Οι δύσκολες στιγμές «φτιάχνουν» τη ζωή μας!

Οι δύσκολες στιγμές «φτιάχνουν» τη ζωή μας!

Μέσα από τις δυσκολίες της ζωής αλλά και τα λάθη σου, θα «βρεις» τον εαυτό σου και θα ανακαλύψεις τη δύναμη σου, η οποία θα σε εκπλήξει…ευχάριστα!

Όλοι οι άνθρωποι, «κλείνουν τα μάτια» και εύχονται η ζωή τους να κυλάει ήρεμα, χωρίς προβλήματα, τσακωμούς, παρεξηγήσεις, άγχος και έννοιες.

Δυστυχώς όμως… είτε το θέλουμε είτε όχι, καλώς ή κακώς, οι αρνητικές καταστάσεις είναι μέρος της ζωής μας και σύμφωνα με τους ψυχολόγους (τα αρνητικά στοιχεία της ζωής) είναι οι προϋποθέσεις για να έχουμε ένα πιο ευτυχισμένο μέλλον, το οποίο εμείς θα προσδιορίσουμε μέσω αυτών που μας έχουν διδάξει οι αρνητικές στιγμές της ζωής.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που μερικές φορές μια άσχημη στιγμή μας αναγκάζει να δυναμώσουμε και ανταπεξέλθουμε με τεράστια δύναμη ψυχής. Μάλιστα καμιά φορά, οι κακουχίες της ζωής, μας βοηθούν να συνειδητοποιήσουμε ποιοι πραγματικά είμαστε, ποιες είναι οι ικανότητες, οι ευθύνες και τα θέλω μας… και ό,τι η ζωή δεν σταματάει, επειδή βρέθηκε στον δρόμο μας ένα εμπόδιο.

Διαβάστε Επίσης  Βγάλτε τους αχάριστους ανθρώπους από τη ζωή σας

Ας δούμε λοιπόν τα θετικά στοιχεία που μπορούμε να αποκομίσουμε από τις άσχημες στιγμές:

Ανθεκτικοί: Μέσα από τις αρνητικές καταστάσεις, ανακαλύπτουμε τη δύναμη μας, ενώ την ίδια στιγμή μαθαίνουμε να λειτουργούμε σωστά και υπό πίεση. Καταλαβαίνουμε πως οι άσχημες στιγμές δεν κάνουν διακρίσεις, με αποτέλεσμα να επαναπροσδιορίζουμε τα πιστεύω μας αλλά και τα θέλω μας, προσπαθώντας να είμαστε πιο «προσγειωμένες» στην πραγματικότητα.

Πέφτουν οι μάσκες: Στις δύσκολες στιγμές της ζωής στέκονται δίπλα μας οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται πραγματικά για εμάς. Όταν λοιπόν η ζωή σας φέρει ”τα πάνω – κάτω” θα καταλάβετε ποιοι αξίζουν στην ζωή σας και ποιοι όχι. Δεν πρέπει να ξέρεις σε ποιους θα βασιστείς την επόμενη φορά;

Διαβάστε Επίσης  Ποιες λέξεις φέρνουν χαρά και διώχνουν το άγχος

Φόβος… ποιος φόβος; Όταν μάθουμε να παλεύουμε με τις δυσκολίες της ζωής τότε νιώθουμε πιο σίγουρες για τον εαυτό μας και παύουμε να φοβόμαστε. Σύμφωνα με τους ειδικούς όταν καταφέρει κάποιος να ξεπεράσει μια δύσκολη φάση της ζωή του και να βγει νικητής, πράγμα που του φαινόταν αδιανόητο να το κάνει, τότε είναι σίγουρος πως μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που όλοι οι σπουδαίοι και επιτυχημένοι άνθρωποι «κουβαλούν» ένα παρελθόν γεμάτο προβλήματα και δοκιμασίες.

Ανακαλύπτεις το νόημα της ζωής: Για να εκτιμήσεις το νόημα και τις χαρές της ζωής επιβάλλεται αρχικά να ζήσεις και τις δυσάρεστες. Άλλωστε πως θα καταλάβεις πόσο όμορφο συναίσθημα είναι αν δεν μπορείς να το συγκρίνεις με το άσχημο;

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *