5 βότανα που καίνε το λίπος!

5 βότανα που καίνε το λίπος!

 

Κάνεις διατροφή και στοχευμένη γυμναστική αλλά το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς δεν λέει να φύγει; Μην το βάζεις κάτω! Το συσσωρευμένο λίπος σε αυτή τη ζώνη είναι επίμονο, όμως να είσαι σίγουρη πως στο τέλος η δική σου επιμονή και υπομονή θα ανταμειφθεί!

Αν μάλιστα, θέλεις να κερδίσεις χρόνο δεν έχεις παρά να βάλεις στην καθημερινότητά σου αυτά τα 5 θαυματουργά βότανα που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό, βοηθούν στην καύση του λίπους και συμβάλλουν στο να αποκτήσεις την επίπεδη κοιλιά (πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του ειδικού).

 

1. Ρίγανη

Δεν είναι μόνο ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά αλλά και ένα αποτελεσματικό βότανο για το αδυνάτισμα. Βοηθάει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης, της λεγόμενης ορμόνης της ευτυχίας, ώστε να έχεις καλή διάθεση και να αποφεύγεις την παγίδα του τσιμπολογήματος. Επιπλέον, καταπολεμά το φούσκωμα και την δυσκοιλιότητα, που επίσης ευθύνονται για την αύξηση βάρους.

Διαβάστε Επίσης  «Λιώστε» το λίπος στην κοιλιά με αυτό το απίστευτο ρόφημα πριν το πρωινό

 

2. Ginseng

Είναι η πιο διάσημη ρίζα στον κόσμο, κυρίως γιατί είναι ό,τι καλύτερο για την τόνωση της λειτουργίας του εγκεφάλου και της μνήμης. Είναι όμως πολύ ευεργετική και στην απώλεια βάρους, γιατί ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και σε γεμίζει με την ενέργεια που χρειάζεσαι για τη γυμναστική.

 

3. Φασκόμηλο

Αυτό το βότανο με την ντελικάτη ευωδιά μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, την πίεση και το στρες- 3 παράγοντες που μας παχαίνουν. Στρες σημαίνει υψηλά επίπεδα κορτιζόλης, και υψηλά επίπεδα κορτιζόλης σημαίνουν αύξηση βάρους, κυρίως γύρω από την περιοχή της κοιλιάς. Το φασκόμηλο έχει την ιδιότητα να κοντρολάρει την κορτιζόλη και το στρες, οπότε το χρειάζεσαι στην καθημερινότητά σου για όλους τους λόγους.

Διαβάστε Επίσης  Πιπέρι. Ο βασιλιάς των μπαχαρικών!

 

4. Δυόσμος

Έρευνες έχουν δείξει πως ο δυόσμος είναι αποτελεσματικός στη μείωση του σωματικού λίπους. Πώς; Μειώνοντας τα υψηλά επίπεδα των οιστρογόνων που το σώμα έχει την τάση να αποθηκεύει, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το βάρος μας αλλά και το ποσοστό λίπους.

 

5. Μέντα

Είναι δημοφιλής για την αντιμετώπιση της ναυτίας και άλλων προβλημάτων του πεπτικού συστήματος, αλλά κάνει πολύ καλή δουλειά και στο αδυνάτισμα. Η μέντα βοηθάει στην καλή λειτουργία του πεπτικού, διώχνει τις τοξίνες και καταπολεμά την κατακράτηση υγρών ενώ μειώνει το στρες (άρα και την τάση μας για τσιμπολόγημα) και βοηθάει στον έλεγχο της όρεξης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *