Νέο κύμα με χιόνια και καταιγίδες την Τετάρτη

Νέο κύμα με χιόνια και καταιγίδες την Τετάρτη

Νέα επιδείνωση με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, αναμένεται την Τετάρτη, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Διαβάστε Επίσης  Αττική: Σε ποιες περιοχές θα μείνουν κλειστά τα σχολεία και την Πέμπτη

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στο Αιγαίο 7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ.

Στις υπόλοιπες περιοχές, οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε νοτιοδυτικούς 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε άνοδο αύριο, όμως τις βραδινές και κυρίως τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός, στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.

Διαβάστε Επίσης  Kινητά: Ελεύθερη πλέον η διακοπή συμβολαίου

Για «πυκνές χιονοπτώσεις» την Τετάρτη προειδοποιεί και ο Σάκης Αρναούτογλου, σε ανάρτησή του στο Facebook. Τα χιόνια, όπως αναφέρει, θα πέσουν από τις πρωινές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες, ακόμη και σε πεδινές περιοχές, στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *