Πόσο εχέμυθα είναι τα ζώδια

Πόσο εχέμυθα είναι τα ζώδια

Ζώδια και μυστικά

ΚΡΙΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ

Οι Κριοί συνηθίζουν μόλις σκεφτούν κάτι, να το ανακοινώνουν κιόλας. Έτσι, κατά λάθος πάντα, μπορεί να είναι η πηγή αποκαλύψεων πολλών μυστικών και, χωρίς να έχουν συνειδητοποιήσει τι έχουν πει, αναρωτιούνται γιατί βρίσκονται παρεξηγημένοι. Χρειάζεται, λοιπόν, πριν δουν να καταστρέφονται οι φιλικές τους σχέσεις, να είναι ΠΙΟ “μαζεμένοι” σε σχέση με αυτό που τους λέει κάποιος. Επίσης, να καλλιεργούν τη συνήθεια να ρωτάνε τους συνομιλητές τους, αν αυτό που τους πληροφορούν, είναι ήδη ευρύτερα γνωστό ή πρόκειται για μυστικό. Πάντως, αν πρόκειται για προσωπικό μυστικό, που φυσικά θέλουν ν’ αποκρύψουν, μπορεί να φτιάξουν το μοναδικό στο είδος του σενάριο. Στο οποίο, είναι βέβαιο ότι θα εμπεριέχεται η αλήθεια, αλλά θα είναι τόσο καμουφλαρισμένη, που ούτε το F.B.I. δε θα μπορεί να την αποκαλύψει.

 

ΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ

Οι Ταύροι δεν θα μαρτυρήσουν, ακόμα κι αν τους βάλουν στην πυρά. Όχι τόσο γιατί είναι μυστικοπαθείς, αλλά γιατί είναι υπερβολικά πεισματάρηδες. Αν, όμως, δουν ότι θίγονται τα συμφέροντά τους, τότε οι αποκαλύψεις γίνονται μ’ ένα μοναδικό τρόπο. Ξεκινούν με λεξούλες που βγαίνουν, τάχα, αδιάφορα από το στοματάκι τους, αλλά που κάνουν τους άλλους να προβληματίζονται και να ψάχνουν για την πλήρη αποκάλυψη. Έτσι, δημιουργείται μία γενικότερη σύγχυση κι εκείνοι, λίγο σαδιστικά, απολαμβάνουν την αγωνία των άλλων, κυρίως γιατί έδειξαν να είναι περίεργοι για τα προσωπικά τους πράγματα. Αν ωστόσο αντιληφθούν να δημοσιοποιείται το μυστικό που εμπιστεύτηκαν αποκλειστικά σε κάποιον, τότε ‘‘μαύρο φίδι’’ που τον έφαγε! Δεν θα βγουν μόνο τα δικά του μυστικά στη ‘‘φόρα’’, αλλά και όλων των προηγούμενων γενεών του.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ ΚΑΙ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ

Έτσι κι αλλιώς, οι Δίδυμοι είναι οι άνθρωποι που τους αρέσει να επικοινωνούν, να μιλάνε, να γράφουν, να περιφέρονται και να κάνουν, όχι κουτσομπολιό, αλλά την ευγενώς αναφερόμενη, κοινωνική κριτική. Έτσι, η γενικότερη εικόνα τους προς τα έξω, εμφανίζει τον άνθρωπο που δε μπορεί να κρατά μυστικά. Κι όμως, όταν θέλει να κρατήσει κάποιο, το περιφρουρεί με όλα τα μέσα που διαθέτει. Γίνεται ένας πραγματικός θεματοφύλακας. Αν ωστόσο, αντιληφθεί ότι αυτή η προσπάθειά του δεν εκτιμάται ή ότι έχει φτάσει στο ‘‘αμήν’’, διακυβεύοντας ένα σοβαρό προσωπικό κόστος, τότε αφήνει σταδιακά να διαρρεύσει το μυστικό. Αν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι δε συνετιστούν, τότε είναι ικανός ν’ αποκαλύψει ακόμα και τα μυστικά του κράτους, αλλά μ’ ένα καταπληκτικό τρόπο, που θα αφήνει μεν αιχμές, αλλά θα διαφυλάττει την ουσία του πράγματος, μέχρι να εξαντλήσει όλα τα όριά του.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ

Οι Καρκίνοι επιδιώκουν εκ πεποιθήσεως να είναι μυστικοπαθείς, αλλά όμως, είναι και από την φύση τους ευάλωτοι. Έτσι, αν συμβεί να τους αναστατώσει κάτι, είναι αμφίβολο αν θα καταφέρουν να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό, χάνοντας την ψυχραιμία τους. Εκεί, μεταξύ δακρύων και παραπόνων, αρχίζουν να αποκαλύπτονται και οι πιο κρυφές πτυχές της ζωής τους. Αφού, λοιπόν, δε μπορούν να κρατήσουν το δικό τους μυστικό, γεννάται το ερώτημα, θα μπορούν να κρατήσουν αυτών που τους εμπιστεύονται τα δικά τους; Παρ’ όλα αυτά, οι Καρκίνοι είναι ευαίσθητοι άνθρωποι κι αν κάποιος τους εκμυστηρευθεί το μυστικό του, θεωρούν ιδιαίτερη τιμή την εμπιστοσύνη που τους δείχνουν και θα προσπαθήσουν να φανούν αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης. Έτσι που, κι αν ακόμα πιεστούν, θα βγάλουν τον ηθοποιό που κρύβουν μέσα τους, για να παραπλανήσουν τον ακροατή τους.

 

ΛΕΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ

Ο Λέων είναι αρκετά υπερήφανος, ώστε ν’ αφήσει να κοινοποιούνται τα μυστικά του και ακόμα περισσότερο, αν πρόκειται για προσωπικά. Συχνά, προσπαθεί να τα συγκαλύψει, με μία ακατάσχετη φλυαρία. Δηλαδή, μπορεί να μιλάει για πολλά άσχετα πράγματα, ξεγλιστρώντας συστηματικά από αυτό που θέλει να κρύψει, είτε είναι δυσάρεστο είτε ευχάριστο. Όμως, και για τους Λέοντες όλα τα πράγματα έχουν τα χρονικά και τα συναισθηματικά τους όρια. Τα οποία, αν νιώσουν ότι εξαντλήθηκαν και έχουν πλέον φτάσει στο σημείο των αποκαλύψεων, είναι ικανοί να χρησιμοποιήσουν ακόμα και… ντουντούκες. Αν μάλιστα, μέσω των αποκαλύψεών τους, νιώσουν ότι θα πέσουν επάνω τους οι προσβολές της δημοσιότητας, τότε ακόμα περισσότερο οι μυστικές δεσμεύσεις πάνε περίπατο.

Διαβάστε Επίσης  Οι προβλέψεις για τα αισθηματικά σου αυτήν την εβδομάδα

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ

Αν θέλετε να κοιμάστε ήσυχοι, εμπιστευθείτε το μυστικό σας σε έναν Παρθένο, αλλά ζητήστε του προκαταβολικά να σας υποσχεθεί ότι θα είναι εχέμυθος. Τότε, ακόμα και στην κρεμάλα να τον οδηγήσουν, δε θα σας προδώσει. Μπορεί μάλιστα να βρει τρόπους να εξοντώσει τους συκοφάντες, για να ελαφρύνει τη θέση σας. Απόφθεγμα λοιπόν: οι Παρθένοι δεν αποκαλύπτουν και κατά συνέπεια το μυστικό θα είναι ‘‘αμπαρωμένο’’. Εδώ όμως, χρειάζεται και κάποια επιφύλαξη. Αν οι Παρθένοι δουν ότι κινδυνεύουν ή αρχίζουν να ζηλεύουν, επειδή οι ίδιοι δεν κατάφεραν να κάνουν πράγματα σαν αυτά που πέτυχε ο εκμυστηρευόμενός τους, μπορεί όχι απλώς να αποκαλύψουν το μυστικό, αλλά να φτάσουν και μέχρι βαθμού προδοσίας. Πάντως, για να ολοκληρώσουμε, η εχεμύθεια των Παρθένων περιορίζεται σε πράγματα ουσίας και όχι σε πράγματα του στιλ ‘‘μην πεις στον άντρα μου πόσο αγόρασα το καινούργιο μου συνολάκι’’!

 

ΖΥΓΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ

Οι Ζυγοί έχουν όλη την καλή διάθεση να κρατήσουν μυστικά, μόνο που συχνά-πυκνά τα θαλασσώνουν. Και προσέξτε το γιατί. Κατ’ αρχήν είναι άτομα ιδιαίτερα κοινωνικά και φυσικά επικοινωνιακά, και κατά δεύτερον, είναι άριστοι διπλωμάτες. Πιστεύουν λοιπόν ότι μπορούν να κρατούν μυστικά, αλλά κάποια στιγμή, αν το κρίνουν σκόπιμο, μπορεί να τα αποκαλύψουν, όχι σε στιλ κουτσομπολιού, αλλά ως γνώστες κάποιων πραγμάτων και με σκοπό να φανούν χρήσιμοι με τις γνώσεις τους! Η αλήθεια βέβαια βγαίνει σταδιακά και κατά κάποιο τρόπο, συγκαλυμμένη. Επίσης, δεν συνηθίζουν να παίρνουν τραγικό ύφος στις αποκαλύψεις. Είναι πάντα ψύχραιμοι και ίσως χαμογελαστοί, ακόμα κι όταν πρόκειται να αποκαλύψουν και το πιο οδυνηρό μυστικό. Όταν πρόκειται, όμως, για ένα δικό τους μυστικό, εκεί τα πράγματα είναι πολύ πιο αυστηρά. Εκεί, εφαρμόζουν το ‘‘μη μου τους κύκλους τάραττε”.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ

Εδώ μιλάμε για περίπτωση ‘‘σφίγγας’’. Το μυστικό του Σκορπιού δεν βγαίνει προς τα έξω, ούτε και με μπαρούτι. Είναι οι άνθρωποι που μπορεί να πάρουν το μυστικό τους και στην άλλη ζωή. Είναι όμως το ίδιο μυστικοπαθείς και με τα μυστικά των άλλων; Εδώ, μάλλον, χαλάει η συνταγή. Θα προσπαθήσουν βέβαια να φανούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους, αλλά μόνο αν πιστέψουν οι ίδιοι ότι αυτό που τους εκμυστηρεύονται είναι άκρως σοβαρό. Δηλαδή ότι από αυτό που πληροφορούνται δεν κινδυνεύει κάποιος τρίτος, που να είναι μάλιστα και κατά την άποψη του Σκορπιού στο επίπεδο του ‘‘κακομοίρη’’. Διαφορετικά (και ιδιαίτερα στην περίπτωση που νιώσουν ότι εμπαίζονται) το μυστικό που θα τους εμπιστευτεί κανείς μπορεί να γίνει η είδηση της ημέρας. Αλλά κι εκτός απ’ αυτό, αν δει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει πράγματα για προσωπικό του όφελος μέσα από αυτό που του αποκαλύπτει κάποιος… αντίο μυστικό!

 

ΤΟΞΟΤΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ

Ούτε με μια αναδρομή πίσω, στην εποχή των μαρτυρίων του Μεσαίωνα, δεν θα μπορέσει κάποιος να κάνει τον Τοξότη να ανοίξει το στόμα του, εφόσον πρόκειται για μυστικό. Η μόνη περίπτωση για να προδώσει ένας Τοξότης το μυστικό κάποιου άλλου, είναι να έλθει σε σοβαρή σύγκρουση μαζί του. Αν μάλιστα αυτός ο άλλος φανεί αχάριστος απέναντί του, όχι μόνο δεν θα βρει έλεος ως προς την ασφάλεια του μυστικού του, αλλά θα έχει υποστεί τέτοιες θανατηφόρες παραποιήσεις, που δεν θα μπορεί να σταθεί σε ‘‘χλωρό κλαρί’’. Για το δικό του μυστικό όμως, ο Τοξότης που είναι ο κύριος κάτοχός του εφαρμόζει το ρηθέν. ‘‘Σε πολλούς τέντωνε το αυτί σου, αλλά σε πολύ λίγους τη φωνή σου’’.

Διαβάστε Επίσης  Αυτά είναι τα 3 τυχερά ζώδια του Οκτωβρίου – Θα ζήσουν τέλειες στιγμές

 

ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ

Είναι σαφές ότι οι Αιγόκεροι με τον χαρακτήρα που έχουν, προσπαθούν να είναι έντιμοι απέναντι σ’ αυτούς που τους εκμυστηρεύονται τα μυστικά τους και όχι μόνο. Προκειμένου να βοηθήσουν μια κατάσταση, μέχρι και τον συνήγορο του διαβόλου μπορεί να κάνουν. Αν όμως, διατρέχουν τον κίνδυνο να εκτεθούν κοινωνικά, οικογενειακά ή επαγγελματικά, τότε καταστρατηγείται η εχεμύθειά τους και επιδίδονται σε αποκαλύψεις, περιγράφοντας και τις πιο ασήμαντες λεπτομέρειες. Όμως, υπάρχει και το ερώτημα πόσο καλά μπορούν να κρατήσουν τα δικά τους μυστικά. Μάλλον δεν μπορούν, γιατί συνήθως γίνονται διαρροές και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ και υπό τη μορφή του «κους-κους». Έτσι, αν οι Αιγόκεροι θέλουν να κοιμούνται ήσυχοι, θα πρέπει ν’ αποφεύγουν τόσο τις δικές τους εκμυστηρεύσεις, όσο και των άλλων.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ

Οι Υδροχόοι στο θέμα «μυστικό» έχουν λόγο, εντιμότητα και αξιοπρέπεια. Είναι αυτοί που πιστεύουν, κατά τη λαϊκή ρήση: “Το να λες το μυστικό του άλλου είναι προδοσία και το να λες το δικό σου είναι βλακεία”. Έτσι, το δικό τους μυστικό μπορεί να είναι καλά φυλαγμένο για χρόνια. Κι αν θεωρούν σκόπιμο, είναι ικανοί να το πάρουν μαζί τους και στην άλλη ζωή. Κι επειδή οι Υδροχόοι δεν πιστεύουν στην θεωρία των δύο μέτρων και των δύο σταθμών, είναι αυτονόητο ότι θα τηρήσουν την ίδια τακτική και στα μυστικά των άλλων. Ακόμα και από τη φύση του να ‘ναι φλύαρος ο Υδροχόος, δεν θα μιλήσει, τελεία και παύλα! Όχι πάντως γιατί είναι μυστικοπαθής, ούτε γιατί όπως προαναφέρθηκε είναι στη μέση η αξιοπρέπεια, αλλά γιατί από ένστικτο ξέρει να προστατεύεται από την ‘‘κακιά ώρα’’, η οποία είναι άγνωστο σε τι περιπέτειες μπορεί να τον εμπλέξει.

 

ΙΧΘΥΣ ΚΑΙ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ

Το ερώτημα είναι: οι Ιχθύς πράγματι δεν επιθυμούν να λένε ψέματα, ή μήπως τα αποφεύγουν, επειδή δεν θέλουν να προσθέτουν κι άλλες σκοτούρες στο κεφάλι τους; Πάντως, τα μυστικά τα αποφεύγουν όπως ‘‘ο διάβολος το λιβάνι’’, διότι νιώθουν αδυναμία να μην αποκαλύψουν το μυστικό τους, αν ερωτηθούν. Μπορεί αρχικά να βρουν διάφορες υπεκφυγές, όμως ξαφνικά μπορεί να νιώσουν την ανάγκη, προκειμένου να απαλλαγούν από αυτόν το βραχνά, να το αποκαλύψουν, κι ας γίνει ό,τι γίνει. Άλλωστε, αυτοί οι άνθρωποι και να θέλουν να κρυφτούν, προδίδονται από την έκφραση του προσώπου τους. Έτσι, όσο κι αν ελιχθούν ή καταφύγουν σε διάφορα τεχνάσματα, κάτι γίνεται τελικά, που τους προδίδει. Κι αυτό φυσικά το γνωρίζουν οι ίδιοι περισσότερο από τους άλλους. Τι γίνεται όμως που οι Ιχθύες είναι καλοί, χρυσοί και άγιοι, αλλά ταυτόχρονα και πολύ περίεργοι; Περιέργεια και στόμα κλειστό δεν συμβιβάζονται… συνεπώς δε μπορούμε να μιλάμε και για εχεμύθεια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *