Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ξεπεράσουμε έναν χωρισμό;

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ξεπεράσουμε έναν χωρισμό;

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ξεπεράσουμε έναν χωρισμό;

Ο χρόνος επουλώνει τις πληγές, λένε, αλλά όσοι έχουν χωρίσει πρόσφατα θέλουν να μάθουν ακριβώς πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να αισθανθούν και πάλι όπως πριν.

Μετά από ένα επίπονο χωρισμό μπορεί να χάσουμε την όρεξή μας για φαγητό, τη διάθεσή μας να δούμε του φίλους μας, να πάμε στη δουλειά και να κάνουμε όλα αυτά που μας ευχαριστούν. Για αυτό είναι εύλογο να αναρωτιόμαστε πότε θα αρχίσουμε να αισθανόμαστε καλύτερα. Κάποιοι λένε ότι χρειάζεται ο μισός χρόνος από όσο διήρκεσε η σχέση για να επουλωθούν οι πληγές του χωρισμού κι άλλοι λένε ότι ένας μήνας αρκεί.

Διαβάστε Επίσης  8 μύθοι γύρω από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα

Κάθε χωρισμός είναι διαφορετικός και γενικά δεν υπάρχει κάποια μαγική φόρμουλα που καθορίζει το διάστημα ‘πένθους’ μετά από ένα χωρισμό. Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Positive Psychology ξεκαθάρισε λίγο το τοπίο, δίνοντας κατά μέσο όρο τον χρόνο που χρειάστηκαν οι 155 συμμετέχοντες για να ξεπεράσουν έναν χωρισμό.

Σε ποσοστό 71% οι νεαροί που συμμετείχαν στην έρευνα χρειάστηκαν 3 μήνες για να αρχίσουν να βλέπουν τη θετική πλευρά του χωρισμού. Μετά από 11 εβδομάδες μπορούσαν να σκεφτούν το μέλλον και να βάλουν νέους στόχους για την προσωπική τους ζωή.

Διαβάστε Επίσης  5 εύκολοι τρόποι για να μηδενίσετε την απόσταση!

Κι ενώ πολλοί θεωρούν ότι αυτοί που θέλουν τον χωρισμό πληγώνονται λιγότερο από όσους δυσκολεύονται να το αποδεχτούν, η έρευνα έδειξε ότι ενώ αυτοί που προτείνουν τον χωρισμό έχουν περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούν ψυχολογικά, χρειάζονται περίπου τον ίδιο χρόνο για να ξεπεράσουν τον χωρισμό και να αποδεχτούν ότι ανοίγει ένα καινούριο κεφάλαιο στη ζωή τους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *