ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΟΧΙΤΙΔΑ

Η Βρογχίτιδα μπορεί να προκληθεί σε δύο μορφές, δηλαδή οξείες και χρόνιες. Η οξεία βρογχίτιδα διαρκεί συνήθως για μία έως τρεις εβδομάδες. Από την άλλη πλευρά, η χρόνια βρογχίτιδα διαρκεί για τρεις μήνες έως δύο έτη, και συνήθως απαιτεί τακτική ιατρική θεραπεία, καθώς είναι μια σοβαρή μακροχρόνια διαταραχή.

Αιτίες της βρογχίτιδας

Αυτή η αναπνευστική νόσος είναι κατά κύριο λόγο προκαλείται από τα βακτήρια ή ιούς που ερεθίζουν τους βρογχικους σωλήνων. Μερικές άλλες αιτίες αυτού πάθηση έχουν ως εξής:
Αλλεργία
Λοιμώξεις
Βήχας και κρύο
Αλλαγές στην ατμόσφαιρα
κάπνισμα
ρύπανση

Συμπτώματα της βρογχίτιδας

Τα κοινά συμπτώματα που βιώνουν οι ενήλικες και τα παιδιά είναι ο πόνος στο στήθος ή σφίξιμο στο στήθος, επιπλοκές στην αναπνοή, βήχα στους βλεννογόνους (πρασινωπό ή κιτρινωπό), πυρετό, μυαλγία, ρινική συμφόρηση, και κόπωση.
Αρχικά διορθωτικά μέτρα για Βρογχίτιδα
Για τη θεραπεία της βρογχίτιδας, οι άνθρωποι συχνά προσπαθούν με φάρμακα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές θεραπείες για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της βρογχίτιδας.

1. Μέλι

Η αντι-ιική, καθώς και οι αντιβακτηριακές ιδιότητες του μελιού θεωρούνται χρήσιμα για τη θεραπεία της βρογχίτιδας. Το μέλι βοηθά να απαλύνει το λαιμό. Επιπλέον, χτίζει επίσης ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μέλι με διάφορους τρόπους, όπως:
Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα κανονικό φλιτζάνι του τσαγιού.
Προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι με μια πρέζα μαύρο πιπέρι, φρέσκια ​​πάστα τζίντζερ, και 1-2 σκελίδα σκόρδο σε σκόνη. Καταναλώστε αυτήν την πάστα για να αποκρούσει την αίσθηση καψίματος.
Για να μειωθεί η φλεγμονή του φάρυγγα και της κυκλοφοριακής συμφόρησης, προσθέστε μερικές σταγόνες λεμονιού σε ζεστό νερό. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε αυτό και να πιείτε το
Κόβουμε το κρεμμύδι σε ένα πιάτο ή μπολ και καλύψτε το με μέλι. Αφήστε μια μέρα Τώρα, αφαιρέστε τις φέτες κρεμμυδιού και πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι τέσσερις φορές την ημέρα για να πάρετε άμεση ανακούφιση.

2. Ρίγανη έλαιο

Προκειμένου να μειωθεί ο πόνος και ο βήχας, η ρίγανη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια φυσική θεραπεία. Ένα άτομο που πάσχει από βρογχίτιδα πρέπει να βάλετε μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο ρίγανης κάτω από τη γλώσσα του ή της. Χρησιμοποιήστε αυτό το φάρμακο μία φορά την ημέρα για να θεραπεύσει σοβαρή βήχα ή δύσκολη αναπνέουμε.

3. Αλάτι με νερό

Αλμυρό νερό έχει τη δυνατότητα να διακόψει μέσω των βλεννογόνων που προκαλεί ερεθισμό στις ευαίσθητες βρογχικό μεμβράνες. Καταπραΰνει επίσης τον ερεθισμένο λαιμό. Προσθέστε λίγο αλάτι σε ζεστό νερό και ανακατέψτε καλά. Τώρα, κάνετε γαργάρες με αυτό το ζεστό αλμυρό νερό 3-4 φορές την ημέρα.
Σημείωση: Είναι πολύ σημαντικό να προστεθεί η σωστή ποσότητα του άλατος σε ζεστό νερό, καθώς το υπερβολικό αλάτι μπορεί να οδηγήσει σε αίσθηση καψίματος στο λαιμό. Από την άλλη πλευρά, πολύ λιγότερο αλάτι δεν θα λειτουργήσει αποτελεσματικά.

4. Ginger

Για Το ανοσοποιητικό και οι αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες του τζίντζερ όχι μόνο θα βοηθήσει τη θεραπεία αλλά και τον πόνο και την φλεγμονή των βρόγχων.
Ετοιμάστε ένα μείγμα προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, σκόνη τζίντζερ, και γαρίφαλο. Προσθέστε μια μικρή ποσότητα από αυτό το μείγμα μέσα στο γάλα ή το μέλι για τρεις φορές την ημέρα για ανακούφιση.
Ετοιμάστε μια σκόνη τζίντζερ έδαφος, γαρύφαλλα και την κανέλα. Προσθέστε το μισό κουταλάκι του γλυκού αυτού του μίγματος σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Πιείτε το μίγμα Για να πάρει την ανακούφιση, δοκιμάστε αυτήν την θεραπεία για μερικές ημέρες.
Για άμεση ανακούφιση, μπορείτε επίσης να προετοιμάσουν τσάι από βότανα. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού κάθε ένα από μαύρο πιπέρι και σκόνη τζίντζερ σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό. Αφήστε το να απότομες για λίγα λεπτά. Μετά από λίγο, προσθέτουμε το μέλι σε αυτό και ανακατεύετε καλά. Πίνετε αυτό το τσάι δύο φορές την ημέρα.

5. Χυμός πορτοκαλιού

Το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Προτείνεται να καταναλώνουν αφθονία της βιταμίνης C για την οικοδόμηση ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος. Για τη θεραπεία της βρογχίτιδας, χυμοί φρούτων είναι οι καλύτερες θεραπείες στο σπίτι. Χυμός πορτοκαλιού δεν προσφέρει μόνο τα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, αλλά καταπραΰνει επίσης την φλεγμονή του φάρυγγα.
Χυμός πορτοκαλιού μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με αμύγδαλα για την ανακούφιση του πονόλαιμο. σε μισό κουταλάκι του γλυκού φρέσκα αμύγδαλα προσθέστε στο χυμό πορτοκαλιού. Πίνετε αυτό το βράδυ.

Διαβάστε Επίσης  ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 5-6-7

6. Κουρκουμη

Για την ανακούφιση του βήχα σε βρογχίτιδα, η κουρκούμη είναι η καλύτερη φυσική θεραπεία. Οι αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες της κουρκούμη τραβήξτε προς τα έξω την περίσσεια βλέννας, η οποία προσφέρει τελικά ανακούφιση. Για το σκοπό αυτό, είστε υποτίθεται για να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη σκόνη σε ένα ποτήρι γάλα. Ανακατέψτε καλά και το βράζουμε για κάποιο χρονικό διάστημα. Πιείτε το ζεστό μείγμα δύο ή τρεις φορές την ημέρα. Για την αποτελεσματική αποτελέσματα, δοκιμάστε σε άδειο στομάχι.
Σημείωση-Οι άνθρωποι που πάσχουν από έλκος του στομάχου, πέτρες της χοληδόχου κύστης, του αποφρακτικού ίκτερου, υπεροξείδια, κ.λπ. δεν θα πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το φάρμακο.

7. Σκόρδο

Το σκόρδο είναι μία από τις φυσικές θεραπείες για τη θεραπεία της οξείας βρογχίτιδας. οι αντι-ιικές και αντιβιοτικές ιδιότητες του σκόρδου στην θεραπεία της βρογχίτιδας Θα πρέπει να πάρετε 3 φρέσκες σκελίδες σκόρδο. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα σωστά. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα κομμάτια σε ένα ποτήρι γάλα. Βράζουμε το γάλα για κάποιο χρονικό διάστημα και πιείτε το ζεστό πριν πάτε για ύπνο.

8. λαδι ευκαλιπτου

Έλαιο ευκαλύπτου είναι πολύ αποτελεσματική θεραπεία για τη βρογχίτιδα. Χρησιμοποιήστε το σε θεραπεία με ατμό για να μαλακώσει τη βλέννα. Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες του ελαιου θα θεραπεύσει το αίσθημα καύσου και τον ερεθισμένο λαιμό. Προσθέστε μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου σε νερό που βράζει. Στη συνέχεια, καλύψτε το κεφάλι σας με μια πετσέτα και εισπνεύστε τον ατμό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πετρέλαιο δέντρων τσαγιού ή έλαιο πεύκου, επίσης, στη θέση του ελαίου ευκαλύπτου.
Εναλλακτικά, το έλαιο ευκαλύπτου μπορεί να εφαρμοστεί στο στήθος άμεσα. Αυτό θα βοηθήσει την ορθή λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος και επίσης να διώξουν την περίσσεια βλέννα.

9. Epsom αλατι

Για να πάρει την ανακούφιση των συμπτωμάτων της βρογχίτιδας, ιδιαίτερα οξεία βρογχίτιδα, το αλάτι Epsom στο μπάνιο είναι πολύ αποτελεσματικό Προσθέστε 1 ½ κιλό από Epsom αλάτι στο ζεστό νερό του μπάνιου. Βυθιστείτε για μισή ώρα μέσα στο νερό λίγο πριν πάτε για ύπνο κάθε βράδυ, αν πάσχετε από οξεία βρογχίτιδα. Εάν αντιμετωπίζετε χρόνια βρογχίτιδα, το κάνετε δύο φορές την ημέρα.
10. Κρεμμύδι
Οι αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες του κρεμμυδιού καταπραΰνει τη φλεγμονή και τον πόνο του λαιμού. Το άτομο που πάσχει από βρογχίτιδα περνει για πρόσληψη ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό πρώτες κρεμμύδι με άδειο στομάχι κάθε πρωί. Μπορείτε επίσης να έχετε ακατέργαστο κρεμμύδι σε σαλάτα ή χρησιμοποιήστε το κρεμμύδι, στο μαγείρεμα.

11. Σουσάμι

Οι σπόροι του σουσαμιού έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες που θεραπεύουν αποτελεσματικά βρογχίτιδα. Ανακουφίζει τον πόνο στο στήθος. Για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της βρογχίτιδας, ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού με λιναρόσπορο, σουσάμι και μέλι. Προσθέστε μια μικρή ποσότητα από το κοινό αλάτι. Συνδυάστε αυτό το μείγμα σωστά και να καταναλώνουν καθημερινά πριν από τον ύπνο. Σουσάμι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με νερό βρύσης. Ανακατέψτε μισό κουταλάκι του γλυκού ξηρό σουσάμι σκόνη σε δύο κουταλιές της σούπας νερό και καταναλώνουν καθημερινά.

12. Λεμόνι

Δεδομένου ότι το λεμόνι είναι πλούσιο σε ιδιότητες των εσπεριδοειδών, βοηθά το ένα να απαλλαγούμε από βρογχίτιδα. Βράζουμε ένα φλιτζάνι νερό και τρίψτε ένα κουταλάκι του γλυκού φλούδα λεμονιού σε αυτό. Απότομες για λίγα λεπτά.
Μπορείτε επίσης να βράσετε μια φέτα λεμόνι. Σουρώνουμε το νερό σε ένα φλιτζάνι και πιείτε το.
Για τη θεραπεία του πονόλαιμο, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Ανακατέψτε καλά και να κάνετε γαργάρες με αυτό.

13. Νερό

Είναι πολύ απαραίτητο για να κρατήσει το σώμα σας ενυδατωμένο, όταν πάσχετε από βρογχίτιδα. Συνιστάται να έχουν τουλάχιστον 10 ποτήρια νερό την ημέρα. Μπορείτε επίσης να έχετε χυμούς λαχανικών και φρούτων. Εναλλακτικά, προσθέστε μια μικρή ποσότητα μέλι και μερικές σταγόνες λεμονιού σε ένα ποτήρι νερό. Ανακατέψτε το μείγμα καλά και πιείτε το νωρίς το πρωί.
Σημείωση-Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ ή η καφεΐνη, που οδηγεί σε απώλεια υγρών και κάνει τα βλέννα πιο σκληρή για να εξαχθεί.

Διαβάστε Επίσης  H «Λευκή Χήρα» ετοιμάζει τρομοκρατικό χτύπημα σε Ελλάδα και Κύπρο

14 ζεστό τσαι

Μία από τις φυσικές θεραπείες για να απαλλαγούμε από βρογχίτιδα είναι ζεστό Για την προετοιμασία ζεστών τσαγιων, βράστε λίγο νερό. Τοποθετήστε ένα φακελάκι τσάι σε αυτό. Αφήστε για 5-10 λεπτά. Προσθέστε μια πρέζα κανέλα σε σκόνη, το μέλι, και το αλκοόλ σε αυτό. Ανακατέψτε το μείγμα καλά και πιείτε το για να απαλύνει το κάψιμο στο λαιμό σας.

15 Μουστάρδα

Υπάρχουν πολλά μπαχαρικά που βοηθούν τη θεραπεία της βρογχίτιδας. Προσθέστε τα ξηρά μουστάρδα και το αλεύρι σε μία αναλογία 1: 4. Ανακατεύετε καλά προσθέτοντας αρκετό νερό για να κάνει μια ρινική αλοιφή. Απλώστε λίγο ελαιόλαδο στο στήθος. Τώρα, απλώστε το μείγμα της μουστάρδας σε ένα καθαρό μουσελίνα ή σφουγγαράκι. Απλώστε το στο στήθος. Βεβαιωθείτε ότι η πάστα δεν είναι πολύ ζεστη Διαφορετικά, μπορεί να κάψει το δέρμα σας. Τοποθετήστε μέχρι να κρυώνει.

ΒΟΤΑΝΑ

16. Σπανάκι

Το σπανάκι είναι επίσης μία από τις αποτελεσματικές θεραπείες για την ασθένεια αυτή. Προσθήκη μικρής ποσότητας σπανάκι (νωπό) σε ένα ποτήρι νερό. Προσθέστε ½ κουταλιά μέλι για να το και πιείτε το.

17. δάφνη

Δάφνη είναι ένα από τα απλούστερα φυτικά θεραπείες για τη βρογχίτιδα. Μπορεί να ληφθεί ως τσάι. Για να προετοιμάσει το τσάι, θερμάνετε ένα φλιτζάνι νερό μέχρι να αρχίζει να βράζει. Πάρτε ένα φρέσκο ​​φύλλο δάφνης και το βάζουμε σε βραστό νερό. Αφήστε για μερικά λεπτά.
Μια άλλη επιλογή είναι να απορροφούν τα φύλλα δάφνης σε ζεστό νερό. Εφαρμόστε το ως κατάπλασμα στο στήθος. Καλύψτε το στήθος με μια πετσέτα. Ξαναζεστάνετε όποτε κρυώσει.

18. Θυμάρι

Για να απαλλαγείτε από βλέννα και να ενισχύσει τους πνεύμονες, το θυμάρι είναι ένα από τα καλύτερα βότανα με αντιβακτηριακές ιδιότητες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καρύκευμα. Μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε το τσάι προσθέτοντας μισό κουταλάκι του γλυκού θυμάρι σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό. Προσθέστε λίγο μέλι σε αυτό για τη γλύκανση.
Έλαιο θυμαριού μπορεί επίσης να είναι πολύ αποτελεσματικό, αν χρησιμοποιηθεί σε αραιωμένη μορφή. Αραιώστε το με την προσθήκη ελαιόλαδου (η αναλογία ελαιόλαδο και θυμάρι ελαιο θα πρέπει να είναι 2: 1). Τρίψτε το μείγμα στο στήθος για την αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

19. Θρούμπι

βότανο που χρησιμοποιείται για να απαλλαγούμε από τη βλέννα. Πάρτε ένα φλιτζάνι βραστό νερό. Προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού θρούμπι σε αυτό. Πίνετε κάθε μέρα για να θεραπεύσει τη βρογχίτιδα.

20. σπαθοχορτο

21. Γλυκόριζα

Γλυκόριζα τσάι είναι ένα θεραπευτικό φάρμακο για φλεγμονή του φάρυγγα. Προσθέστε τις ρίζες γλυκόριζας σε βραστό νερό. . Πίνετε 1-2 φλιτζάνια την ημέρα. Αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριδιακές και αντι-ιικές ιδιότητες μειώνουν το οίδημα ως αποτέλεσμα οφείλεται σε βρογχίτιδα.

23 Αιθέρια Έλαια

Πολλά αιθέρια έλαια όπως το δέντρο τσαγιού, λεβάντα, γλυκάνισο, δενδρολίβανο, μέντα, κυπαρίσσι και έλαια ευκαλύπτου είναι θαυμάσια θεραπεία στο σπίτι για τη βρογχίτιδα. Πάρτε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι μεταφορέα (jojoba, αμύγδαλο, κλπ) και προσθέστε 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο γλυκάνισου σε αυτό. Κάντε μασάζ στο λαιμό και το στήθος σας με αυτό το λάδι και βάλτε μια ζεστή πετσέτα για την πληγείσα περιοχή.

Προληπτικά μέτρα

Κάποιος πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω αναφέρονται τα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή της βρογχίτιδας:
Πίνετε άφθονο νερό.
Αποφύγετε το κάπνισμα.
Αποφύγετε την επαφή με τα αρωματικά κεριά, αποσμητικά χώρου, κλπ
Για να προσθέσετε υγρασία στον αέρα, χρησιμοποιήστε υγραντήρες.
Πάρτε επαρκή ανάπαυση.
Φάτε αμύγδαλα σε οποιαδήποτε μορφή, δηλαδή, με επικάλυψη σοκολάτας ή καραμέλα με επικάλυψη.
Αποφύγετε τους ατμοσφαιρικους ρύπους

http://www.bioathens.com/vrochitida/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *