Νικήστε το κρυολόγημα με 4 σπιτικές κινήσεις

Νικήστε το κρυολόγημα με 4 σπιτικές κινήσεις

Καθώς το κρύο έχει κάνει για τα καλά την εμφάνιση του, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι παθαίνουν κρυολογήματα που τους ταλαιπωρούν για αρκετές ημέρες.

Δείτε 4 “μαγικές” κινήσεις που μπορείτε να κάνετε με σπιτικά υλικά και με τις οποίες όχι μόνο θα προλάβετε το κρυολόγημα, αλλά θα απαλλαγείτε και γρηγορότερα από αυτό, εφόσον “την πατήσατε” ήδη:

Για ταχεία ανάρρωση

Ο συνδυασμός σκόρδου και χυμού τομάτας είναι πραγματικός “δυναμίτης” σε αυτή την περίπτωση. Το σκόρδο έχει αντι-μικροβιακές ιδιότητες και καταπολεμάει βακτήρια, μύκητες και εντερικά παράσιτα. Ενισχύει σε μεγάλο βαθμό το ανοσοποιητικό καθώς βοηθάει στην δυσπεψία και στην γρήγορη ανάρρωση. Επίσης, έρευνες έχουν δείξει ότι ο χυμός τομάτας μειώνει τη φλεγμονή, ενώ τα θρεπτικά συστατικά της θα σας δώσουν δύναμη και ενέργεια.

Διαβάστε Επίσης  Παπάγια για να καθαρίσετε το παχύ έντερο

Για να απαλλαγείτε από τον βήχα

Μπορεί να έχει δυσάρεστη γεύση, αλλά προσπαθήστε να καταναλώσετε μέλι με πιπέρι καγιέν. Η καψαϊκίνη στο πιπέρι μειώνει τον πόνο στον λαιμό καταστέλλοντας μια χημική ουσία που μεταφέρει το μήνυμα του πόνου από τα νεύρα στην πληγείσα περιοχή (ερεθισμένος λαιμός) προς τον εγκέφαλο. Το μέλι με τη σειρά του θα μειώσει το πύον στις πληγές στο εσωτερικό του λαιμού και θα σας ανακουφίσει από το κρυολόγημα.

Για να απαλλαγείτε από το κρυολόγημα

Εκτός από πολλά υγρά, το οποίο είναι το πιο σημαντικό σε αυτή την περίπτωση, δοκιμάστε να καταναλώσετε και εκχύλισμα φύλλων από ελιά. Πρόκειται για ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που οι ιδιότητές του συγκρίνονται εκείνες του πράσινου τσαγιού και της βιταμίνης C. Έρευνες έχουν δείξει ότι το εκχύλισμα από φύλλα ελιάς έχει αντιικές ιδιότητες και βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου.

Διαβάστε Επίσης  Τα οφέλη του κουρκουμά για την υγεία μας

Για την πρόληψη του κρυολογήματος

Η σωστή διατροφή και η λήψη όλων των απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων είναι από μόνη της πολύ σημαντική. Αλλά, ειδικά το πράσινο τσάι θα αποτελέσει την μεγαλύτερη ασπίδα σας ενάντια στο κρυολόγημα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *