Μπρόκολο, το μόνο λαχανικό που χρειάζεστε για καλή υγεία

Μπρόκολο, το μόνο λαχανικό που χρειάζεστε για καλή υγεία

Την επόμενη φορά που θα αναρωτιέστε τη σαλάτα θα βάλετε στο τραπέζι, αφήστε το μαρούλι και τις τομάτες και επιλέξτε το μπρόκολο.

Σύμφωνα με τον Ρανγκαν Σατερί, συγγραφέα και παρουσιαστή της εκπομπής Doctor in the House του BBC, το μπρόκολο είναι το μόνο λαχανικό που χρειάζεστε και εξηγεί το γιατί.

Τα οφέλη του είναι πολλά, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Ο Σατερί υποστηρίζει πως το μπρόκολο είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία του εντέρου, η οποία είναι άκρως σημαντική, όχι μόνο για την πεπτική λειτουργία, αλλά και τη διάθεση.

Διαβάστε Επίσης  Πάστα σκόρδου: Πώς να φτιάξεις την πιο γευστική «αλοιφή»

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαντ, αναφέρει πως η εντερική δυσφορία μπορεί να προκαλέσει άγχος ακόμα και κατάθλιψη, σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς «ο εγκέφαλος και το γαστρεντερικό σύστημα είναι στενά συνδεδεμένα».

Η διατροφή σας, λοιπόν, χρειάζεται τρόφιμα που ενισχύουν την υγεία του εντέρου, όπως το μπρόκολο, το οποίο και περιορίζει τον κίνδυνο προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Το μπρόκολο, επίσης, έχει πολλά οφέλη στην υγεία της καρδιάς, των ματιών, την πρόληψη του καρκίνου, ενώ μειώνει και τη χοληστερόλη, σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *