Καμμένος: «Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα μπλοκάρει τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Καμμένος: «Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα μπλοκάρει τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Προδομένος από τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε ότι αισθάνεται ο Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Βεργίνα».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων χαρακτήρισε τον Νίκο Κοτζιά «διακινητή της τσάντας του Γιώργου Παπανδρέου» και κατήγγειλε ότι η συμφωνία που υπέγραψε ο τέως υπουργός Εξωτερικών στις Πρέσπες, «δεν είναι ίδια με αυτήν που έρχεται προς κύρωση στην ελληνική Βουλή».

Αφού χαρακτήρισε «κουρελόχαρτο» τη Συμφωνία των Πρεσπών, προέβλεψε ότι «ακόμη κι αν περάσει από Αθήνα και Σκόπια, θα μπλοκαριστεί στο Συμβούλιο Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών».

«Φεύγω από την κυβέρνηση τώρα που έρχεται η Συμφωνία των Πρεσπών από τα Σκόπια στην Αθήνα» πρόσθεσε και εξήγησε ότι «η συγκεκριμένη συμφωνία είναι διάτρητη, διότι καταργεί το erga omnes και δεν έχει επικύρωση από τον πρόεδρο των Σκοπίων».

Διαβάστε Επίσης  Διάγγελμα Τσίπρα από την Ιθάκη για το τέλος των μνημονίων-Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό

Παράλληλα, εξέφρασε την πικρία του για τον Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι στο θέμα των Σκοπίων δεν του είπε την αλήθεια δύο φορές. Συγκεκριμένα, όταν το θέμα της συμφωνίας ήταν τεθεί προς συζήτηση μετά τις εκλογές (κάτι το οποίο δεν έγινε) και όταν ο πρωθυπουργός του είπε ότι θα ξαναδούν το θέμα τον Μάρτιο (που επίσης δεν έγινε, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να έρθει προς κύρωση στη Βουλή).

«Έχει προσωπική ευθύνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εγώ τον συνάντησα και του είπα ότι δεν συμμετέχω πλέον ως κυβερνητικός εταίρος και ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη. Περιμένω την απάντησή του» ανέφερε ο κ. Καμμένος για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Διαβάστε Επίσης  ΔΕΘ 2018: Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού

Και συμπλήρωσε: «Οι βουλευτές της ΝΔ έπρεπε ήδη να έχουν αντιδράσει με τη -γεωγραφικού προσδιορισμού- πρόταση για την ονομασία των Σκοπίων».

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην πάρει τις 151 ψήφους που θέλει η Κυβέρνηση και αυτή η πιθανότητα να οφείλεται στους ΑΝΕΛ» ο κ. Καμμένος, ενώ για τον Κώστα Ζουράρι είπε ότι «αν είναι ο 151ος που θα ψηφίσει τη Συμφωνία, πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξαπέλυσε τα πυρά του και κατά της Ντόρας Μπακογιάννη, την οποία χαρακτήρισε «όνειδος για την πολιτική ζωή του τόπου». Τόνισε, επίσης, ότι του επιτίθεται για λόγους που συνδέονται με επιχειρηματικά συμφέροντα.
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019, 17:05

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *