Φυσικό κερί αποτρίχωσης από ζάχαρη

Φυσικό κερί αποτρίχωσης από ζάχαρη

Φυσικό κερί αποτρίχωσης από ζάχαρη

Η αφαίρεση της τρίχας με τη ζάχαρη είναι μια διάσημη τεχνική που έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιούνταν ανέκαθεν στη Μέση Ανατολή και, με την πάροδο των χρόνων, έχει γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο επειδή είναι άκρως αποτελεσματική.

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους το κερί της ζάχαρης έχει γίνει τόσο δημοφιλές είναι ότι χρησιμοποιεί φυσικά συστατικά, χωρίς πρόσθετα και, εκτός από το ότι μας βοηθά να απαλλαγούμε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, βοηθά επίσης στην υγεία του δέρματος και το κάνει πιο λείο. Ακόμα περισσότερο, όποιος έχει δοκιμάσει αυτή τη μέθοδο μπορεί σίγουρα να πει ότι είναι λιγότερο επώδυνη από ότι άλλες μέθοδοι αποτρίχωσης και είναι πραγματικά φθηνή.

Πώς μπορώ να φτιάξω στο σπίτι μου κερί αποτρίχωσης με ζάχαρη;

Το να φτιάξετε κερί αποτρίχωσης με ζάχαρη στο σπίτι είναι μια αρκετά απλή διαδικασία, και το καλύτερο στοιχείο για αυτό είναι ότι δεν παίρνει σχεδόν καθόλου χρόνο. Με το κερί που θα φτιάξετε, μπορείτε να αφαιρέσετε τις τρίχες από τα πόδια σας, τις μασχάλες, τα φρύδια και ακόμη και την ευαίσθητη περιοχή του μπικίνι σας, η οποία θα πρέπει να φροντίζεται πολύ απαλά δεδομένης της ευαίσθητης φύσης.

Συστατικά

2 φλιτζάνια ζάχαρη.
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.
3 κουταλιές της σούπας νερό.

Προετοιμασία

Η προετοιμασία για το κερί αποτρίχωσης μας με τη ζάχαρη είναι αρκετά παρόμοια με τον τρόπο που θα προετοιμάσετε ένα σιρόπι για να προσθέσετε σε οποιοδήποτε επιδόρπιο. Το μόνο διαφορετικό εδώ είναι ότι δεν θα πρέπει να είναι πάρα πολύ πυκνό. Προσθέστε τα τρία συστατικά σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμότητα μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να βράζει για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να επιτύχετε μια πυκνή υφή.

Διαβάστε Επίσης  Μάσκα με αγγούρι, αλόη βέρα και έλαιο καρύδας, για να μειωθούν οι ρυτίδες έκφρασης

Αν θέλετε να μάθετε αν το κερί σας είναι έτοιμο, θα πρέπει να κοιτάξετε προσεκτικά το χρώμα του. Θα έχει γίνει τέλειο όταν θα είναι ελαφρώς χρυσό, αλλά όχι σκούρο. Αν το βράσετε για πάρα πολλή ώρα, η ζάχαρη μπορεί να καεί. Μόλις είστε βέβαιοι ότι το μείγμα σας είναι έτοιμο, απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε στο να κρυώσει, αλλά όχι πάρα πολύ, διότι μπορεί να γίνει πολύ σκληρό και να μη μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Όταν το ελέγξετε και δεν είναι πολύ ζεστό και έχει μια αρκετά κολλώδη υφή, τότε είναι έτοιμο για χρήση.

 

Πώς μπορώ να εφαρμόσω το κερί αποτρίχωσης από ζάχαρη;

 

Πριν από την εφαρμογή του κεριού αποτρίχωσης, είναι πολύ σημαντικό να καθαρίσετε την περιοχή από την οποία θα αφαιρέσετε τις τρίχες, έτσι ώστε το κερί να μπορεί να κολλήσει στο δέρμα. Ίσως επίσης να θέλετε να βάλετε λίγο αμυγδαλέλαιο στα χέρια σας, έτσι ώστε το κερί να μην κολλάει πάνω τους συνέχεια. Μόλις είστε έτοιμοι, εφαρμόστε το κερί προς τη φορά των τριχών, πιέστε προς τα κάτω, και στη συνέχεια τραβήξτε απότομα προς την αντίθετη φορά για να αφαιρέσετε τις τρίχες.

Διαβάστε Επίσης  Μυστικά ομορφιάς από το Μεξικό: Τσίλι για υγιή μαλλιά

Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα ωραίο, λείο, και χωρίς τρίχες δέρμα. Όσο περισσότερο εφαρμόζετε αυτή τη μέθοδο και κάνετε πρακτική, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα λαμβάνετε.

Ποια είναι τα οφέλη του να φτιάχνω το δικό μου κερί αποτρίχωσης στο σπίτι;

Αν και η αποτρίχωση με κερί μέλισσας είναι μια πολύ γνωστή και αποτελεσματική τεχνική, το κερί αποτρίχωσης με βάση τη ζάχαρη σας προσφέρειμια σειρά από οφέλη που η αποτρίχωση με κερί μέλισσας δεν έχει.

Δεδομένου ότι αυτό το κερί εφαρμόζεται σε θερμοκρασία δωματίου, δεν διατρέχετε τον κίνδυνο να καείτε.
Δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις ή ερεθισμό.
Μειώνει τον κίνδυνο της ανάπτυξης των τριχών προς τα μέσα, γεγονός το οποίο είναι μία από τις αιτίες που δημιουργούν ενοχλητικές κύστες στο δέρμα.
Είναι ιδιαίτερα βολικό για τις γυναίκες με ξηρό δέρμα, διότι προσφέρει μια εξαιρετικά απαλή αίσθηση.
Δεν κολλάει εντελώς στο δέρμα και είναι εύκολο να απομακρυνθεί με νερό.
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τα περισσότερα από τα συστατικά στο σπίτι και είναι όλα πολύ οικονομικά.
Δεν απαιτείται η χρήση χημικών ουσιών ή ενώσεις που ερεθίζουν ή που ενδέχεται να προκαλέσουν αντιδράσεις στο δέρμα σας.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *