Τι θέλουν τα ζώδια στη ζωή τους για να είναι ευτυχισμένα;

Τι θέλουν τα ζώδια στη ζωή τους για να είναι ευτυχισμένα;

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός ζει για τη συγκίνηση της στιγμής. Για εκείνον δεν υπάρχει παρελθόν, το πετάει πίσω του σαν στυμμένη λεμονόκουπα. Αλλά δεν υπάρχει ούτε και μέλλον, γι’ αυτό άλλωστε σπάνια υπολογίζει τις συνέπειες των πράξεών του. Από μια άποψη, είναι προνομιούχος, αφού μια από τις κλασικές συνταγές της ευτυχίας είναι το “Ζήσε στο παρόν”. Αυτό επιδιώκει να κάνει κι εκείνος. Μόνο που το δικό του παρόν, επιβάλλεται να είναι ποτισμένο από αδρεναλίνη. Και, για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν έναν Κριό ευτυχισμένο, το κόλπο είναι να τον βάζουν συνεχώς σε καινούργιες καταστάσεις, που να… του ανάβουν τα αίματα, με ευχάριστο ή δυσάρεστο τρόπο, άλλωστε αυτό δεν έχει καμιά σημασία.

ΤΑΥΡΟΣ

Για τον Ταύρο, ευτυχία σημαίνει ασφάλεια. Οικονομική, συναισθηματική, επαγγελματική, κοινωνική… Είναι ο καλύτερος πελάτης των ασφαλιστικών εταιρειών. Μόνο που, στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει το μέλλον, χάνει την απόλαυση του παρόντος. Δυσκολεύεται να αφεθεί στη στιγμή. Δυστυχώς για εκείνον, είναι σαν να κυνηγά μια χίμαιρα. Ποτέ δεν θα κατακτήσει αυτή την ουτοπική βεβαιότητα, πως τίποτα δεν μπορεί να του ανατρέψει τη ζωή. Αν θέλεις να τον κάνεις ευτυχισμένο λοιπόν, θα πρέπει να του δείχνεις συνέχεια ότι τα αισθήματά σου για εκείνον (ερωτικά, φιλικά, γονεϊκά ή οτιδήποτε άλλο) είναι σταθερά και αναλλοίωτα. Και να μην του υπενθυμίζεις ότι στη ζωή ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Αν ο Δίδυμος μπορούσε να γίνει θεός, δεν θα το έκανε ούτε για να είναι αθάνατος ούτε για να εξουσιάζει το σύμπαν. Θα το έκανε για να είναι παντογνώστης και πανταχού παρών. Και επειδή δεν έχει αυτά τα χαρίσματα στην πραγματική ζωή, τα αναπληρώνει με το να μη στέκεται στιγμή στο ίδιο μέρος και με το να τρέφει μια ακόρεστη περιέργεια για τα πάντα. Είναι το ανθρώπινο αντίστοιχο της πεταλούδας, που πετάει από λουλούδι σε λουλούδι, πίνοντας λίγο νέκταρ κάθε φορά. Με έμφαση στο “λίγο”, γιατί η ζωή για τον Δίδυμο είναι “λίγο απ’ όλα”. Κι όποιος τον αγαπά, το γνωρίζει αυτό πολύ καλά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ευτυχία για τον Καρκίνο είναι η αγάπη των άλλων. Μια στοργική αγάπη, που θα τον περιβάλλει με ένα κουκούλι ασφάλειας. Μια αγάπη που δεν θα τη χάσει ποτέ. Έχει μεγάλη ανάγκη από ασφάλεια, όχι μόνο σε συναισθηματικό, αλλά και σε υλικό επίπεδο. Σε αντίθεση όμως με άλλα ζώδια, που προσπαθούν να επιτύχουν αυτή την ασφάλεια με τις δικές τους ενέργειες, ο Καρκίνος έχει τάση να τη διεκδικεί ως επί το πλείστον από τους άλλους. Σε αυτή τη βάση λοιπόν, αν κι εσένα σε ενδιαφέρει η ευτυχία του, πρέπει να του προσφέρεις απλόχερα τη σιγουριά ότι πάντα θα είσαι εκεί, για να φωλιάζει στην αγκαλιά σου.

Διαβάστε Επίσης  Πόσο καλός νονός ή νονά είσαι; Η αστρολογία έχει τις απαντήσεις

ΛΕΩΝ

Για τον Λέοντα, η μεγαλύτερη επιθυμία είναι να βρίσκεται πάντα μπροστά. Αλλά όχι και… τόσο μπροστά, ώστε να είναι μόνος του. Θέλει να υπάρχει ένα πλήθος από πίσω του, που να τον ακολουθεί και να τον θαυμάζει. Κι εκείνος να είναι ο πρωτοπόρος ηγέτης, που θα οδηγεί ατρόμητος τους “δικούς του”, περίπου σαν τον Μωυσή, που άνοιξε δρόμο για τον λαό του μέσα από την Ερυθρά Θάλασσα. Αν γινόταν να κυκλοφορεί έχοντας μονίμως στραμμένο επάνω του έναν προβολέα, ο Λέων θα ήταν πολύ ευτυχισμένος. Αν λοιπόν η ευτυχία του είναι κάτι που αφορά άμεσα κι εσένα, πράξε αναλόγως, δείχνοντάς του διαρκώς ότι… υποκλίνεσαι στην υπεροχή του.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Εκείνο που κάνει έναν Παρθένο να αισθάνεται ολοκληρωμένος στη ζωή, είναι το να πράττει το σωστό, το δίκαιο, το πρέπον. Θα υπηρετήσει αυτό τον σκοπό με οποιονδήποτε τρόπο, παραμερίζοντας το προσωπικό του όφελος. Είναι το ζώδιο που θα εκστομίζει συχνότερα από όλα τα άλλα τις λέξεις: “Αυτό δεν είναι σωστό και δεν πρέπει να γίνεται”. Έτσι, θα καταπιαστεί για να διορθώσει οτιδήποτε μη-σωστό συναντά στον δρόμο του, από την ερωτική δυστυχία ενός φίλου μέχρι… το κάδρο που κρέμεται στραβά. Αν τώρα εσύ θέλεις να κάνεις έναν αγαπημένο σου Παρθένο να αισθανθεί δικαίωση, δείχνε του πόσο εκτιμάς όσα προσφέρει όχι μόνο σ’ εσένα, αλλά και στον κόσμο γενικότερα.

ΖΥΓΟΣ

Το να ζήσει μέσα στην αρμονία, την ομορφιά και τη γαλήνη, είναι η βασική επιδίωξη ενός Ζυγού. Βέβαια και σε πολλά άλλα ζώδια θα άρεσε κάτι τέτοιο (αν όχι σε όλα), όμως για τον Ζυγό ειδικά αυτό είναι σαν το οξυγόνο που αναπνέει. Βέβαια, ακόμα και ο Παράδεισος χάνει το γούστο του, άμα δεν έχεις κάποιον να τον μοιραστείς. Θα ήθελε λοιπόν να έχει μαζί και το ταίρι του. Αν είσαι εσύ αυτό το ταίρι ή κάποιο πρόσωπο που έχει σημαντικό ρόλο στη ζωή ενός Ζυγού, απόλαυσε το προνόμιο να μπεις στον κόσμο του, χωρίς να διαταράξεις την παραδεισένια ηρεμία του.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Για έναν Σκορπιό, εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία στη ζωή είναι να ξεπερνά όλες τις αντιξοότητες. Να επιβιώνει ό,τι κι αν του συμβεί. Η ζωή για εκείνον είναι μια διαρκής αναμέτρηση. Έτσι, η επιβολή της προσωπικής του δύναμης στον κόσμο γύρω του, σε ανθρώπους και καταστάσεις, είναι αυτό που τον κάνει να νιώθει, αν όχι ευτυχισμένος, τουλάχιστον ικανοποιημένος. Έστω και προσωρινά, γιατί στην πρώτη υποψία κάποιας αληθινής ή φανταστικής απειλής, θα ξαναμπεί σε επιφυλακή. Αν σε ενδιαφέρει άμεσα η ευτυχία του αγαπημένου σου Σκορπιού, προσπάθησε να τον κάνεις να χαλαρώσει και να νιώσει ότι δεν χρειάζεται να βρίσκεται διαρκώς… στην τσίτα, πράγμα όχι και τόσο εύκολο.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Διαβάστε Επίσης  Αισθηματικές αστρολογικές προβλέψεις Μαΐου για όλα τα ζώδια

Πώς θέλει να ζήσει ένας Τοξότης; Απλόχωρα. Να μπορεί να κινηθεί σε όλη τη Γη (κρίμα που δεν μπορεί να φτάσει μέχρι τον Δία, τον κυβερνήτη πλανήτη του, κι ακόμα παραπέρα). Να βιώσει όλες τις εμπειρίες που μπορεί να χαρίσει η ζωή σε έναν άνθρωπο. Τις καλές, εννοείται, γιατί οι κακές… απλώς δεν θα του τύχουν. Οι ανοιχτές πεδιάδες και τα ψηλά βουνά, πραγματικά και μεταφορικά, κάνουν τον Τοξότη ευτυχισμένο. “Όλο και πιο ψηλά, όλο και πιο μακριά” είναι το προσωπικό του σύνθημα στη ζωή. Κι αν τον αγαπάς και θέλεις το καλό του, άνοιξε διάπλατα όλες τις πόρτες, για να φεύγει και να επιστρέφει όποτε επιθυμεί.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Για τον Αιγόκερω, ένα μετρά στη ζωή πάνω απ’ όλα: Το να αισθάνεται περήφανος για όσα έχει καταφέρει. Δεν έχει σημασία αν θα έχει γίνει μεγιστάνας ή θα είναι ο απλός “νοικοκύρης”, με το σπιτάκι και την οικογένειά του. Φτάνει να νιώθει ο ίδιος καλά. Και θα νιώθει καλά, ξέροντας ότι ικανοποίησε τις επιδιώξεις του. Μόνο τότε. Γιατί δυστυχώς ο Αιγόκερως δεν χαρακτηρίζεται καθόλου από ευελιξία και προσαρμοστικότητα. Θέλει τα πράγματα όπως τα έχει τοποθετήσει στο μυαλό του, είναι “κάθετος” σε αυτό. Και αν τον αγαπάς, θα τον βοηθήσεις να είναι πιο ευτυχισμένος, θυμίζοντάς του ότι υπάρχουν πάντα κι άλλοι δρόμοι, για να φτάσει εκεί που θέλει.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος ζει για να πραγματώνει ιδανικά και για να κάνει υψηλές διανοητικές συλλήψεις, ως προς τα μυστήρια του σύμπαντος. Και, στην καθημερινότητα, ζει για… να κάνει του κεφαλιού του. Συμπεριφέρεται -ή τουλάχιστον το επιδιώκει- με εκκεντρικότητα και αδιαφορία απέναντι σε οποιονδήποτε συντηρητισμό. Ο στόχος του στη ζωή, το επίκεντρο της ύπαρξής του είναι το να κατακτήσει με τον νου του τις πιο απρόσιτες και ανέγγιχτες βουνοκορφές του ανθρώπινου πνεύματος. Και να μεταφέρει τα οράματά του στην ανθρωπότητα, όπως ο Προμηθέας τη φωτιά. Αν λοιπόν εσύ θες την ευτυχία του αγαπημένου σου Υδροχόου, άφησέ τον να πετά ελεύθερος και απλώς περίμενε πότε θα προσγειωθεί για… ανεφοδιασμό.

ΙΧΘΥΕΣ

Οι Ιχθύες ονειρεύονται να κολυμπούν μέσα σε έναν απέραντο ωκεανό, που θα τους συνδέει με όλα τα πλάσματα. Θα ήθελαν να μην είναι ποτέ μόνοι, αλλά να έχουν μια αδιάκοπη συναισθηματική επαφή με τους πάντες και τα πάντα. Και, στο βαθμό που αυτό δεν είναι κατορθωτό, αναπληρώνουν με τη φαντασία τους τις “συνδέσεις” που λείπουν. Ή, όταν αυτή δεν είναι αρκετή, επιστρατεύουν άλλα μέσα, που δίνουν την ψευδαίσθηση του “όλοι είμαστε ένα”, όπως το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά. Όταν σε πιάνει απόγνωση με το πόσο… εκτός πραγματικότητας είναι το αγαπημένο σου Ψαράκι (σύντροφος, παιδί ή φίλος), να θυμάσαι ότι αυτός είναι ο δικός του τρόπος, για να μη νιώθει μοναξιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *