Πώς θα απαλλαγείς από τα μαύρα στίγματα

Πώς θα απαλλαγείς από τα μαύρα στίγματα

Τα μαύρα στίγματα αποτελούν χωρίς αμφιβολία τον εφιάλτη πολλών γυναικών και η αλήθεια είναι πως δύσκολα μπορεί να απαλλαγεί κανείς από αυτά. Παρόλα αυτά, χρησιμοποιώντας τα αγαθά της φύσης, μπορείς να βελτιώσεις την όψη του προσώπου σου, χωρίς να κάνεις ριζικές παρεμβάσεις.

Λεμόνια

Τα λεμόνια,χάρη στο κιτρικό οξύ που εμπεριέχουν, καθαρίζουν την επιδερμίδα, καταπολεμώντας την λιπαρότητα και τα μαύρα στίγματα. Κόψε λοιπόν μια φέτα λεμονιού και τρίψε την στο πρόσωπο σου για λίγη ώρα.

Μαϊντανός
Ως φυσικό στυπτικό ο μαϊντανός τραβά αποτελεσματικά τις τοξίνες, απομακρύνει τις βρομιές και τις ακαθαρσίες, ενώ απελευθερώνει την επιδερμίδα από τους διεσταλμένους πόρους. Βράσε λοιπόν λίγο νερό και τοποθέτησε σε αυτό φρεσκοπλυμένο μαϊντανό. Άφησε τον να μουλιάσει και, αφού το νερό κρυώσει, βύθισε μία πετσέτα στο μπολ. Στην συνέχεια τοποθέτησε την επάνω στο πρόσωπό σου για 10-15 λεπτά.

Διαβάστε Επίσης  Μαγειρική σόδα για ξεκούραστα πόδια στο λεπτό!

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι μια αποτελεσματική θεραπεία τόσο για τα μαύρα στίγματα όσο και για τα σπυράκια της ακμής. Βοηθάει στον καθαρισμό του δέρματος από τη βρωμιά αλλά και τα υπολείμματα καλλυντικών προϊόντων.

Ανακάτεψε δύο κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα με νερό για να δημιουργήσεις μια πάστα. Εφάρμοσε την πάστα επάνω σε όλη την περιοχή του προσώπου σου και κάνε απαλό μασάζ. Άφησε το να στεγνώσει για λίγα λεπτά πριν το ξεβγάλεις με ζεστό νερό. Επανάλαβε αυτή τη θεραπεία μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Διαβάστε Επίσης  O Μarc Jacobs ενώνει τις δυνάμεις τους με την Anna Sui για μια limited edition συλλογή

Κανέλα

Η κανέλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αφαιρέσεις ή και να αποτρέψεις την εμφάνιση των μαύρων στιγμάτων.

Ανάμιξε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας και μέλι για να σχηματίσεις μια παχύρρευστη πάστα. Εφάρμοσε την πάστα σε όλη την περιοχή λίγο πριν πέσεις για ύπνο το βράδυ και άφησέ τη να δράσει όσο κοιμάσαι. Το πρωί πλύνε το πρόσωπό σου καλά με άφθονο νερό. Για καλύτερα αποτελέσματα, επανάλαβε καθημερινά για περίπου 10 ημέρες. Μπορείς επίσης να αναμίξεις ένα κουταλάκι του γλυκού από σκόνη κανέλας και χυμό λάιμ με μια πρέζα σκόνη κουρκούμης (προαιρετικά). Χρησιμοποίησε το μείγμα ως ένα καθαριστικό προσώπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *