργεια και άλλων συστατικών ή βοτάνων.

Για αυτό το βότανο της αγριοκαστανιάς είναι τόσο σημαντικό! Αποτελεί τη λύση του προβλήματος από μέσα και σίγουρα είναι ένα βότανο που προλαμβάνει και ενισχύει γι αυτό και είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τις θαυμαστές και τόσο απαραίτητες ιδιότητες του. Το μέρος που χρησιμοποιείται κυρίως είναι ο καρπός του.

Δραστικές ουσίες αγριοκαστανιάς

Τα άγρια κάστανα περιέχουν άμυλο, σάκχαρα, έλαιο, τέφρα, ταννίνες, φυτοστερόλες, σαπωνίνες, γλυκοσίδια, εσκουλίνη (3%), φλαβονοειδή, ίνες, μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία, όπως κάλιο, ασβέστιο, φώσφορος, μαγνήσιο, μαγγάνιο και θείο και βιταμίνες Α, Β1, Β2, Κ και C. Τα φύλλα και ο φλοιός περιέχουν κουμαρίνη, εσκουλίνη, σαπωνίνη, ταννίνη και φλαβονοειδή.

Ιδιότητες – Οφέλη

Είναι στυπτικό και τονωτικό του κυκλοφορικού. Το αγριοκάστανο χτυπάει ακριβώς εκεί που πονάτε. Στα αγγεία! Αυξάνει εντυπωσιακά την δύναμη των φλεβών και τις τονώνει. Τις γεμίζει με ελαστικότητα και τις κάνει ευέλικτες και δυνατές.

Διαβάστε Επίσης  Έλαιο ρίγανης: Οι ιδιότητές του και πως να φτιάξετε

Αντιοξειδωτικό ξανανιώνει τα αγγεία τουλάχιστον 15 χρόνια σε έξι εβδομάδες

Όταν πίνουμε αυτό το βότανο, βοηθάμε τον οργανισμό μας, να αποσυμφορηθεί από το στρες των φλεβών ενώ μας χαρίζει δύναμη και αντοχή. Έτσι αντιμετωπίζει δραστικά προβλήματα στη θεραπεία της φλεβίτιδας (όλες τις φλεγμονές των φλεβών) στη θεραπεία των κιρσωδών φλεβών και στις αιμορροΐδες.

Βοηθάει έως και καταπολεμάει μόνο του, την ενίσχυση των τοιχωμάτων των φλεβών, τα οποία αν χαλαρώσουν ή φουσκώσουν, μπορεί να προκαλέσουν κιρσούς, αιμορροΐδες ή άλλα παρόμοια προβλήματα.

Αντιμετώπιση κιρσών – φλεβίτιδας με φυσικούς τρόπους

Ελαττώνει την κατακράτηση υγρών και βοηθά στην επαναπορρόφηση των επιπλέον υγρών από το κυκλοφορικό σύστημα.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εσωτερικά για: έλκη στα πόδια, κιρσούς, αιμορροΐδες, κρυοπαγήματα και για περιπτώσεις κοκκύτη και εξωτερικά ως λοσιόν ή αλοιφή κυρίως για ρευματισμούς.

Το έγχυμα της αγριοκαστανιάς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λοσιόν για να θεραπεύσει τα ίδια προβλήματα εξωτερικά.

Χρήσιμες συνταγές με αγριοκαστανιά

Το βάμμα του φλοιού χρησιμοποιείται για χώνεψη και νευροτόνωση.

Το δυνατό αφέψημα του φλοιού, 20 γραμμάρια να βράσει καλά, χρησιμοποιείται για πλύση εξωτερικά σε φλεγμονές ματιών, με εξωτερικά επιθέματα, καθαρίζει πυώδεις πληγές και βοηθά στην γρήγορη επούλωση.

Έγχυμα: Βάζετε 1 κουταλάκι του καφέ ξερά κάστανα κομμένα σε μικρά κομματάκια, σε 3 ποτήρια καυτό νερό και τα αφήνετε για 2 ώρες, Σουρώνετε και πίνετε 1 ποτήρι του κρασιού 3 φορές την ημέρα.

Αφέψημα: Βράζετε 1 κουταλιά της σούπας φύλλα ή ένα κουταλάκι του καφέ φλοιό 10 λεπτά σε τρία ποτήρια νερό. Το αφήνετε να σταθεί λίγα λεπτά και πίνετε 1 φλιτζάνι 3 φορές την ημέρα.

Συνταγή για το άσθμα: 100 γραμμάρια ψίχα άγριων καστάνων.

Βάμμα: Αφήνετε 10 ψιλοκομμένα κάστανα να χωνευτούν σε μισό λίτρο ρακή ή οινόπνευμα για 10 ημέρες. Χρησιμοποιείται για εντριβές σε ρευματισμούς και αρθρίτιδες και σε φλεβίτιδα.

Βάμμα φλοιού: Βάζετε 50 γραμμάρια κοπανισμένου φλοιού σε 70 γραμμάρια καθαρό οινόπνευμα και αφήνετε να χωνευτούν για 24 ώρες, προσθέτετε 1 λίτρο άσπρο κρασί και το αφήνετε 10 ημέρες. Σουρώνετε και το φυλάτε και πίνετε ένα ποτήρι του κρασιού την ημέρα.

Έγχυμα: ρίχνετε ένα φλιτζάνι βρασμένο νερό σε 1-2 κουταλιές ξηρό καρπό και το αφήνετε να μουλιάσει επί 15 λεπτά. Το έγχυμα πρέπει να πίνεται μέχρι τρεις φορές τη μέρα η να το αλείφεται στα προσβεβλημένα μέρη ως λοσιόν.

Διαβάστε Επίσης  13 φυσικές θεραπείες για να ξεφορτωθείτε τους πονοκεφάλους

Το φυτό των αιμορροΐδων
Η Αγριοκαστανιά οφείλει την δράση της στα συστατικά που περιέχονται στο φλοιό της. Σε αυτά περιλαμβάνεται μία κουμαρίνη, η αιοσκουλίνη που χάρη στη βιταμίνη P που περιέχει, διαθέτει φλεβοτονωτικές ιδιότητες. Η δράση αυτή ενισχύει την αντοχή των τριχοειδών αγγείων μειώνοντας ταυτόχρονα την διαπερατότητά τους.

Τα φλαβονοειδή με την αντιφλεγμονώδη και φλεβοσυσφυκτική δράση τους συμμετέχουν στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και στην ανακούφιση των πόνων που προκαλούν οι αιμορροϊδικές κρίσεις.

Η συνδυασμένη δράση των συστατικών αυτών είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που συνδέονται με την φλεβική ανεπάρκεια (οίδημα, βαριές γάμπες που πονάνε), τις αιμορροϊδικές κρίσεις, καθώς και με την αντιμετώπιση των εκχυμώσεων ή των κιρσών.

Αιμορροΐδες: Τι τις προκαλεί και πως θεραπεύονται

Προσοχή:
Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε το βότανο φρέσκο γιατί είναι τοξικό. Τα σκευάσματα του εμπορίου είναι ασφαλή γιατί έχουν υποστεί επεξεργασία. Σε κάθε περίπτωση, πριν χρησιμοποιήσετε ένα βότανο, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.

«Τροφή»: Το μόνο φυσικό προϊόν που γνωρίζω που παρέχει ΌΛΕΣ τις παραπάνω περιγραφόμενες ιδιότητες, είναι:
Μία φόρμουλα υγιείας του κυκλοφορικού, αλλά και του αναπνευστικού συστήματος, που δημιουργήθηκε μετά από μελέτες του πανεπιστήμιου Αθηνών και που βοηθάει να διατηρήσετε τις αρτηρίες και τα αγγεία σας καθαρά και το κυκλοφορικό σας σε άψογη κατάσταση.

Το προϊόν αποτελείται από 3 συστατικά…

– Καθαρή πιστοποιημένη Πυκνογενόλη: (Εμφανίζει θετικό αποτέλεσμα στην κυκλοφορία του αίματος (ενεργεί αντιερεθιστικά, ενισχύει τα τριχοειδή αγγεία, τις φλέβες και τις αρτηρίες και τις κάνει πιο ανθεκτικές στα τραύματα. Ανακουφίζει το ανεύρισμα των φλεβών, το πρήξιμο των ποδιών και χρονική φλεβική ανεπάρκεια, μειώνει τον κίνδυνο φλεβίτιδας, πρηξίματα και ερεθισμοί),

– με τζίνγκο μπιλόμπα (κυκλοφορικό, διευρύνει μέχρι και τα τριχοειδή αγγεία και πλούσιο σε φλαβονοειδή, που όπως είδαμε συστήνονται και από την συμβατική ιατρική) και

– εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού (σούπερ αντιοξειδωτικό και ωφέλιμο για την καρδιά) σε συνδυασμό όλα μαζί ώστε να εξασφαλίσετε την υγιεία των αγγείων, της καρδιάς, του εγκεφάλου και πολλών ακόμη ζωτικών οργάνων.

Για περισσότερα και αγορά επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Στοιχεία από
enallaktikidrasi.com
www.sensities.com
www.arkopharma.gr
botanology.gr
www.emedi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *