«Ξαναζωντανεύει» η υπόθεση της «μαύρης χήρας» στην Κοιλάδα Αργολίδας

«Ξαναζωντανεύει» η υπόθεση της «μαύρης χήρας» στην Κοιλάδα Αργολίδας

Η «μαύρη χήρα της Κοιλάδας» κατηγορείται ότι σκότωσε τον σύζυγό της, Θανάση Λάμπρου 42 ετών στην αυλή φίλου τους τον Δεκέμβριο του 2014. Η υπόθεση είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο. Αρχικά θεωρήθηκε αυτοκτονία τα εργαστηριακά όμως ευρήματα έδειχναν εγκληματική ενέργεια. Άλλωστε ήταν δύσκολο να αυτοκτονήσει κανείς πυροβολώντας τον εαυτό του δύο φορές, τη μία φορά στο θώρακα και τη δεύτερη στο κεφάλι;

Οι έρευνες δεν άργησαν να στραφούν στο στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού. Οι κακές σχέσεις των δυο συζύγων ήταν κοινό μυστικό στην Κοιλάδα Αργολίδας. Τους τελευταίους μήνες ο ένας κατηγορούσε τον άλλον για απιστία, ενώ δεν έλειπαν και τα περιστατικά βίας. Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε αργότερα η κατηγορουμένη, η μόνιμη διαμάχη με το θύμα ήταν ότι εκείνος πίστευε πως η 38χρονη διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι την είχε απειλήσει.

«…Mου ήρθαν στο μυαλό οι κουβέντες που μου είχε πει ότι, δηλαδή, εάν με έπιανε με γκόμενο, πρώτα θα σκότωνε εμένα και ύστερα τον άλλον. Όλα ήταν στη φαντασία του Θανάση. Με όποιον μίλαγα, νόμιζε ότι τον είχα γκόμενο», έχει πει χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς.

Τι συνέβη το μοιραίο βράδυ;

Η πρώτη μαρτυρία που έστρεψε τις έρευνες της αστυνομίας σε κάποια γυναίκα ήταν ενός προσώπου από το συγγενικό τους περιβάλλον, το οποίο ήταν κοντά στο σπίτι όπου βρέθηκε το θύμα το μεσημέρι της μοιραίας ημέρας.

«Θα σε σφάξω, θα σε σκοτώσω» έλεγε η φωνή του άνδρα που άκουσε και αναγνώρισε ως τη φωνή του θύματος κι αμέσως μετά μια γυναικεία φωνή, που δεν αναγνώρισε, έκλαιγε σπαρακτικά με αναφιλητά, σαν να παρακαλούσε τον παθόντα.

Στη συνέχεια ακούστηκαν αγκομαχητά, σαν να παλεύουν άνθρωποι, και μετά από λίγα δευτερόλεπτα ένας πυροβολισμός, μια αντρική κραυγή «ωχ» και τέλος ένας δεύτερος πυροβολισμός, τον οποίο ακολούθησε απόλυτη ησυχία 30 και 40 δευτερόλεπτα αργότερα.

Διαβάστε Επίσης  13/6/2018 :Απεργούν οι οδηγοί ταξί

Ο μάρτυρας δεν είχε δηλώσει τίποτα απ’ όλα αυτά στην αστυνομία γιατί φοβόταν. Τα είχε όμως εκμυστηρευθεί στον ιδιοκτήτη του σπιτιού, όπου βρέθηκε ο 42χρονος. Δίπλα στο θύμα οι αστυνομικοί εκτός από το περίστροφο μάρκας, βρήκαν και ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 23 εκατοστών.

Και τα δύο ανήκαν στον ιδιοκτήτη του σπιτιού.

Η «μαύρη χήρα» κατηγορήθηκε ότι έπαιζε ένα καλοστημένο παιχνίδι από τότε. Συχνά έβγαινε σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο τούνελ», όπου ζητούσε να βρεθούν οι δολοφόνοι του συζύγου της. Σε άλλη τηλεοπτική της συνέντευξη είχε πει ότι θα έφτανε και στο φεγγάρι για να τους βρει.

Πότε έσπασε η «μαύρη χήρα»

Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ένας χρόνος για να «σπάσει». Ομολόγησε έπειτα από κατάθεση 16 ωρών το καλοκαίρι του 2015. «Την ομολογία της, όμως, δεν την υπέγραψε ποτέ. Μέχρι και λίγο πριν ομολογήσει, η 38χρονη έκανε επίσης λόγο για καλοστημένη εμπλοκή της λέγοντας ότι δεν είχε κανένα κίνητρο για να σκοτώσει τον άντρα της, ενώ είχε τόνισε ότι «προφανώς ήταν πολύ καλά μελετημένη η υπόθεση».

Και κατέληγε: «Ψάξτε αλλού να βρείτε τον δολοφόνο. Τα έχουν ετοιμάσει όλα καλά. Ήταν μια πολύ καλά σκηνοθετημένη μέρα. Ηξεραν πολλά για μένα». Παράλληλα, είχε τονίσει ότι δεν θα ήταν εφικτό να γίνει αυτό το έγκλημα λόγω ύψους, βάρους και δύναμης, αφού θα ήταν αδύνατο για εκείνη να είχε παλέψει μαζί του και να του πάρει το όπλο, χωρίς να έχει η ίδια καμία μελανιά, χτύπημα ούτε αίμα στα ρούχα της.

Στην πρόταση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών η κατηγορούμενη περιγράφηκε ως «άτομο ψυχρό, εγωπαθές και φιλάργυρο (που) επέδειξε ιδιαίτερη σκληρότητα επιφέροντας το θάνατο του μόλις 42 ετών συζύγου της και πατέρα της μόλις δέκα ετών κόρη τους». Η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης που συγκλόνισε την Αργολίδα ολοκληρώθηκε στο Μικτό Ορκωτό Τρίπολης την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχη η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που της έχουν αποδώσει, ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει πιθανή εμπλοκή τρίτου προσώπου. Δεν ξεκαθαρίστηκαν οι ακριβείς συνθήκες εμπλοκής του ή ποιος είναι αυτό το τρίτο πρόσωπο. «Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει τροποποίηση όσον αφορά τα πραγματικά περιστατικά. Ο σύζυγός της όπλισε το όπλο, έγινε μια συμπλοκή, ήρθε ο πρώτος πυροβολισμός που δεν ήταν ο θανατηφόρος και μετά η χαριστική βολή», είπε, τέλος, ο εισαγγελέας.

Διαβάστε Επίσης  Απόφαση «βόμβα» του Αρείου Πάγου, ανοίγει το δρόμο στα funds να διενεργούν πλειστηριασμούς

Η δίκη της χήρας ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2016 και διήρκησε ένα μήνα και 12 συνεδριάσεις. Διεξήχθη σε κλίμα μεγάλης έντασης από την πρώτη στιγμή με αντεγκλήσεις ανάμεσα στις δύο οικογένειες και αλλά και μέσα στη δικαστική αίθουσα καθώς οι δικηγόροι της κατηγορούμενης ήρθαν σε ρήξη με το δικαστήριο με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από τη δίκη η κατηγορούμενη να μην παρίσταται και να μην απολογηθεί καν.

Το Μικτό ορκωτό Δικαστήριο της Τρίπολης έκρινε ένοχη την χήρα για την δολοφονία του άντρα της και της επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης με αποτέλεσμα να οδηγηθεί πάλι στη φυλακή όπου κρατείται μέχρι σήμερα.

Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης όπως είχε δικαίωμα να διαβιβάσει τα πρακτικά της δίκης στην εισαγγελία πρωτοδικών Ναυπλίου για να διερευνηθεί τυχόν συμμετοχή του αδελφικού φίλου του καπετάνιου στην δολοφονία. Αυτό έγινε καθώς έπεσε σε αντιφάσεις κατά την κατάθεση του για τι ακριβώς έκανε εκείνη την κρίσιμη ημέρα.

Η απόφαση η οποία καθαρογράφηκε μετά από πολλούς μήνες διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Ναυπλίου .
Μετά από καιρό η εισαγγελία πρωτοδικών Ναυπλίου διέταξε έρευνα για να διαπιστώσει την εμπλοκή η όχι του αδελφικού φίλου του καπετάνιου στην υπόθεση, η οποία μέχρι και σήμερα είναι σε εξέταση. Λίγες μέρες πριν ο φίλος του θύματος κατέθεσε με την ιδιότητα του υπόπτου (όχι κατηγορούμενου) στις αρχές.

Η χήρα η οποία μέχρι και σήμερα ισχυρίζεται ότι είναι αθώα αναμένει το εφετείο το οποίο ξεκινάει σήμερα 9 Ιανουάριου 2019.

Πηγή: Star

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *