Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τη δολοφονία της Ελένης

Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τη δολοφονία της Ελένης

 

Ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς επίσης και για βιασμό, άσκησε το βράδυ της Τρίτης ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου κ. Φερεντίνος στους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας.

Οι δύο νεαροί πρόκειται να οδηγηθούν το πρωί της Τετάρτης στην ανακρίτρια για να απολογηθούν.

Το νέο στοιχείο που προέκυψε είναι η απαγγελία κατηγοριών για βιασμό. Η δίωξη ασκήθηκε με βάση την ομολογία του 19χρονου αλβανικής καταγωγής που έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του ενώ ο 21χρονος Ροδίτης αρνείται κατηγορηματικά κάθε ανάμιξη.

Με βάση πάντως την ομολογία του 19χρονου Λουτσάι Αλέξανδρου η δολοφονία έγινε στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας του 21χρονου στην περιοχή της Λίνδου λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα της άτυχης κοπέλας.

Οι δύο κατηγορούμενοι πρόκειται να οδηγηθούν το πρωί της Τετάρτης στην ανακρίτρια για να απολογηθούν

Αύριο, Τετάρτη οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, εκεί όπου αναμένεται να διαλευκανθούν αρκετά κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η νεαρή φοιτήτρια.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι δύο κατηγορούμενοι είχαν μεταβεί στο σπίτι της φοιτήτριας και την έπεισαν να πάνε βόλτα στο εξοχικό του Μανώλη τον οποίο είχε γνωρίσει το καλοκαίρι. Εκεί της ζήτησαν να συνευρεθεί μαζί τους και εκείνη αρνήθηκε. Τότε ο ένας εκ των δύο την χτύπησε στο κεφάλι.

Διαβάστε Επίσης  «Έπρεπε να τον σκοτώσω για να λύσω τα μάγια»: Τι δηλώνει ο συλληφθείς για τη δολοφονία του αστέγου

Λίγο μετά τις δυο τα ξημερώματα της Τρίτης, ο 19χρονος Λουτσάι Αλέξανδρος «έσπασε» στις επίμονες και επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις των ανακριτικών υπαλλήλων του Λιμενικού Σώματος στη Ρόδο και ομολόγησε την εμπλοκή του στη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Ο Λουτσάι Αλέξανδρος

 

Ο 21χρονος αρνείται πως έχει σχέση με τη δολοφονία της φοιτήτριας

«Ο πελάτης μου αρνείται την κατηγορία. Μέχρι τώρα δεν έχει ολοκληρωθεί η δικογραφία προκειμένου να παραπεμφθεί στον εισαγγελέα για να συνεχιστεί η διαδικασία», δήλωσε ο δικηγόρος του Μανώλη Κούκουρα την Τρίτη.

«Μου έχει περιγράψει κάποια πράγματα. Δεν θα μπορέσω όμως να μιλήσω περισσότερο πριν να δοθεί επίσημη απολογία», είπε ενώ δεν θέλησε να μιλήσει για τους λόγους για τους οποίους η νεαρή κοπέλα βρέθηκε χωρίς τα ρούχα της.

Ο κ. Δημητριάδης είπε επίσης ότι ο πελάτης του δεν ήταν αυτός που οδηγούσε το αυτοκίνητο που μετέφερε τη νεαρή στη Λίνδο. Ισχυρίζεται ότι δάνεισε το αυτοκίνητο στον 19χρονο φίλο του.

Διαβάστε Επίσης  Kαιρος Πάσχα- Κλέαρχος Μαρουσάκης: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας

«Το αυτοκίνητο ανήκει στον πατέρα του πελάτη μου. Ο εντολέας μου δεν οδηγούσε το ΙΧ. Το είχε δανείσει στο φίλο του ο οποίος και τη μετέφερε στη Λίνδο. Δεν γνωρίζω πόσο καιρό γνωρίζονταν οι δύο νέοι», σημείωσε και τόνισε πως οι γονείς του νεαρού είναι συγκλονισμένοι από αυτό που συνέβη και ζητούν και εκείνοι απαντήσεις.

 

Η ανακοίνωση της οικογένειας της 21χρονης φοιτήτριας

Ανακοίνωση μετά τη σύλληψη των δραστών εξέδωσε η οικογένεια της φοιτήτριας.

«Από το γραφείο του δικηγόρου της οικογένειας Ιωάννη Τοπαλούδη και θείου της αδικοχαμένης Ελένης, κ. Ευάγγελο Γκιουγκή, εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για τη σύλληψη των ενόχων της στυγερής δολοφονίας της Ελένης.

Ευχαριστούμε θερμά όλους αυτούς που μας συμπαραστέκονται στις δύσκολες στιγμές που περνάμε και ιδιαίτερα τις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές Ρόδου, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και όσους άλλους συνέδραμαν στην εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος.

Η άμεση σύλληψη τους και η επικείμενη βαριά τιμωρία τους, θα απαλύνει τον πόνο της οικογένειας και θα ικανοποιήσει το περί δικαίου αίσθημα της Ελληνικής κοινωνίας που συγκλονίστηκε από το ειδεχθές έγκλημα».

Ο πατέρας της 21χρονης σημειώνεται πως είναι αντιδήμαρχος Διδυμότειχου.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *