Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Αυτοί είναι οι ύποπτοι για το τρομοκρατικό χτύπημα στο σταθμό

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Αυτοί είναι οι ύποπτοι για το τρομοκρατικό χτύπημα στο σταθμό

Από δύο διαφορετικά άτομα τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΙ – Σε ποια δύο πρόσωπα στρέφονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για το τρομοκρατικό χτύπημα έγιναν από δύο διαφορετικά πρόσωπα.

Ο τηλεοπτικός σταθμός επικαλούμενος πηγές της ΕΛ.ΑΣ., ανέφερε ότι όπως προκύπτει από το τμήμα ανάλυσης ήχου και φωνής από το τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, δύο διαφορετικά πρόσωπα επικοινώνησαν με τηλέφωνα που χρησιμοποίησαν για μία και μοναδική φορά στις 01:55 και στις 01:57.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΙ, τα στίγματα εκπομπής των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποίησαν φάνηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στρέφονται σε δύο πρόσωπα τα οποία είναι αταυτοποίητα: Ο «σγουρομάλλης» και ο «ξανθός». Τα δύο άτομα έφεραν τα επίθετα Τριαντόπουλος και Παπαδόπουλος σύμφωνα με τα στοιχεία των πλαστών ταυτοτήτων τα οποία είχαν βρεθεί τον Νοέμβριο του 2017 σε γιάφκα στο κέντρο της Αθήνας. Το εν λόγω σπίτι είχε ενοικιαστεί με τα στοιχεία «Δημήτρης Παναγούλιας» τα οποία είχαν βρεθεί σε ψηφιακή μορφή στο σπίτι της Πώλας Ρούπα στην Ηλιούπολη.

Έως επτά οι δράστες και δύο οχήματα

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμούν πως στο χτύπημα στον ΣΚΑΪ έλαβαν μέρος από πέντε έως επτά άτομα χρησιμοποιώντας δύο αυτοκίνητα.

Τρία πρόσωπα υπολογίζεται ότι αποτελούσαν την ομάδα κρούσης, η οποία τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό μπροστά από το κτήριο του ΣΚΑΪ.

Ακόμα δύο άτομα πραγματοποίησαν τα ισάριθμα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποίησαν δεν είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και το σήμα τους καταγράφηκε κοντά στο κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε Επίσης  Αρχίζουν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε έξι περιοχές της Αττικής

Ακόμα ένας ή δύο ακόμα τρομοκράτες εκτιμάται πως αποτελούσαν την ομάδα στήριξης, η οποία πιθανόν να επέβαινε στο δεύτερο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες ώστε να διαφύγουν αφότου εγκατέλειψαν το όχημα κρούσης στα Άνω Πετράλωνα. Το όχημα διαφυγής πιστεύεται ότι βρισκόταν κάπου κοντά για να παραλάβει τους βομβιστές.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν κάμερες ασφαλείας στην περιοχή ώστε να εντοπίσουν το δεύτερο όχημα, ενώ το όχημα που βρέθηκε οδηγήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ και ερευνάται.

Το όχημα εικάζεται ότι ήταν κλεμμένο και έφερε παραποιημένες πινακίδες κυκλοφορίας. Η Σήμανση προσπαθεί να διαπιστώσει πότε κλάπηκε και από πού μέσω του αριθμού πλαισίου.

Αλαφούζος για επίθεση στον ΣΚΑΪ: Ηθικός αυτουργός η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
Σε δηλώσεις προέβη ο Ιωάννης Αλαφούζος για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στο κανάλι τα ξημερώματα της Δευτέρας (17/12).

Ο κ. Αλαφούζος σημείωσε ότι από το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκινήσει μία απίστευτη εκστρατεία λάσπης και διασποράς ψευδών ειδήσεων εναντίον του ΣΚΑΪ, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι δεν σέβεται και δεν υπερασπίζεται την πολυφωνία και την ελευθερία της έκφρασης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι ο βασικός ηθικός αυτουργός για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ομίλου, Ιωάννης Αλαφούζος.

Ολόκληρη η δήλωση του Ιωάννη Αλαφούζου:

«Στον ΣΚΑΪ πάντα πιστεύαμε στην ελευθερία της έκφρασης και στην πολυφωνία. Πιστεύουμε μάλιστα ότι είναι υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης να υπερασπίζεται αυτής της πολυφωνίας και της ελευθερίας της έκφρασης. Δυστυχώς από το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκινήσει μία απίστευτη εκστρατεία λάσπης εναντίον του ΣΚΑΙ και μια εκστρατεία διασποράς ψευδών ειδήσεων εις βάρος μας. Συνεπώς πιστεύω ότι βασικός ηθικός αυτουργός για την σημερινή επίθεση είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Διαβάστε Επίσης  Ο καιρός σήμερα

Οι δράστες ήξεραν που να βάλουν τη βόμβα

Άκρως «επαγγελματική», προετοιμασμένη και προμελετημένη μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια ήταν η τρομοκρατική επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στο κανάλι του ΣΚΑΪ, σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τα έως τώρα ευρήματα.

Τόσο τα πρώτα ευρήματα του μηχανισμού όσο και οι κινήσεις των τρομοκρατών, δείχνουν ότι οι δράστες είχαν εμπειρία, τόσο την κατασκευή, όσο και στην τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι καμία από τις κάμερες που κατέγραψαν το περιστατικό δεν έχει καταγράψει τα πρόσωπα των δραστών, καθώς η προσέγγιση έγινε από «τυφλό» σημείο, που δεν τους «έπιανε» το σύστημα παρακολούθησης.

Οι Αρχές «βλέπουν» κοινά στοιχεία στον τρόπο δράσης με το χτύπημα που είχε σημειωθεί πρόσφατα στην κατοικία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, στον Βύρωνα και μελετούν αν πίσω από την επίθεση στο κανάλι του Νέου Φαλήρου κρύβεται η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών». Η ΟΛΑ έχει διαπράξει τουλάχιστον δύο βομβιστικές επιθέσεις στο ίδιο μοτίβο, μια στο ΣΕΒ και η άλλη στο Εφετείο Αθηνών.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι λίγες ώρες μετά την έκρηξη, άγνωστος ανήρτησε στον λογαριασμό Twitter της Αστυνομίας απειλή για τοποθέτηση δεύτερης βόμβας στον σταθμό.

Το ύποπτο όχημα στα Πετράλωνα και τα δέκα κιλά εκρηκτικής ύλης
Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. περνούν από «κόσκινο» το καμένο αυτοκίνητο που εντοπίστηκε στην περιοχή των Πετραλώνων. Σϋμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο όχημα ήταν κλεμμένο και οι πινακίδες του παραποιημένες.

Βίντεο-ντοκουμέντο από τον εμπρησμό του οχήματος των δραστών της βομβιστικής επίθεσης στον ΣΚΑΪ

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *