Christmas coffee time: Μπισκότα με εσπρέσο και καρύδα

Christmas coffee time: Μπισκότα με εσπρέσο και καρύδα

Τα απογεύματα των Χριστουγέννων θα είναι γεμάτα άρωμα και γεύση. Φτιάξτε μπισκότα με εσπρέσο και καρύδα και απολαύστε τα με τον καφέ σας μαζί με την παρέα σας.

 

Υλικά

500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές καφέ εσπρέσο σε σκόνη
130 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
130 γραμ. ζάχαρη καστανή

250 γραμ. ζάχαρη άσπρη
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες
100 γραμ. σοκολάτα γάλακτος σε σταγόνες
80 γραμμ. καρύδα τριμμένη

Διαβάστε Επίσης  Η πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξετε τον πιο λαχταριστό χριστουγεννιάτικο σοκολατένιο κορμό

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα δύο μεγάλα ταψιά. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τον καφέ.

 

Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα, ανακατεύουμε το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης για 3 με 4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, τις βανίλιες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα ακόμα.

 

Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και σιγά-σιγά ενσωματώνουμε το μείγμα του αλευριού, χρησιμοποιώντας μια ελαστική σπάτουλα. Έχουμε υπόψη μας ότι το μείγμα θα είναι αρκετά σφιχτό. Τέλος, προσθέτουμε την καρύδα και τις σταγόνες σοκολάτας.

Διαβάστε Επίσης  Το πιο εύκολο Χριστουγεννιάτικο κέικ με φρούτα

 

Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια (χρησιμοποιούμε περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού για κάθε μπισκότο) και τα αραδιάζουμε στο ταψί, αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους. Τα πιέζουμε ελαφρά με την παλάμη μας να πλατύνουν.

 

Ψήνουμε τα μπισκότα για 13-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να σκάσει η επιφάνειά τους. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *