Μηνύσεις για χυδαίες αναρτήσεις στα Social Media εις βάρος της 21χρονης φοιτήτριας

Μηνύσεις για χυδαίες αναρτήσεις στα Social Media εις βάρος της 21χρονης φοιτήτριας

Eν αναμονή της υποβολής νομότυπης έγκλησης από την οικογένεια Τοπαλούδη για την έναρξη νέας και αυτοτελούς έρευνας για τον ποινικό κολασμό όλων εκείνων που πίσω από την ανωνυμία των social media με την χρήση troll λογαριασμών αλλά και ορισμένοι επωνύμως, επιχείρησαν με χυδαίες αναρτήσεις να αμαυρώσουν την εικόνα της με άθλιους χαρακτηρισμούς, ενώ οι έρευνες για τον αδόκητο χαμό της ευρίσκοντο σε εξέλιξη, τελεί η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ο πατέρας του θύματος κ. Ιωάννης Τοπαλούδης έχει ήδη αιτηθεί σε κατάθεση που έδωσε ενώπιον των λιμενικών που διενήργησαν την προανάκριση για το έγκλημα την άσκηση ποινικής δίωξης και τη διενέργεια σχετικής έρευνας για τον εντοπισμό τους, πλην όμως δεν είχε υποβληθεί το σχετικό παράβολο για να επιληφθούν νομίμως οι αρχές καθώς τα αδικήματα που τελέστηκαν δεν διώκονται αυτεπαγγέλτως.

Χθες ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κ. Αλέξης Κούγιας δήλωσε στην «δημοκρατική» ότι αναμένει και μάλιστα άμεσα να υπογραφεί από την οικογένεια νέα εξουσιοδότηση προς τούτο και θα υποβάλει νέα μήνυση για να κινηθεί η έρευνα με μέριμνα των αστυνομικών – ερευνητών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
Θυμίζουμε ότι κάτω από την τελευταία ανάρτηση της 21χρονης, δύο συγκεκριμένα πρόσωπα εξαπολύουν ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς που αγγίζουν τα όρια της αθλιότητας εναντίον μίας κοπέλας που δεν βρίσκεται στη ζωή.
Κάτω από τα επίμαχα σχόλια οι χρήστες του διαδικτύου έχουν αντιδράσει έντονα, προσπαθώντας αφενός να συνειδητοποιήσουν τι έχει γραφτεί, ενώ άλλοι έχουν ήδη προχωρήσει στην αναφορά των λογαριασμών στην Δίωξη. Τα προφίλ από τα οποία προέρχονται τα εμετικά σχόλια φαίνονται ως δύο στον αριθμό, ωστόσο αρκετοί επισημαίνουν ότι ίσως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο με δύο διαφορετικούς λογαριασμούς.
Στο μεταξύ τον γύρο του διαδικτύου κάνει από χθες μετά και από ρεπορτάζ σε ενημερωτικές ιστοσελίδες είδηση για μια ανάλογη ανάρτηση που έγινε επωνύμως από Ροδίτη, ο οποίος μάλιστα μετά την γενική κατακραυγή κατέβασε το προφίλ του.
Σχετικά με αυτή την ανάρτηση προέβη σε δηλώσεις χθες ο κ. Κούγιας.
Ο Ροδίτης με την ανάρτησή του ενοχοποιεί το θύμα γράφοντας πως «εκδιδόταν, και μάλιστα με λαθρομετανάστες» με αποτέλεσμα θύτης και θύμα να εξισώνονται και να φαίνεται ότι φταίει κιόλας το θύμα

Διαβάστε Επίσης  Επιφυλακτικοί οι επιστήμονες για τον σεισμό στη Φωκίδα

Η συγκεκριμένη ανάρτηση όμως έγινε αφορμή και αποτέλεσε εργαλείο για μια άθλια προπαγάνδα ψεύδους μέσω fake news για να πληγεί ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος αλλά και η Νέα Δημοκρατία.

Πιο συγκεκριμένα επιχειρήθηκε σε άρθρα να παρουσιαστεί ότι ο περιφερειάρχης είναι θείος του Ροδίτη κατηγορούμενου πράγμα παντελώς ψευδές και ταυτόχρονα να τονιστεί ότι τυγχάνει κουμπάρος του Ροδίτη, που προέβη στην ανάρτηση!!!

Με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter, ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, απάντησε στα συκοφαντικά δημοσιεύματα εις βάρος του:

«Η πολιτική αθλιότητα σε όλο το μεγαλείο της, με τους εμπνευστές και διακινητές των Fake News να μην σέβονται ούτε τον τραγικό θάνατο ενός παιδιού.
Μπορούν άραγε να πολιτευτούν με αξιοπρέπεια και αλήθειες; Προφανώς, Οχι.»

Διαβάστε Επίσης  Β. Παπαευαγγέλου: Περίπου 100 παιδιά στο νοσοκομείο με κορωνοϊό

Σε ό,τι αφορά τους υπαινιγμούς ότι ο ίδιος Ροδίτης, ο οποίος προέβη στην ανάρτηση είναι «στέλεχος» της Νέας Δημοκρατίας, η απάντηση στα fake news δόθηκε από τη ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου:
«Η ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με δημοσιεύματα σε ιστοσελίδα ΜΜΕ σε κεντρικό επίπεδο, στα οποία εμφανίζεται «στέλεχος της Ν.Δ στη Ρόδο να έχει αναρτήσει απαράδεκτα σχόλια για την 21χρονη φοιτήτρια», ξεκαθαρίζει και δηλώνει ότι το αναφερόμενο στο δημοσίευμα άτομο ουδέποτε υπήρξε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στη Ρόδο.

Προφανώς ορισμένοι δεν έχουν ούτε θλίψη ούτε σεβασμό προς το αδικοχαμένο κορίτσι. Ακόμη και σε αυτές τις τραγικές στιγμές προσπαθούν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη. Έλεος, επιτέλους λίγη τσίπα…. ντροπή!».

Πηγή:www.dimokratiki.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *