Απώλεια βάρους: Ποια είναι ακριβώς η λειτουργία των θερμίδων

Απώλεια βάρους: Ποια είναι ακριβώς η λειτουργία των θερμίδων

Απώλεια βάρους: Ποια είναι ακριβώς η λειτουργία των θερμίδων

Όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος, η πρώτη αλλαγή που χρειάζεται να κάνουμε είναι να μειώσουμε τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε κάθε μέρα. Μια πρόσφατη έρευνα μελέτησε σε μεγαλύτερο βάθος ακριβώς αυτόν τον ισχυρισμό.

Συγκεκριμένα, Ισπανοί ερευνητές συμπέραναν ότι μπορούμε να ενισχύσουμε τις προσπάθειες απώλειας βάρους κατά 25%, ανάλογα με τον τρόπο που κατανέμουμε τις θερμίδες μας μέσα στην ημέρα. Η μελέτη βασίστηκε στην μεσογειακή διατροφή και οι συμμετέχοντες κατανάλωναν καθημερινά 600 θερμίδες λιγότερες. Το 55% των θερμίδων τους προερχόταν από υδατάνθρακες, το 30% από λιπαρά και το 15% από πρωτεΐνες με 30 γραμμάρια φυτικών ινών.

Μετά το πέρας τριών μηνών, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν το 70% των θερμίδων τους μέχρι και το μεσημεριανό έχασαν 8.160 κιλά σε σχέση με εκείνους που λάμβαναν το 55% των θερμίδων τους μέχρι το μεσημεριανό, οι οποίοι έχασαν 6.350 κιλά. Με αυτό τον τρόπο, κατάφεραν να χάσουν περισσότερο λίπος επίσης και το σώμα τους χρησιμοποιούσε αποτελεσματικότερα την ινσουλίνη, συμβάλλοντας στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να ελαττώσετε το αλάτι από τα πιάτα σας

Έτσι λοιπόν αν θέλετε να χάσετε βάρος, χρειάζεται να καταναλώνετε το 70% των συνολικών θερμίδων της μέρας σας στο πρωινό, στο σνακ και στο μεσημεριανό και το υπόλοιπο 30% στο απογευματινό σνακ και στο βραδινό. Εκτός από την εξισορρόπηση των θερμίδων, οι ερευνητές προτείνουν να ακολουθούμε μεσογειακή διατροφή, αφού με αυτό τον τρόπο θα μειώσουμε τις θερμίδες με υγιεινό τρόπο:

– Χρησιμοποιούμε κυρίως ελαιόλαδο και άλλα λάδια φυτικής προέλευσης αντί για ζωικό λίπος

Διαβάστε Επίσης  Ανθυγιεινές τροφές: Οι ολέθριες επιπτώσεις τους στο ανοσοποιητικό

– Καταναλώνουμε περισσότερα ψάρια, λιγότερο κοτόπουλο και ακόμα λιγότερο κόκκινο κρέας, όπως μοσχάρι

– Μειώνουμε τη χρήση γαλακτοκομικών προϊόντων και προτιμάμε με λίγα ή και καθόλου λιπαρά

– Συμπεριλαμβάνουμε τροφές με φυτικές ίνες, φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και δημητριακά ολικής αλέσεως.

– Η μεσογειακή διατροφή δεν στηρίζεται σε κατεψυγμένα προϊόντα, αλλά κυρίως στην κατανάλωση των φρούτων και λαχανικών εποχής. Τέλος, τα γεύματά της είναι φρέσκα και όχι επεξεργασμένα. Γι’ αυτό αποφύγετε τα περισσότερο επεξεργασμένα τρόφιμα, καθώς περιέχουν χημικά, μα κυρίως ζάχαρη και αλάτι που αυξάνουν κατευθείαν τις θερμίδες.

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *