Για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν ετοιμάστε κυδώνια με κιμά

Για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν ετοιμάστε κυδώνια με κιμά

Ένα φαγητό υψηλών γευστικών προδιαγραφών που είναι κατάλληλο για την παραμονή των Χριστουγέννων.  Απολαύστε τη γεύση του συνοδεύοντας το φαγητό σας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

 

Υλικά


8 κυδώνια μεσαίου μεγέθους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
150 γρ. ρύζι καρολίνα
300 γρ. βούτυρο
50 γρ. κουκουνάρι
50 γρ. μαύρες σταφίδες
½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
1 κουτ. γλυκού μπαχάρι
½ κουτ. γλυκού κανέλα
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι , πιπέρι

Διαβάστε Επίσης  H πιο εύκολη συνταγή για βασιλόπιτα, με 6 υλικά


Εκτέλεση

Αφαιρούμε το καπάκι από τα κυδώνια και αδειάζουμε το εσωτερικό τους. Ρίχνουμε το βούτυρο και μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσθέτουμε τον κιμά μοσχαρίσιο, την ψίχα από τα κυδώνια, το κουκουνάρι, τις μαύρες σταφίδες, το γαρίφαλο, το μπαχάρι, την κανέλα, τη ζάχαρη και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι καρολίνα μαζί με 1 φλιτζάνι του καφέ νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να πάρει δύο βράσεις. Αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό των κυδωνιών, τα γεμίζουμε, τα σκεπάζουμε με το καπάκι τους, προσθέτουμε στο ταψί 1 ποτήρι νερό, κόβουμε πάνω στα κυδώνια από 1 κυβάκι βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Διαβάστε Επίσης  Ντολμάδες για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

 

Extra tip: Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε το πιάτο σας με πατάτες φούρνου που τις έχετε ψήσει παράλληλα στο ίδιο ταψί, ώστε να πάρουν τα αρώματα από τα κυδώνια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *